به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، ناسا با همکاری سازمان فضایی اروپا یک برنامه بلندپروازانه برای ارسال کاوشگری به مریخ و جمع آوری نمونه سنگ و ارسال آنها به زمین در نظر گرفته است.
این برنامه که قرار است با بودجه ۷ میلیارد دلاری انجام شود به تازگی از سوی مقامات ناسا تایید شده و در هفته جاری کشورهای عضو سازمان فضایی اروپا نیز احتمالا پشتیبانی خود از آن را اعلام می کنند.
برنامه مذکور «بازگرداندن نمونه از مریخ» نام گرفته و هدف اصلی آن بازگردادن نیم کیلوگرم از سنگ های این سیاره به زمین است. البته اجرای این طرح بیش از یک دهه طول می کشد.
اما محققان معتقدند این تلاش ارزشمند است و فرصت خوبی برای تحلیل عمیق صخره های بخش هایی از سیاره مریخ را فراهم می کند. آنها می خواهند با این بررسی ها وجود حیات در مریخ را در گذشته بررسی کنند.
برای انجام طرح مذکور ۲ موشک بزرگ باید از زمین به فضا ارسال شوند. همچنین در این ماموریت برای نخستین بار موشکی از یک سیاره دیگر به سمت زمین پرتاب خواهد شد.
برایان مویرهد مدیر برنامه ریزی این طرح در آزمایشگاه JPL ناسا در کالیفرنیا می گوید: این ماموریت به اندازه ارسال انسان به ماه پیچیده است.
دانشمندان قصد دارند با استفاده از صخره ها سرنخ هایی از حیات در مریخ را بررسی کنند. علاوه براین، محققان می توانند درباره شرایط محیطی سیاره در گذشته نیز اطلاعاتی به دست بیاورند. برخی دانشمندان معتقدند مریخ قبلا اتمسفری با چگالی بیشتر داشته و مانند زمین روی سطح آن آب مایع جریان داشته است.
کل این پروژه به وسیله کاوشگر «مریخ ۲۰۲۰» انجام خواهد شد که قراراست در ماه های آینده به سیاره سرخ ارسال شود.
این کاوشگر در دهانه «جزرو» در مریخ فرود می آید.