سیستم الگوی بهتر حرکت وزنه برداران توسط دکتر الهام شیرزاد فارغ التحصیل دکترای مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیر کبیر طراحی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجری طرح با اشاره به ویژگی های نرم افزار طراحی شده افزود: این سیستم با توجه به ویژگی های مدرن وزنه بردار الگوی بهترین را برای حرکت وزشکاران ارایه می دهد.

وی ادامه داد: این پروژه ابتدا یک تست آنالیز حرکت از وزنه بردار گرفته و مسیر حرکت وزنه بردار آنالیز می شود سپس پارامترهای مختلف بدن وزنه بردار شامل پارامترهای انتروپرومتریکی (طول و قطر اندامها) و پارامترهای فیزیولوژیکی (نحوه حرکتی مفاصل و ...) اندازه گیری می شود. با بدست آمدن این پارمترها حداکثر گشتاور قابل تحمل توسط مفاصل بدن ورزشکار محاسبه و تکنیکهای ورزشی اعمال شده به بدن وزنه بردار نصب و عملیات فیلمبرداری از نحوه حرکت وزنه بردار با تاباندن نور به این نشانه ها با استفاده از دوربین های فرکانس بالا با قابلیت تصویر برداری تا 1000 هرتز انجام می شود که این دوربین ها می توانند از هر ثانیه حرکت وزنه بردار 1000 عکس تهیه کنند. به عبارت دیگر مشخص می کنند که وزنه  بردار در هر یک هزارم ثانیه در چه مکانی دارد.

دکتر شیزاد اضافه کرد: یک دوربین در نمای کناری در چرخه سرشخص قرار می گیرد. یک نشانه نیز در انتخاب میله وزنه قرار دارد که با استفاده از نرم افزارهای آنالیز حرکت می توانیم موقعیت مکانی نقطه نورانی را در هر لحظه ردیابی کرده و مسیر حرکت وزنه بردار را در کل حرکت به دست بیاوریم.

دکتر شیرزاد اظهار داشت: با به دست آوردن مسیر مکانی حرکت و میانگین حرکتی مفاصل وزنه بردار، میزان ماکزیمم گشتاور قابل تحمل توسط ورزشکار به دست می آید به این ترتیب الگوریتم بهبود حرکت وزنه بردار با استفاده از تکنیک های سیستماتیک معکوس ارایه می شود.

مجری طرح افزود: روشهای متداول مربیان بر اساس تجربیات یا بر اساس الگوی حرکتی یک قهرمان خاص اقدام به آموزش می کند در حالی که با استفاده از این مدل می توان بر اساس پارامترهای بدن ورزشکار آموزش های دقیق تری ارایه داد.

وی ادامه داد: این طرح برای انتخاب بهترین افراد و اعزام آنها به المپیک 2012 در حال انجام است.

به گزارش مهر، این مدل با راهنمایی دکتر احمد رضا عرشی و دکتر حمید رضا کاتوزیان و با همکاری کمیته ملی المپیک در دانشکده مهندسی دانشگاه های امیر کبیر انجام شده است.