همدان - درحالی براساس مصوبه سال گذشته شورای شهر همدان ساماندهی روزبازارها مورد تاکید قرار گرفته که همچنان وضعیت روزبازارها در همدان مناسب نیست و برای رفع مشکلات امروز و فردا می شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها:روز بازارهای همدان به دلیل پراکنده بودن در نقاط مختلف شهر همدان طی روزهای هفته خریداران و مشتریان قابل توجهی دارد به طوری که اغلب مردم همدان و به ویژه بانوان خانه دار خریدهای هفتگی خود را از روزبازارها انجام می دهد.

ظرفیت روزبازارها به جهت جلوگیری از تردد شهروندان برای خرید مایحتاج روزانه به مرکز شهر و بازار اصلی و ایجاد گره ترافیکی قابل توجه است اما متاسفانه به علت بی سروسامان بودن روز بازارها، مشکلات بهداشتی و همچنین ترافیک شاید بی ربط نباشد اگر عنوان کنیم در صورت تداوم نابسامانی ها؛ این روزبازارها کم کم به معضلی برای شهروندان این شهر تبدیل می شوند.

بهداشتی نبودن عرضه برخی محصولات، نبود پارکینگ برای خودروها و شلوغی و سروصدا از مشکلات ساکنان محلی و مردم است که بارها در جلسات مختلف طرح موضوع شده اما همچنان پابرجاست.

این صحبت از آن جهت عنوان می شود که اسفندماه سال گذشته جلسه ای در شورای شهر همدان تشکیل و وضعیت ساماندهی روزبازارها به مشورت گذاشته شد و در نهایت طرحی برای ساماندهی آنها نهایی شد اما اکنون که حدود ۹ ماه از آن جلسه می گذرد همچنان مشکلات پابرجاست و خبری از اجرای مصوبات نیست.

بارها مشکلات را با مسئولان مطرح کرده‌ایم و هدف ایجاد نظم در بازار است و حاضریم به هر نحو که لازم باشد همکاری کنیم نماینده هیئت امنای روز بازار های همدان در گفتگو با مهر با بیان اینکه بارها مشکلات را با مسئولان مطرح کرده‌ایم و هدف ایجاد نظم در بازار است و حاضریم به هر نحو که لازم باشد همکاری کنیم، اظهار داشت: خواهان صدور کارت ماهیانه یا فصلی برای فعالان روز بازارهای همدان هستیم.

امیدیان با بیان اینکه نیروی انتظامی باید در روز بازارها حضور فعال داشته باشد، اظهار داشت: برخی همچنان به بی نظمی ها ادامه می دهند که باید تذکر لازم به آنها داده شود.

وی با اشاره به اینکه شمار زیادی از بساط گستران در روز بازار های همدان در واقع همدانی نیستند، اظهار داشت: طبق لیست ۳۶۰ نفر در بازار باید بساط گستری داشته باشند اما در عمل ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر هستند که این موضوع ضرورت ساماندهی را مورد تاکید قرار می‌دهد.

وی با اشاره به دیوارهای بتنی برپا شده در محل برپایی سه شنبه بازار شهر همدان گفت: این اقدام باعث تنگی مکان و فضا شده چراکه ۲ متر با پیاده‌رو فاصله دارد و مشکل ایجاد کرده است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز در همین خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نماینده بساط گستران روز بازارهای همدان نامه ای به شورای شهر ارسال کرده و در این نامه درخواست هایی دارند، گفت: از جمله این درخواست ها تعیین شماره و کد برای مشخص شدن بساط گستران و شناسایی آنها است تا مشخص شود از کجا در این روز بازارها حاضر شده اند و شغل دیگری دارند یا خیر.

علی فتحی با اینکه یک سری از افرادی که در این روز بازارها بساط می گسترانند مغازه دارانی هستند که از صبح تا ظهر به روز بازارها می آیند و بعد از ظهر در مغازه‌های خود حاضر می‌شوند، اظهار داشت: بساط گستران درخواست کد و شماره مخصوص برای بساط گستران روز بازارها را دارند.

وی با بیان اینکه تعیین خط کشی و حدود فضای اشغال برای هر یک از بساط گستران نیز امری ضروری است چرا که گاهی بر اثر اختلاف در خصوص فضای اشغال شده بحث پیش می‌آید و مشکلاتی ایجاد می‌شود، گفت: گفته شده مأموران شهرداری در این خصوص برخورد قاطعی ندارند و همین موضوع باعث شده تعدادی از افراد به بی انضباطی خود ادامه دهند و حتی درگیری‌هایی ایجاد کنند و فحاشی صورت گیرد.

۹۰ درصد بساط گستران شهر همدان ثابت هستند

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان تهیه لباس فرم با کاور مشخص و کد معین برای بساط گستران را ضروری برشمرد و با بیان اینکه در شهر ازندریان و ملایر برای بساط گستران کارت شناسایی صادر شده است، گفت: ۹۰ درصد بساط گستران شهر همدان ثابت هستند.

فتحی تهیه کیسه زباله برای باکس های زباله را به جهت کم کردن زحمات پاکبان ها ضروری برشمرد و خواستار رعایت مسائل بهداشتی از سوی بساط گستران شد و ضرورت تعیین محدوده زمانی فعالیت برای بساط گستران را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه باید تا ساعت ۱۵ بساط ها جمع آوری شده باشد، اظهار داشت: این مسئله در منطقه ترافیک ایجاد می‌کند، اظهار داشت: ماموران ناظر شهرداری باید به پارک خودروها توجه داشته باشند به طوری که ورودی کوچه‌ها و معابر عبوری مردم مسدود نشود.

