سخنگوی هیئت دولت گفت: در جلسه هیئت دولت شواهد اطلاعاتی مبنی بر تلاش برای ایجاد انفجارهایی در عسلویه با دینامیت ارائه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: ما قبلا هم پیش بینی می کردیم سال ۹۸ از نظر سیاسی و امنیتی سال سختی باشد. این پیش بینی براساس گزاره ها  و داده های اطلاعاتی بود. شاهد این بودیم وقتی که تحریم شروع شد، اعلام کردند که در صدد تحمیل بیشترین فشار بر جامعه ایران خواهیم بود.

وی افزود: علاوه بر این آشکارا اعلام کردند که قصد ما ایجاد ناامنی روانی است. شاید واژه «درد» را در بیانیه های مختلف ایالات متحده شنیده باشید. به اعتقاد من گروهی از مردم از روی هیجان و نارضایتی به صحنه آمده اند و قطعاً این گروه شنبه شب تکلیف خود را مشخص کرده اند و در خیابان ها نبوده اند. این افراد برای مقابله قابل احترام هستند و صدایشان شنیدنی است و تمهیدات زیادی برای گفتگو و شنیدن صدای آنها  اندیشیده خواهد شد.

ربیعی تصریح کرد: بلافاصله دو گروه دیگر که روزهای یکشنبه و دوشنبه به بعد در خیابان ها ظاهر شدند. بخشی از این افراد قطعا از جریان هایی که قرار بود بحران اجتماعی در ایران ایجاد کنند، نشأت می گرفتند. برای ما گزارش آمد که جاده عسلویه را بستند و اجازه تغییر شیفت در عسلویه را نمی دهند.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: امروز در جلسه دولت شواهد اطلاعاتی ارائه شد که نشان می دهد این افراد بعد از برنامه ریزی قصد داشتند انفجارهایی را انجام دهند و دینامیت هایی را به برخی از لوله ها بسته بودند و قرار بود در عسلویه انفجار ایجاد کنند. مردم ما می دانند که چه کسانی سود می برند.

سخنگوی دولت گفت: در اصفهان و شیراز به دو مرکزی که اگر به آنها حمله می شد، بخش اعظمی از تلفن همراه کشور دچار اختلال می شد. در گزارشی که امروز مطرح شد مسیر انتقال کالای کشور از بندر امام خمینی مسدود می شد. قطعاً آشوب گران بنا داشتند که کالا برای مدتی به کشور نرسد و ما نیز این شواهد را کنار هم میگذاریم، برای ما مشخص می کند که با یک جریانی مواجه بودیم که بر جریانات اتفاق افتاده بعد از اصلاح قیمت بنزین می خواستند موج سواری کنند.

ربیعی تصریح کرد: برخی از شبکه های خارجی در برنامه هایشان، مردم را تحریک می کردند که بروید و آتش بزنید و افرادی را برای رهبری این آشوب ها در برنامه های خودشان می آوردند.

وی افزود: البته ما اینگونه اقدامات را در حوادث تروریستی قدیمی دیده بودیم که اسپری دست کسی می دادند و می گفتند که اسم ما را بنویسید و یک عکس از آن برای ما بفرستید. از حوادث سوریه و یمن، پیش بینی می کنیم که فیلم هایی در چند روز آینده منتشر خواهد شد. مردم به هیچ عنوان سمت مراکز امنیتی و نظامی ما نمی روند اما این عده آشوب گر هدف دار به سمت مراکز امنیتی و نظامی می رفتند. البته تعداد این افراد قلیل بود. این افراد جریان را راه می اندازند و معمولاً خودشان آسیب نمی بینند و به سرعت به خانه های تیمی شان حرکت می کنند.

سخنگوی هیئت دولت اظهار داشت: یک گروه نیز متأثر از این افراد جریانی را تشکیل داده بودند که تخریب گری بالایی دارد و با قمه به میدان آمده بودند.

