کرمان – آنفلوانزا با شروع فصل سرما در استان کرمان شایع و تاکنون موجب مرگ دو نفر سیرجانی شده اما هیچ آماری از میزان مبتلایان و تلفات بیماری منتشر نشده است.

خبرگزاری مهر – گروه استانها: شاید تجربه اپیدمی آنفلوانزا در سالهای گذشته در کرمان مسئولان را بر آن داشته که آمار مربوط به بیماری آنفلوانزا را با احتیاط بیشتری منتشر کنند هر چند که سیاه نمایی در خصوص آنفلوانزا و ایجاد هراس در مردم راه مناسبی برای مقابله با این بیماری نیست اما کتمان آمار حقیقی و عدم آگاهی به جامعه نیز می تواند منجر به عدم حساسیت گروه های در معرض خطر شود.

آمار مشخصی از تعداد مبتلایان به آنفلوانزا در استان کرمان منتشر نشده اما حداقل تاکنون فوت دو نفر سیرجانی بر اثر این بیماری تایید شده است

هنوز آمار مشخصی از تعداد مبتلایان به آنفلوانزا در استان کرمان منتشر نشده است اما حداقل تاکنون فوت دو نفر سیرجانی بر اثر این بیماری تایید شده است.

تلاش های مکرر خبرگزاری مهر  برای تماس با مسئولان مربوطه در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته و آمار افراد مبتلا هم بی نتیجه مانده است.

آمار توسط وزارت خانه اعلام می شود

با این وجود مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: طبق دستور العمل موجود آمار باید از وزارت خانه منتشر شود و این آمار در بازه های زمانی خاص منتشر می شود.

محمد ثمره افزود: شیوع آنفلوانزا در فصل زمستان و پاییز امری عادی است و در سال جاری نیز شاهد شیوع این بیماری در اکثر استان ها هستیم.

بستری شدن برخی از بیماران عادی است

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان ادامه داد: بستری شدن برخی از افرادی که دچار این ویروس می شوند امری عادی است اما اکثر این بیماران با استراحت و مراجعه به موقع به پزشک بهبود می یابند.

وی در خصوص وجود داروی این بیماری گفت: خوشبختانه دارو به میزان کافی در استان کرمان وجود دارد و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم.

خوشبختانه دارو به میزان کافی در استان کرمان وجود دارد و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم

ثمره افزود: رصد و مراقبت های لازم در این خصوص در استان کرمان انجام می شود و از مردم نیز می خواهیم مراقبت های بهداشتی لازم را انجام دهند.

وی تاکید کرد: ۹۷ درصد افرادی که دچار این ویروس می شوند بدون هیچ مشکلی مداوا می شوند اما گروه های در معرض خطر باید مراقبت های لازم را انجام دهند که می توان به کودکان، سالمندان، بیماران نقص ایمنی، کلیوی و کبدی و افرادی که دچار سرطان هستند اشاره کرد.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز بدون اشاره به آمار بیماران می گوید: با سرد شدن هوا، به علت مسدود شدن پنجره ها تهویه مکان های بسته کم شده و میزان ویروس های پخش شده در محیط توسط افراد بیمار، افزایش می یابد و به راحتی به دیگران منتقل می شود.

گروه های در معرض خطر واکسن تزریق کنند

مهدی شفیعی بیان کرد: به همین دلیل بیماری های ویروسی تنفسی مانند انواع سرماخوردگی ها، آنفلوانزا و غیره در این فصل ها بیشتر اتفاق می افتد.

 شفیعی بیان کرد: ویروس ها از طریق هوا، دست های آلوده، آب و مواد غذایی آلوده می توانند به افراد سالم منتقل شوند و تجمعات انسانی می تواند میزان ابتلا به اینگونه بیماری ها را به علت تماس نزدیک با افراد بیمار و دارای علامت، تشدید کند.

