قزوین- دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور گفت: دعوت دانش آموزان به نماز باید بر اساس روش های تربیتی انبیا و مبتنی بر عقلانیت، فطرت و مصالح فردی و اجتماعی باشد تا تاثیر بگذارد.

به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین اجلاس استانی نماز و مدرسه روز یکشنبه با حضور آیت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، حجت الاسلام محی الدین محمدیان دبیر ستاد تفسیر قران کشور، جمالی پور استاندار، مدیران کل دستگاههای اجرایی، روحانیون و خانواده شهدا و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.

حجت الاسلام محی الدین محمدیان در این همایش گفت: باید ببینیم مخاطبان ما چه ویژگی هایی دارند و چه موانعی در مسیر اقامه نماز وجود دارد و وظیفه روحانیت، والدین، معلمان در مقابل نسل جوان چیست.

وی اظهارداشت: نماز میراث الهی و بک امر جامع الهی است و همه پیامبران اعم از حضرت موسی و عیسی و  پیامبر اکرم(ص) مامور به نماز است و این دعوت مرضی خداوند متعال است زیرا  کسی که به نماز دعوت می کند در مسیر انبیای الهی گام برمی دارد.  

محمدیان بیان کرد: نماز زیباترین حال بنده خداست و سلام به قرائت و رکوع و سجود است و تکریم یک فرد با نمازش است.

وی اظهارداشت: انبیا برای نماز ماموریت یافتند و نماز در میان تزکیه و تعلیم و تربیت جا دارد و باید به کانون تعلیم و تربیت که شامل خانه، مدرسه و مسجد است اهمیت دهیم.

دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور یادآورشد: متولیان این سه مکان شامل روحانی، والدین و معلمان هستند و پدر و مادر باید فرزندان خود را تربیت کنند و این سه متولی لازم است در کنار هم باشند تا نتیجه بخش باشد.

دعوت به نماز بر اساس روشهای تربیتی انبیا باشد

وی بیان کرد: روش تربیتی انبیا مبتنی بر عقلانیت، فطرت و بر اساس مصالح فردی و اجتماعی است و دعوت ما به نماز هم بر این اساس باشد.

محمدیان اظهارداشت: باید ببینیم مخاطبان چه کسانی هستند و آنها را دسته بندی کنیم و از آنجا که با دانش آموزان ۶ تا ۱۸ ساله طرف هستیم باید به گونه ای رفتار کنیم که تاثیرگذار باشد.

وی بیان کرد: در مقطع پیش دبستانی و ابتدایی نباید با امر و نهی چادر سر فرزندان کنیم و رفتار آمرانه نتیجه نمی دهد.

دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور یادآورشد: لازم است احساس مذهبی کودکان را تقویت کنیم و از قصه های قرآنی برای تاثیرگذاریاستفاده کنیم و ‌حس مذهبی وقتی توام با مهر باشد تاثیرگذار است و حس مذهبی با گفتن نعمت های ملموس است و با جهنم نمی شود.

وی افزود: سخت ترین دوره تربیتی مقطع دبیرستان است که نه به شکوفایی عقلی رسیده اند و نه از والدین تربیت می پذیرند و دنبال استقلال و استدلال هستند و ما وظیفه داریم مسئولیت اجتماعی به آنها واگذار کنیم تا استقلال آنها حفظ شود.

محمدیان تصریح کرد: چرا بچه ها که به هیبت مساجد می آیند به آنها هویت مستقل نمی دهیم، اسمشان را نمی بریم تا دانش آموز احساس عزتمندی کند.

وی بیان کرد: استدلال خواهی از ویژگی های این دوره است و گاهی برخی حرفهایی می زنیم که قابل فهم دانش آموز نیست و بلوغ لازم دارد و گروههای هم سن و سال برایش اهمیت دارد مراقبت غیرمحسوس نکنیم آسیب می بینند لذا بهتر است نماز را بدهیم خودشان اقامه کنند و از مشارکت اجتماعی کودکان استفاده کنید.

آموزش نماز را جدی بگیریم

دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور اظهارداشت: برخی دانش آموزان نماز خواندن را بلد نیستند که نمی خوانند که ما وظیفه داریم آنها را آموزش دهیم اما همه از محیط پیرامونی متاثر هستند لذا باید صحبتی کنیم که حلاوت داشته باشد و حرف ما را گوش کنند.

وی اظهارداشت: چون حکومت دینی هستیم همه چیز را با آن گره زده ایم که اشکال دارد زیرا گاهی رفتار دینداران زیر سوال و مثلا فردی مسئول برجسته نظام است و نماز می خواند اما دروغ می گوید و جوان سوال می کند این چه نمازی است که مانع دروغگویی نشده است یا چرا فلانی اهل نماز است اما همسایه اش گرسنه است، چرا فقر در جامعه دیده می شود، اینها سوال دانش آموزان است که باید به آن پاسخ دهیم.

محمدیان یادآورشد: مطابق نبودن قول و فعل اهل نماز موجب بی نمازی برخی شده است و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

توجه به دختران در اولویت باشد

وی بیان کرد: در آموزش و پرورش بیشترین تعلیم و تربیت باید ویژه دختران باشد و در امور تربیتی، کانون های مذهبی، ورزشی و دینی دختران را در اولویت قرار دهیم زیرا اگر یک مادر را درست تربیت کنیم یک نسل تربیت شده است.

در ادامه از فعالان نماز ادارات و یاوران نماز استان تجلیل شد.