به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نکویی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه میزان بارندگی در گلپایگان سالانه به طور متوسط یک سوم بارندگی کشوراست، اظهار داشت: سالانه بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب آب از منابع زیر زمینی در این شهرستان برداشت میشود.
گلپایگان به مناطق ممنوعه بحرانی تبدیل شده است
وی افزود: از سال ۹۰ تا کنون در این شهرستان آبهای زیرزمینی با شیب بسیار تندی برداشت و به همین دلیل با افت ارتفاع آبهای زیر زمینی مواجه شدیم به طوری که از سال ۷۰ تا ۹۷ گلپایگان منطقه ممنوعه و اکنون به منطقه ممنوعه بحرانی تبدیل شده است.
مدیر امور منابع آب گلپایگان گفت: برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی در شهر گلشهر منجر به فرو نشست زمین در این منطقه شده است و تنها راهکار آن کنترل ورودی و خروجی آب به سطح زمین است به همین دلیل کف شکنیها محدود و چاههای غیر مجاز منبعد پر خواهند شد.
نقشه برداری ۲۰۰ کیلومتر از حریم رودخانههای شهرستان
وی گفت: نقشه برداری ۲۰۰ کیلومتر از حریم رودخانههای شهرستان مورد تایید وزارت نیرو قرار گرفت و به زودی اجرا میشود بنابراین با هر گونه تصرفی در این مسیرها برخورد خواهد شد.
نکویی با بیان اینکه سطح آبهای زیر زمینی شهرستان گلپایگان ۸۰ متر است و سطح آب مادرچاه قنات سفالیزن ۴۰ متر است که ارتباطی با عمق آبهای زیر زمینی ندارد، افزود: اگر آب از مادرچاه قنات سفالیزن جاری شده به دلیل بارندگیهای فروردین ماه بود که به صورت زهاب خارج شده بودند.
وی گفت: برای احقاق حقابه کشاورزی شهرستان گلپایگان تلاش فراوان شده است و اکنون توسط وزارت نیرو تحقق حقابه کشاورزی از طرح بازنگری مجدد در حقابه کل رودخانه قمرود از سرشاخههای دز تا سد ۱۵ خرداد در حال بررسی است.
نکویی بیان داشت: شهرستان خوانسار از محل انتقال آب سرشاخههای دز به سد کوچری حق برداشت آب دارد که پس از اتمام مراحل عمرانی به طور مستقیم آب انتقال داده میشود.