به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی عصر سهشنبه در دیدار هیئت سه نفره از علمای اهل سنت از امارت شرعیه هندوستان که در دفتر مدیر حوزههای علمیه برگزار شد، اظهار داشت: حفظ وحدت و یکپارچگی امت اسلامی امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: این دیدارها میان مراکز علمی کشورهای اسلامی موجب تقویت اخوت اسلامی و تبادل افکار و اندیشهها و ارتقای علمی جوامع دینی مسلمانان میشود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، روابط جمهوری اسلامی ایران با هندوستان را خوب و حسنه دانست و افزود: ما برای این کشور بزرگ و مقتدر آرزوی پیشرفت بیشتر و سعادت داریم.
وی بیان کرد: علما و مسلمانان هندوستان روابط و پیشینه بسیار بزرگ و قوی دارند.
آیت الله اعرافی جامعه مسلمانان هند را بسیار بزرگ و تاریخی دانست و افزود: جمعیت بالای مسلمانان در این کشور و سابقه درخشان علما بسیار مهم و قابل توجه است.
وی بیان کرد: تفاهم و همگرایی بین مسلمانان هند و ایران قابل تقدیر است و باید افزایش یابد.
عضو فقهای شورای نگهبان اظهار داشت: تفاهم و همگرایی خوبی بین مسلمانان دو کشور وجود دارد که لازم است این نقطه مثبت روز به روز تقویت شود.
وی گفت: سفارش ما به طلاب و روحانیون تعایش و حفظ وحدت و انسجام اسلامی است.
آیت الله اعرافی همگی مسلمانان را یک امت دانست و افزود: توصیه ما به دوستان و فضلا، حفظ وحدت و اخوت اسلامی است.
وی با بیان اینکه قم شرایط ویژه و مهمی دارد، تصریح کرد: حدود ۱۰۰ هزار نفر از سراسر ایران و ۱۳۰ کشور جهان در قم در حال تحصیل هستند و بیش از ۱۰ هزار محقق و مدرس در رشتههای مختلف علوم انسانی به تولید علم و فکر میپردازند.
وجود بیش از ۳۰۰ مرکز و موسسه دینی و فرهنگی در قم
امام جمعه قم تصریح کرد: از دیگر ویژگیهای شهر قم میتوان به وجود بیش از ۳۰۰ مرکز و موسسه دینی و فرهنگی در این شهر، صدور مجوز برای انجمنهای علمی و چاپ بیش از ۱۰۰ مجله در رشتههای مختلف علمی اشاره کرد.
وی با اشاره به ارائه حدود هزار درس در قم در حوزه فقه و شریعت به صورت روزانه، افزود: حدود ۳۰هزار نفر حداقل در حوزه فقه و شریعت تحصیل میکند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه در قلمروی فقه و تخصصهای جدید رشتههایی مطابق با نیاز روز تعریف شده است، تصریح کرد: در حوزه قرآن، تفسیر و حدیث نیز رشتههای مختلفی وجود دارد و مباحث مستشرقین در این مباحث مورد توجه قرار گرفته است.
وی همزیستی و گفتوگوی سالم و سازنده با همه ادیان و مذاهب برای احیای تمدن اسلامی را ضروری دانست و افزود: رسیدن به این هدف نیازمند همکاری و تعامل خوب بین مراکز علمی جهان اسلام و تشکیل یک بازار است.
مدیر حوزههای علمیه کشور مقاومت در برابر ظلم به مسلمین را امری مهم و اساسی دانست و افزود: مقابله با رژیم غاصب صهیونیستی امری مهمتر است که باید در مقابل اقدامات شوم آن مقاومت کرد.