فتحی جلوگیری از ورود افراد متفرقه به روز بازار ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: همکاری ماموران انتظامی در این زمینه ضروری است که امیدواریم این مسئله تقویت شود.

وی در خصوص چرایی اجرا نشدن مصوبه احداث بازارچه های محلی عنوان کرد: هیچ کدام از مصوبه ها اجرایی نشده و چند سرمایه گذار مراجعه کردند اما به توافق نرسیدیم و طرح مسکوت مانده است وی در خصوص چرایی اجرا نشدن مصوبه احداث بازارچه های محلی عنوان کرد: هیچ کدام از مصوبه ها اجرایی نشده و چند سرمایه گذار مراجعه کردند اما به توافق نرسیدیم و طرح مسکوت مانده است.

معاون خدمات شهری شهردار همدان نیز با بیان اینکه ساماندهی روز بازارها از دغدغه های اصلی شهرداری است و چندین جلسه با نماینده کسبه و اعضای هیئت امنای برگزار شده است، گفت: نفس روز بازار ها و شرایطی که در حال حاضر بر آن حاکم است نیاز به بازنگری دارد.

وحید علی ضمیر با بیان اینکه اگر به روز بازار به عنوان پدیده اجتماعی نگاه کنیم قابل حذف نیست، گفت: شرایط اقتصادی باعث شکل گیری این پدیده است و شهرداری به دنبال حذف بساط گستران نیست.

وی با اشاره به فعالیت ۸ روز بازار در شهر همدان و بیان اینکه وضعیت روز بازارها نسبت به قبل بهتر شده است، اظهار داشت: یکسری کارها انجام شده اما شکایت هایی از روز بازار ها وجود دارد.

معاون خدمات شهری شهردار همدان با بیان اینکه جمعه بازار همدان شاکی داشت و برای تغییر مکان آن اقدام شد اما با اعتراض روبرو شدیم، گفت: محوطه ای در شهرک مدنی برای جابجایی روز بازار جمعه در نظر گرفته شده بود اما مورد موافقت فروشندگان قرار نگرفت.

وی با بیان اینکه متاسفانه تعدادی از فعالان روز بازارها به قانون تمکین نمی کنند و باعث درگیری می شوند، گفت: ساماندهی روز بازار ها نیازمند فکری اساسی و جدی است.

علی ضمیر با بیان اینکه در خصوص رفع مشکل سرویس بهداشتی از ۱۵ آذرماه یک چشمه سرویس بهداشتی سیار در روز بازارها مستقر خواهد شد، اظهار داشت: مامور راهور نیز تا ۲۰ روز قبل به روز بازارهای همدان می‌آمد اما قرارداد شهرداری با نیروی انتظامی پایان یافته و درصدد تمدید آن هستیم و علاوه بر آن یک مامور انتظامی نیز در روز بازارها مستقر خواهد شد.

وی با بیان اینکه ماموران کلانتری نیز به روز بازارها سرکشی دارند اما برای استقرار آنها برنامه‌ریزی شده است، گفت: برای جدا کردن بساط گستران متفرقه تنها کدگذاری و استفاده از کاور جوابگو خواهد بود.

وی با بیان اینکه متاسفانه یک سری سوء استفاده از کارت ها صورت می گیرد اما علیرغم همه مشکلات کارت ها تا ۱۰ روز آینده صادر خواهند شد، گفت: سعی شده از ماموران با اخلاق شهرداری در روز بازارها استفاده شود.

درآمد روزانه روز بازار ها ۸۰۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان است

علی ضمیر تعرفه دریافتی از فعالان روز بازار ها را از ۳ تا ۱۲ هزار تومان عنوان کرد و گفت: درآمد روزانه روز بازار ها ۸۰۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان است.

رئیس کمیسیون نظارت و بازرسی شورای شهر همدان نیز در این خصوص  به برخی بی نظمی ها در روزبازارهای همدان اشاره کرد و با بیان اینکه برخی دستفروشان و بساط گستران میزان تولید زباله زیادی دارند که بهتر است افراد بی نظر جریمه شوند، گفت: ساماندهی روزبازارها ضروری است.

سیدمسعود عسگریان با بیان اینکه برخی فروشندگان تا ۳ متر از چپ و راست محدوده خود را اشغال می‌کنند، اظهار داشت: باید از فعالیت افراد بی نظم در روز بازار ها جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه برای کسانی که تخلف انجام می‌دهند باید دوره آموزشی مردمداری برگزار شود، گفت: فروشندگان غیر ساکن در شهر همدان باید از روز بازار ها حذف شوند چرا که این ظرفیت برای شهر همدان است.

وی با بیان اینکه بار فروشندگان نباید از حد متعادل بیشتر باشد، گفت: باید آیین نامه شغلی کاری انضباطی روز بازارها تدوین و اجرا و موضوع توسط کمیته انضباطی پیگیری شود.

با این تفاسیر آنچه نتیجه گیری می شود اینکه روزبازارهای همدان همچنان در تلاش برای ساماندهی هستند اما خبری از این اتفاق نیست به طوری که وضعیت روزبازارها نامناسب است و نارضایتی ها ادامه دارد.