بیماران مزمن ریوی، قلبی، دیابتی، افراد مبتلا به سرطان ها و بیماری های زمینه ای سیستم ایمنی، افراد مسن، کودکان زیر۵ سال و زنان باردار گروه های آسیب پذیر در برابر بیماری های حاد تنفسی هستند

وی گفت: از آنجا که برای بسیاری از بیماری های ویروسی داروی خاصی وجود ندارد و درمان ها صرفا در راستای کم کردن علائم و عوارض بیماری است، بهترین راه کنترل این بیماری ها رعایت چند نکته کوتاه بهداشتی است.

این مسئول ادامه داد: بیماران مزمن ریوی، قلبی، دیابتی، افراد مبتلا به سرطان ها و بیماری های زمینه ای سیستم ایمنی، افراد مسن، کودکان زیر۵ سال و زنان باردار گروه های آسیب پذیر در برابر بیماری های حاد تنفسی هستند و توصیه می شود این افراد حتما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام نمایند.

وی به مردم توصیه کرد: نظافت دست ها را رعایت کرده و قبل از هرگونه خوردن و آشامیدن دست ها را به دقت با آب و صابون بشویید و از دست دادن و روبوسی با افراد دارای علائم تنفسی، عطسه و سرفه پرهیز کنید.

خوددرمانی نکنید

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: درصورتی که دارای علائم تنفسی هستید حتما به پزشک مراجعه کرده و هنگام حضور در مکان های جمعی و یا جمع خانواده از ماسک معمولی استفاده نمایید.

شفیعی گفت: مصرف مایعات کافی، میوه و سبزیجات تازه در این فصل، خواب و استراحت کافی را باعث کاهش ابتلا به بیماری ها می شود.

وی ادامه داد: هنگام ابتلا به بیماری های تنفسی حاد و تب دار لازم است تا قطع تب و بهبود حال عمومی، افراد در منزل استراحت کرده و در سرکار یا مدرسه حاضر نشوند.

این در حالی است که سه روز قبل یکی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی سیرجان از فوت دو نفر در این شهرستان به دلیل آنفلوانزا خبر داد.

ماجرای فوت دو سیرجانی

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان افزود: ۳۰۰ نفر تا کنون به این بیماری مبتلا شده اند که ۹ نفر در آی سی یو بستری و تعدادی نیز به سایر بخشها بستری شده اند.

وی دلیل فوت این افراد را ابتلاء در سن بالا و بیماری ریوی اعلام کرده بود.

زهرا الهامی متخصص بیماری های عفونی در گفتگو با مهر می گوید: جرمهای عفونی می توانند تا یک متر به اطراف بیمار پخش شوند.

وی افزود: ترشحات تنفسی هم می تواند عامل شیوع بیماری باشد یعنی اگر فرد بیمار دستش را به دهان یا بینی بزند و دستش را به جایی بزند یا چیزی را لمس می کند یا رو بوسی کند موجب انتقال می شود.

افراد حاضر در مدارس و دانشگاهها و مراکز جمعیتی باید مراقبت های ویژه ای انجام دهند و کارهای ساده ای برای پیشگیری وجود دارد

وی افزود: افراد حاضر در مدارس و دانشگاهها و مراکز جمعیتی باید مراقبت های ویژه ای انجام دهند و کارهای ساده ای برای پیشگیری وجود دارد.

وی گفت:  در این فصل باید مردم از غذاهای مایع گرم استفاده کنند هر چند این بیماری بسیار مسری است و می تواند تعداد زیادی از مردم را درگیر کند اما راه مقابله با بیماری هم بسیار ساده است.

وی ادامه داد: یکی از نکات منفی که در جامعه وجود دارد خوددرمانی است که می تواند جان یک فرد بیمار و اطرافیانش را با خطر جدی مواجه کند.

وی گفت: آنفلوانزا علائمی مانند سرمای خوردگی دارد اما این علائم به یکباره با شدت بسیار زیاد فرد را درگیر می کند.

با توجه به شیوع این بیماری از مردم انتظار می رود با رعایت نکات ابتدایی در زمینه مسائل بهداشتی از ابتلاء خود و اعضای خانواده به آنفلوانزا جلوگیری  کنند.