به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ما به شهر مانند کارخانه بزرگ نوآوری نگاه میکنیم، گفت: مدیریت شهری باید به عنوان سکوی واگذاری خدمات به استارتاپهای نوآور تبدیل شود.
وی، افزایش درآمد و کاهش هزینههای مدیریت شهری، تبدیل چالشهای شهری به فرصت افزایش اشتغال و رشد استارتاپها را از جمله ویژگیهای تبدیل مدیریت شهری به این پلتفورم دانست.
ستاری، بهبود خدمترسانی و افزایش رضایت اجتماعی، شفافسازی و جلوگیری از فساد را از دیگر ویژگیهای ایجاد شهرهای هوشمند و تبدیل مدیریت شهری به حامی استارتاپها عنوان کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه چه شما بخواهید و چه نخواهید، جوانان نوآور فعالیت خود را انجام میدهند، از اعضای شورای اسلامی شهر تهران خواست مقابل فعالیتهای استارتاپی جوانان نایستند.
وی ادامه داد: فعالیت استارتاپها یک فرصت استثنایی در اختیار شماست که صاحب شهر شوید.
ستاری اظهارداشت: شهرها در آینده وضعیت متفاوتی خواهند داشت و حتی وضع نظام آموزشی به طور کامل متحول میشود.
وی گفت: هماکنون نیز حتی افرادی که آموزش تخصصی ندیدهاند با استفاده از گوشی همراه خود کار میکنند و بسیاری از خدمات را از جمله خریدها و رزرو هتل و ... را از این طریق انجام میدهند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: این نوع فعالیت به دلیل زیرساختی است که شهر در اختیار آنها قرار داده است.
ستاری با بیان اینکه به استارتاپها به عنوان تامین نیروی انسانی نگاه میکنیم، اظهارداشت: در حال حاضر ۴ هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان با ۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد و ۳۰۰ هزار شغل مستقیم داریم که توسط جوانان نخبه و نوآور ایجاد شده است.
وی گفت: ۷۰۰ تا ۸۰۰ جوان نخبه را از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا به کشور بازگرداندیم و بسیاری از استارتاپهای شهر را این جوانان تاسیس کردهاند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه نظام تامین مالی در اقتصاد دانشبنیان متفاوت است، افزود: در این نظام دیگر بانکها عامل نیستند.
ستاری با اشاره به اینکه سال گذشته بانکها برای شروع به کار استارتاپها ۱۲ هزار میلیارد تومان وام دادند، اظهارداشت: به دنبال یکهزار میلیارد تومان سرمایهگذاری هستیم.
وی ادامه داد: در این نظام اقتصادی، جوانان سرمایهگذاری میکنند و سرمایه آنها مغزهایشان است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به راهاندازی کارخانههای نوآوری در کشور گفت: تا سال ۱۴۰۰، یک میلیون فضای استارتاپی، ۲۰۰ شتابدهنده و ۷۰۰هزار شغل مستقیم و هشت کارخانه نوآوری خواهیم داشت.
ستاری تاکید کرد: تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۲هزار جوان نخبه به کشور بازخواهند گشت.
وی با طرح این سوال که آیا شهرداری میخواهد جلوی این حرکت بایستد یا اینکه خودش این حرکت را ایجاد کند، افزود: تهران جزء ۵۰ شهر استارتاپی دنیا است اما درآمد شهرداری از استارتاپها تنها یک و نیم درصد است که اگر شهرداری مقابل آنها نمیایستاد و خود با آنها همراهی میکرد، این درآمد به ۴۰درصد میرسید.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه تهران و فضاهای اطراف میتواند نواحی فوقالعادهای برای فعالیت استارتاپها باشد، اظهارداشت: دانشگاهها و نیروی انسانی فوقالعاده و جمعیت ۱۵ تا ۱۶ میلیونی میتواند فضای فوقالعادهای برای استارتاپها ایجاد کند و شهرداریهای خودشان از این فضا کسب درآمد کنند.
ستاری با اشاره به فعالیت ۴۰ پارک علمی و فناوری در کشور گفت: در حال حاضر در دانشگاه صنعتی شریف بیش از ۵۰۰شرکت علمی و فناوری، چهار پژوهشکده، پنج مرکز نوآوری و هفت شتابدهنده فعال هستند.
وی با بیان اینکه در اطراف تهران در شهرستان پردیس کارخانه نوآوری در محل یک کارخانه قدیمی و متروک ایجاد شده است، اظهارداشت: بزرگترین مرکز استارتاپی منطقه در این محل در ۱۸هزار متر مربع ایجاد شده که موجب اشتغال یکهزار و ۱۰۰ نفر در قالب ۵۰۰ تیم استارتاپی و ۹ شتابدهنده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین به تبدیل خانه تاریخی سرهنگ ایرج به محل استقرار هفت تیم استارتاپی اشاره کرد.
ستاری با تاکید بر اینکه در آینده شهرداریها میتوانند خدمات بیشتر و ارزانتری با استفاده از استارتاپها ارائه دهند، گفت: استارتاپها میتوانند مدیریت آلودگی هوا، کیفیت و مصرف آب و خدمات ورزشی، سلامتی و سایر خدمات را به شهر ارائه دهند.