وی با ابراز همدردی با آسیب دیدگان حوادث اخیر گفت: عده ای از مردم در این آشوب ها آسیب دیده اند که بنا بر اطلاعات به دست آمده این جراحات ناشی از سلاح های دولتی نیست که ما با آن همدردی می کنیم و در کنار آن هستیم. قطعاً میان اغتشاش گران و کسانی که یک اعتراض ساده دارند، تفاوت قائل خواهیم بود.

ربیعی تصریح کرد: کسانی که اعتراضات ساده ای به برخی از افراد در کشور دارند، مورد پیگیری نخواهند بود.

سخنگوی دولت با تشکر از دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی گفت: جا دارد که از وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی و سایر دستگاه های امنیتی که در حوادث اخیر کار خود را به خوبی انجام داده اند تشکر کنم؛ از افراد شاخص تقدیر خواهد شد و این اقدام توسط آقای علوی و سایر دستگاه ها اعلام می شود.

وی در خصوص انتقادات وارده به شیوه اطلاع رسانی اصلاح مصرف سوخت، اظهار داشت: من نیز این انتقادات را شنیدم و از برخی دوستان و سخنانشان تعجب کردم.

ربیعی با بیان اینکه مردم با پیش‌بینی که از تحرکات داشتند موضعی گرفتند که گویی آبی بر آتشی بود که بسیاری آن را برافروخته بودند، گفت: خوشبختانه امروز شاهد بودیم هیچ مساله خاصی نداشتیم و دیروز هم در نقاطی عده ای کوکتل پرتاب و توزیع می کردند. حملات ایذایی بود.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم دولت این است که تا پایان سال ۹۸ هیچ افزایش قیمتی در خدمات دولتی نداشته باشیم، عنوان کرد: دستگاه ها و شرکت های دولتی اجازه نخواهند داشت بر خدمات خود یا کالاهایشان افزایش قیمت لحاظ کنند. نهادهای وابسته و شرکت های وابسته به دولت، صمت، کشاورزی و حمل و نقل با کمیته های دامی خود نظارت و کنترل بی وقفه برای عدم سوء استفاده و بهانه گیری برای افزایش بنزین را ادامه بدهند و در هر جلسه دولت گزارشی از این کنترل ارائه خواهد شد.

وی افزود: امروز در رابطه با برخی بیرون ماندگان از سهمیه سوخت بحث شد و وزارت نفت، وزارت کشور و صمت ساماندهی خواهند کرد تا این افراد بتوانند در سامانه هایی که پیش‌بینی می شود مانند پیک های موتوری و غیره تصمیم گیری لازم صورت گیرد.

سخنگوی دولت در رابطه با بحث شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد: امروز در این رابطه گزارشی در دولت مطرح شد. از وزیر محترم مهندس جهرمی سپاسگزاری شد که تلاش های خوبی را صورت داده بودند اتفاقا نقدی هم بر آنهایی که می گفتند دولت کاری در شبکه ملی نکرده امروز مشخص شد.

وی افزود: امروز بخش اعظمی از فعالیت های اقتصادی ما روی این شبکه استوار شده و تداوم قوی کردن این شبکه ملی اطلاعات مورد تاکید بود.

ربیعی با بیان اینکه امروز بحث اینترنت در جلسه دولت مطرح شد، گفت: وصل اینترنت به شورای امنیت کشور محول شده است و این ملاحظه را در استان ها احساس کنند به زودی آغاز خواهد شد و با همین ملاحظه اینترنت ها وصل خواهد شد تا نگرانی عده ای که در اینجا شغل دارند برطرف شود. همه می پذیریم که گاهی ناچاریم هزینه سوء استفاده از تکنولوژی و امکانات آن را بپذیریم. مقطعی قطع می شود و امنیت برای ما بسیار مهم است.

وی در رابطه با اینکه دولت برنامه ای برای مردمی که خسارت دیدند دارد، گفت: امروز به تصمیمی نرسیدیم.

