به گزارش خبرنگار مهر، نشست توجیهی و هم اندیشی با محوریت تشریح ابعاد طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی مازندران به میزبانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تنکابن و با حضور فرمانداران شهرستانهای تنکابن ، عباس آباد و رامسر و کارشناسان و مسئولان برگزار شد.
آهنگر کارشناس اداره کل بنیاد مسکن مازندران شامگاه یکشنبه در این نشست هم اندیشی با استناد به ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه ، به تشریح ابعاد و مزایای طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی مازندران پرداخت و گفت : این طرح به منظور تحقق سیاست های کلی برنامه و اقتصاد مقاومتی و شناسایی و بهره برداری از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در نواحی روستایی و همچنین ارتقای منزلت اجتماعی روستا تدوین شده است.
وی افزود: هدف کلی این طرح ، ایجاد اشتغال پایدار در رونق کسب و کار ، کاهش شکاف اقتصادی و ایجاد تعادل در آن ، تنوع بخشی به اقتصاد و معیشت روستاییان بوده و یکپارچه سازی ساختار روستایی مازندران نیز از اهداف کلی این طرح است.
فیض اله اشکوریان رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تنکابن هم در این نشست ضمن تبیین اهداف این طرح اظهار داشت : با اجرای این طرح که در واقع با مشارکت مردم و ذی نفوذان روستا انجام می شود ، دهیاران ، شوراها و صاحب نظران در هر روستایی وظیفه دارند قابلیت های روستای خویش را به درستی شناسایی کرده و به مشاوران طرح انتقال دهند.
ظرفیت بی شمار اشتغال در روستاهای تنکابن
وی گفت: روستاهای تنکابن از منظر پرورش گل و گیاه ، مجاورت و دسترسی به تهران و قزوین ، محصولات صادراتی باغی ، پرورش ماهیان گرمابی و سردابی ، وجود معادن و .. دارای ظرفیت بی شمار هستند.
رئیس بنیاد مسکن تنکابن اضافه کرد : این پتاسیل ها در این طرح مورد نظر قرار گرفته و توسط روستاییان و افراد ذی نفوذ بروی آن ظرفیت ها سرمایه گذاری شده و با حمایت دولت از آنها در جهت رونق و شکوفایی اقتصاد روستا بهره گیری می شود.
اشکوریان برگزاری کارگاههای مشورتی و شناسایی افراد و گروههای ذی نفوذ توسط فرمانداران و بخشداران را از اصول حاکم بر این طرح برشمرد و بیان داشت : مشارکت دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی و روستاییان در همکاری با مشاورین تهیه کننده این سند از جمله ضروریات تهیه این طرح است.
اجرای طرح های اشتغال در هزار و ۵۶۵ روستای مازندران
در ادامه این نشست حسن مزینانی کارشناس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه مازندران هم گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه برای مازندران در اجرای این طرح هزار و ۵۶۵ روستا در نظر گرفته شده بود اما بدلیل شرایط خاص جغرافیایی روستاهای مازندران ، تفکیک آنها میسر نبوده و پس از بررسی های لازم تصمیم گرفته شد تا تمامی روستاهای مازندران در این طرح گنجانده شود.
وی با تاکید بر این که مسئولان باید برای اجرای این طرح برنامه ریزی مدون داشته باشند ، خاطر نشان کرد : با برنامه ریزی مدون ، تمامی اعتباراتی که در قالب این طرح وارد شهرستان ها می شود ، بدرستی مدیریت خواهد شد.
مزینانی همچنین نبود بازار فروش محصولات در روستاها را از جمله مشکلات مهم مازندران دانست و گفت : در تهیه این طرح برروی این گونه موارد و مشکلات کارشده است.
روئسای شوراهای اسلامی بخش خرم آباد و نشتارود هم در این نشست از وضعیت و اجرای طرح هادی در روستا ها گلایه کردند و خواستار نظر مشورتی دهیاران و شوراها در تهیه طرح توسعه اشتغالزایی در روستاها شدند.
بخشداران شهرستانهای رامسر ،تنکابن و عباس آباد در این نشست هر کدام به تبیین ظرفیت های بخش خود پرداختند و آمادگی خود را جهت مشارکت در تهیه این طرح اعلام کردند.
سند همه جانبه توسعه روستایی اجرا نشده است
در ادامه این نشست محمد آزاد فرماندار رامسر هم با بیان اینکه تهیه سند همه جانبه روستایی نتیجه اجرای طرح توسعه اشتغالزایی در روستاهاست که تاکنون رقم نخورده است ، اظهار داشت : هر جایی که بنیاد مسکن و سازمان برنامه و بودجه کاری را آغاز کنند ، آن کار بخوبی انجام شده و نتیجه مطلوبی را هم در پی دارد.
وی افزود : در تدوین این طرح ، باید از نظرات متولیان محلی ، نخبگان روستایی بهره گرفته شده و پشت درهای بسته تدوین نشود زیرا این موضوع از دغدغه های مهم مسئولان و مردم روستاهاست.
آزاد با تاکید بر اینکه تهیه این طرح یک فرصت است ، تصریح کرد: اجرایی نشدن بیشتر طرح ها در گذشته مسبوق به سابقه بوده و طبیعی است که نگاه به این طرح هم با ترس همراه است اما اگر همگان در تدوین آن مشارکت کنند ، نتیجه مطلوبی را به همراه دارد.
در بخش دیگر این نشست سید امیر حسینی جو فرماندار ویژه تنکابن هم گفت : برنامه ریزی در تهیه طرح جامع برای توسعه روستاها یک کار ارزشمند بوده و باید نهایت دقت و استفاده را در تهیه آن داشته باشیم.
وی افزود: تاکنون بسیاری از کارها بدون برنامه انجام شد و مشکلاتی که در پی آن بوجود آمد را هم دیدیم زیرا بدون برنامه و با اعمال سلیقه کار کردن نتیجه ای جز ضرر ندارد .
حسینی جو با بیان اینکه موفقیت دنیا در عرصه های مختلف به دلیل درست کار کردن و با برنامه حرکت کردن است ، خاطرنشان کرد: در گذشته ای نه چندان دور برخی دولت ها ، سازمان مدیریت برنامه و بودجه را حذف کردند و اصلا هیچ نظارتی برکارها وجود نداشت که زیان آن را همگان مشاهده کردند.
اجرای نیم بند طرح هادی و خروج دام از مرتع
فرماندار ویژه تنکابن با بیان اینکه برنامه ها و طرح ها باید کارشناسی شده و کامل اجرا شوند ، اضافه کرد : طرح هادی ، طرح خروج دام از مرتع و قانون منع تغییر کاربری ها ، طرح هایی بودند که نیم بند و نیمه کاره انجام شده و اکنون مشکلات متعددی را روی دست مردم و مسئولان گذاشته اند.
وی با بیان اینکه نهادهای متولد انقلاب باید نگاه انقلابی تری داشته باشند ، خاطر نشان کرد : بسیار خوشبینم که دو دستگاه اجرایی بنیاد مسکن و برنامه و بودجه متولیان اجرای این طرح هستند.
حسینی جو نیز بر استفاده از ظرفیت اندیشمندان و صاحبان نفوذ در روستاها در تهیه این طرح تاکید کرد و گفت : در این صورت طرح ، جامع و صحیح اجرا می شود.
فرماندار ویژه تنکابن ضمن اعلام همکاری همه جانبه در تدوین طرح توسعه اشتغالزایی در روستاها ، از ضعیف بودن سرعت اجرای تصمیم ها در مازندران گلایه کرد و آن را از جمله دغدغه های جدی در مازندران برشمرد.