به گزارش خبرگزاری مهر، رادیو بین المللی چین در مطلبی به تحلیل اغتشاشات اخیر در ایران پرداخته است که در ادامه می آید.
آشفتگی ایران ناشی از افزایش قیمت بنزین مثل طوفان سریع آمد و رفت، در این اثنا، موفقیت ایران در جلوگیری سریع از اغتشاشات مورد ستایش کاربران چینی قرار گرفت. در سایت خبری "سرخط امروز" چین، خبر مربوط به رویداد ایران واکنش های بسیاری در میان کاربران چینی به دنبال داشت.
"دولت ایران را تقدیر می کنم، کارشان قشنگ بود!"
"از قدرت سریع و صاعقه وار ایران حمایت می کنم، برخوردی قاطع و سریع داشتند."
" ایران به خوبی و به موقع عمل کرد، به آمریکا اهمیت نداد."
" کشورهای مختلف جهان باید از ایران یاد بگیرند! باید آشوبگران را بدون هیچ قید و شرط مجازات کرد، باید با مبارزه سریع، آرامش را هر چه زودتر برای مردم برقرار کرد، مردم باید مسوولیت پذیر باشند!"
زمان شروع اغتشاش در ایران، سیاست بازان آمریکایی فکر می کردند فرصتی که مدت ها در انتظارش بودند فرا رسیده است. آنان یکی پس از دیگری پا بر صحنه گذاشتند، از وزیر خارجه تا اعضای کنگره، از معاون رییس جمهور تا صاحب کاخ سفید همه آنان با صدای بلند حمایت از اعتراض خشونت آمیز را بیان کردند. ۲۸ آبان ناو هواپیمابر لینکلن آمریکا از تنگه هرمز عبور کرد و قصد داشت با این اقدام خود دولت ایران را بترساند و پیام حمایت از آشوبگران را صادر کند.
رسانه های غربی مانند صدای آمریکا، رادیو فردا و سایت فارسی بی بی سی ویژه برنامه «اعتراضات در ایران " را راه اندازی کردند، ظرف ۲۴ ساعت به پوشش لحظه به لحظه اخبار پرداخته و با انتشار شایعات گوناگون و گزارش های نادرست، قویا به آتش افروزی پرداختند.
ظاهرا کشورهای غربی مانند آمریکا در اعتراضات اخیر ایران عمدتا نقش تحریک کننده و حمایتگر لفظی را ایفا کردند، اما در حقیقت جاسوسان سیا و بنیادهای دموکراتیک آمریکا با لباس سازمان های غیر دولتی در پشت صحنه تا حد زیادی در امور ایران مداخله داشتند.
براساس گزارش رسانه های ایران، نیروهای ویژه ایران چندی پیش به مقر معترضان در استان اصفهان حمله کردند، در محل، اسناد و شواهدی را که نشان گر حمایت ارگان های جاسوسی خارجی بود، ضبط کردند، سرکردگان به دام افتاده گروه معترضان نیز اعتراف کردند که حداقل فرمان دو ارگان اطلاعاتی خارجی را دریافت کرده اند. گفته می شود، هر آشوبگر شرکت کننده در آشفتگی پیشاپیش بیعانه ۳۰ دلاری دریافت کرده بود، پس از آتش افروزی نیز ۳۰ دلار دیگر به آن ها داده می شد.
با آن که آمریکا تدابیر گوناگونی در پیش گرفت، اما اعتراضات در ایران ظرف چند روز خاموش شد، چنین نتیجه ای کاملا خارج از انتظار کشورهای غربی بود. ایران چه تدابیر موثری در پیش گرفت؟
اولا، هنگامی که اغتشاش گسترده شد، حکومت ایران وحشت زده نشد و با خونسردی با اغتشاشات برخورد کرد. آیت الله خامنه ای رهبر ایران در اولین فرصت حمایت از تصمیم دولت درباره افزایش قیمت بنزین را اعلام کرد. این در حالی رخ داد که در مجلس ایران صداها برای استیضاح حسن روحانی بلند شد، اظهارنظر رهبر جلوی وقوع اختلاف داخلی ایران را گرفت. دو روز بعد حسن روحانی اعلام کرد، از روز دوشنبه یارانه معیشتی به مردم اعطا می شود، با این اقدام به خواست اکثر مردم پاسخ داده شد.
از سوی دیگر ایران به سرعت با قطع اینترنت، شیوه ارتباط بین آشوبگران را مختل کرد. با این اقدام، راهکارهای آمریکا برای هدایت اغتشاش در ایران نیز متوقف شد، واشنگتن تنها می توانست از راه دور و با صدای بلند از حمایت حرف بزند، نقش آن ها بسیار محدود شد.
امروزه قطعی اینترنت تاثیر بسیار منفی دارد، خاصه اگر قطعی اینترنت در سراسر کشور و به مدت طولانی صورت گیرد. در حال حاضر فضای مجازی به خصوص رسانه های اجتماعی در دست غربی ها قرار گرفته است، قطعی اینترنت موثرترین شیوه کنترل وضعیت است، به این سبب این اقدام بیشتر از همه چیز مورد سرزنش آمریکا قرار گرفت.
افزون بر این، حکومت ایران نسبت به شرکت کنندگان در آتش افروزی، قتل و غارت هیچ اغماضی نداشت، بر همین اساس بیش از هزار نفر از نیروهای اصلی تندرو را دستگیر کرد. بخش اطلاعات ایران نیز کار کشف و تعقیب را تقویت بخشید و پس از دستگیری چند روزه، بسیاری از آشوبگران را بازداشت کرد، بعضی ها هم مانند ماهی از تورماهی گیری گریختند، پنهان و ناپدید شدند.
در عرصه سیاست بین المللی پیچیده اصل سرعت عامل شکست ناپذیری است. نمایندگان آمریکا در اولین زمان هنگام آشفتگی در شهرهای بزرگ ایران ظاهر شدند، باید گفت، واکنش آمریکا بسیار سریع بود. اما اقدامات متقابل ایران نیز سریع تر بود و منشا نیروی محرکه آشفتگی را قطع کرد. براثر تصمیم درست، ایران توانست ظرف مدت کوتاه برنامه سرنگونی کشورهای غربی را خنثی کند.