به گزارش خبرگزاری مهر، سید مناف هاشمی در حاشیه کمیسیون مشترک لایحه «درآمد پایدار شهرداری ها و دهیاری های کشور» در خصوص آخرین وضعیت این لایحه گفت: این لایحه جهت بار مالی برخی از بندها برای بررسی بیشتر به کمیسیون مشترک ارجاع شده است و از ماده ۵ تا ۱۱ آن به تصویب اعضای کمیسیون رسید.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مباحث این مواد به عوارض نوسازی مربوط است، افزود: عوارض نوسازی با پیشنهاد ۳ درصد مطرح شده بود که در این جلسه با ۲.۵ درصد به تصویب اعضای محترم رسید و تصویب شد.
مشاور شهردار تهران در امور توسعه منابع پایدار عنوان کرد: مواد ۶، ۷، ۸ و ۹ بررسی و سهم شهرداری ها از جرایم راهنمایی و رانندگی و گذرنامه در کمیسیون تصویب شد.
هاشمی در خصوص تصویب ماده ۱۰ تصریح کرد: این ماده یکی از بهترین مواد این لایحه است که برابری سهم شهرداری ها و دولت را به دنبال دارد. در واقع با تصویب این ماده شهرداری ها ۵۰ درصد و دولت ۵۰ درصد در مالیات بر ارزش افزوده سهیم می شوند.
وی بیان کرد: یکی از این مواد به شهرداری های با جمعیت کمتر از ۲۵۰ هزار نفر مرتبط است که یک درصد از مالیات های مستقیم به این شهرها اختصاص داده شد.
مشاور شهردار تهران در امور توسعه منابع پایدار اظهار امیدواری کرد بررسی هایی که در کمیسیون به طور کارشناسی انجام می شود، مورد توجه نمایندگان محترم در صحن مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد و گفت: این لایحه پس از ۳۶ سال شهرداری های کشور را به سمت درآمدهای پایدار می برد.
هاشمی با اشاره به اینکه امیدواریم با تصویب این قانون تراکم فروشی ها و تغییر کاربری ها کاهش پیدا کند، گفت: با تصویب قوانین تجمیع عوارض و مالیات بر ارزش افزوده بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به درآمد پایدار شهرداری ها اضافه شد. پیش بینی می کنیم درآمد پایدار شهرداری ها با تصویب این قانون حداقل ۱۰ تا ۱۵هزار میلیارد تومان افزایش داشته باشد.