به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، یک شرکت دانشبنیان نسوزهای مصرفی در توربینهای گازی را با استفاده از فناوری نانو به تولید میرساند.
محمد حسینزاده یزدی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولید کننده نسوزهای نانو، گفت: در صنایع فولاد توانستیم با شرکت های بزرگ فولادی قراردادهایی منعقد کنیم. بخش نیروگاهی یکی از بزرگترین مصرفکنندگان این فناوری هستند که به دنبال توسعه بازار خود در بخش نیروگاهی نیز هستیم. از جمله مزایای ما نسبت به شرکت های خارجی می توان به دسترسی آسان و ارزانتر بودن محصولات ما نسبت به آنها اشاره کرد.»
وی افزود: این شرکت تأمین کننده محصولات نسوز به صنایع مادر مانند فولاد ، نیروگاه ها، سیمان و مس است؛ صنایعی که روز به روز درحال گسترش و تکامل بوده و این موضوع روی کسب و کار ما تاثیر مثبتی دارد.
وی ادامه داد: چشم انداز شرکت ما برای ۵ سال آینده این است که بتوانیم به تمام شرکتهای بزرگ محصولات خود را عرضه کنیم و همچنین جایگاه شرکت را ارتقا داده و محصولات بیشتری تولید کنیم.
حسینزاده درباره توسعه بازار خارجی گفت: در بین کشورهای خارجی قصد داریم در روسیه، سوریه و عراق بازارمان را گسترش دهیم و وارد بازار نیروگاهی و فولادی آن ها شویم؛ در حال حاضر هم با یک شرکت نیروگاهی عراقی در حال توافق برای همکاری هستیم.
نسوزهای مصرفی در توربینهای گازی به روش فوق سرمایش تولید میشوند. در این روش تولید مواد اولیه نظیر آلومینا پس از مخلوطسازی با محلولهای نانو، قالبگیری، ویبره و پرس، به تونل انجماد منتقل میشود. در این مرحله انبساط ۱۱ درصدی مواد حامل ناشی از انجماد از یک طرف و عدم امکان خروج مواد از قالب از طرف دیگر، منجر به پدیده فرمدهی به روش پرس ایزواستاتیک سرد میشود و قطعات خارج شده از قالب دارای استحکام خام بسیار بالایی هستند.
از جمله مزایای رقابتی محصول تولیدی نسبت به نمونههای موجود در بازار و حتی نسبت به نمونههای وارداتی میتوان به تلورانس ابعادی بسیار پایین و دقت ابعادی بالا، مقاومت به شوک حرارتی، مقاومت به خوردگی و طول عمر بالاتر اشاره کرد.