ربیعی در رابطه انتقادات پیرامون نحوه اطلاع رسانی در مورد اصلاح مصرف سوخت ضمن ابراز تعجب از شنیده ها، تصریح کرد: این می تواند دو منظور داشته باشد. یک منظور اینکه جرا شما به مردم اعلتم نکردید ما می خواهیم از فلان ساعت بنزین را گران کنیم. مردم هم همین را می گویند. تجربه ما نشان می داد وقتی شما از دو هفته قبل می خواهم فلان روز و فلان ساعت بنزین را گران کنیم. مگر یادمان رفت ما چقدر در خانه ها مجروح دادیم. افرادی که ما با تیربار در خیابان ها دیدیم از دو سه هفته قبل فرصت های بزرگی در اختیارشان قرار می گرفت.

وی افزود: اینکه ما در یک ساعتی اعلام کنیم که مشخص نشده باشد یک تدبیر امنیتی بوده است. کسی نگکه نقد می کند می تواند تضمین دهد کار درست این بوده که ما می خواهیم سه هفته بعد بنزین را گران کنیم؟ بحث دیگر این است که شما از قبل نگفتید حامل های انرژی قرار است گران شود؟ من شما را به برنامه سوم به بعد ارجاع می دهم.

ربیعی ادامه داد: مگر در برنامه ششم این بحث ها صورت نگرفت؟ یا مگر مدت ها نیست در مورد ۹۰۰ هزار و ۸۰۰ هزار در مورد یارانه های پنهان بحث می شود؟ اساس بحث ما بر این بودکه ما دو کسری بودجه و حمایت اجتماعی را داشتیم که یا بایدمالیات افزایش می دادیم یا پول چاپ می کردیم و مردم را فقیرتر می کردیم یا مالیات می دادیم. ما ناچار بودیم و اقتصاددانان بازارگرا و نهادگرا در این مورد اظهار نظر کردند. اگر اقناع این بود که از چند روز قبل می گفتیم اصلا منطقی نبوده است. ما نباید به پیشواز آشوب می رفتیم.

وی با بیان اینکه پول حاصل لز فروش بنزین ۳۰ هزار میلیارد تومان است و آمار دهک ها و جمعیت مشخص است، تاکید کرد: تجمیع جمعیتی ما تا خانوارهای ۵ نفر است. هرچه گسترده می کنید باید از یک نفره ها و بقیه کم کنید. اینها تصمیم گیری های چندمعیاره است.

ربیعی در رابطه با حمایت وزیر امور خارجه آمریکا از اغتشاشات، بیان کرد: ما معتقد هستیم تحریم به قصد آشوب در ایران بوده است. نه اینکه بگویم بر اساس اطلاعات پنهان بوده است. اصلا اطلاعات آشکار و بیانات است. فکر می کردم نشستن دستگاه های رسانه ای پای این ماجرا نشان می دهد یک دخالت آشکار بوده و این دخالت هم سنت زورگویانه آمریکا است که هر جایی نتواند با مردمش همگرایی ایجاد کند به سمت روش های تحریک کننده حرکت می کند. این محکوم است و کشورهایی که تحریک کردند دیده خواهند شد و ما این ها را فراموش نخواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که طرح نعیشتی تا کِی ادامه خواهد داشت،گفت: طرح معیشتی، تا ندارد. این طرح ادامه خواهد داشت و قانون برنامه ششم و مصوبه دولت را دارد و برای اینکه اجماع عمومی ایجاد شود مصوبه سران سه قوهرا دارد و در قوانین بودجه سالانه هم پایدار خواهد شد. بنابراین ادامه خواهد داشت. حتی اگر بتوانیم منابع جدیدتر به دست بیاوریم معتقدیم کسری حمایت اجتماعی را بیشتر جبران کنیم.

وی افزود: ۶۰ لیتری که در نظر گرفتیم منطق علمی داشته است و متوسط مصرف روستا و شهرهای کوچک و بزرگ را بررسی کردیم و فکر می کنم برای روستا ممکن است ۶۰ لیتر زیاد هم بیاید. ۶۰ درصد ایرانی ها و آنهایی که خودرو ندارند پس از دو ماه که بگذرد و با کنترل قیمت ها خواهند دید اثرش در افزایش حمایتی مردم هم نمایان خواهد شد.

ربیعی در پایان تاکید کرد: قیمت گازوئیل در شرایط فعلی افزایش پیدا نمی کند.