به گزارش خبرنگار مهر، حسین حسن نژاد عصر یکشنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به آغاز ثبت نام از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فرایند اجرایی انتخابات در استان نیز همزمان با سراسر کشور آغاز شده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت مجلس شورای اسلامی در ساختار سیاسی کشور، طبیعی است که مجموعه افکار عمومی نسبت به انتخابات آن حساسیت خاصی دارند و اخبار را به دقت رصد می کنند.
وی از مجلس به عنوان عصاره فضائل ملت و مرجع قانونگذاری در کشور دارای نقش مهم و اثرگذار در هدایت امور کشور یاد کرد و گفت: به واسطه نقش نظارتی مجلس نشان دهنده جایگاه مهم مجلس در کشور است.
حسن نژاد یادآور شد: نمایندگان به تناسب اختیارات مقابل افکار عمومی پاسخگو و مسئول هستند و انتخابات فرصتی است تا مردم با نقد عملکرد دوره مجلس تلاش می کنند اثرگذاری و نقطه نظرات خود را ساری و جاری کنند.
رئیس ستاد انتخابات مازندران با اشاره به اهمیت مجلس شورای اسلامی، انتخابات را فرصتی برای اعمال اراده مردم در حق تعیین سرنوشت بیان کرد و گفت: هر انتخاباتی برای اعمال این حق مهم و اساسی است و فرصتی است تا کسانی که توانایی و ظرفیت کافی انجام ماموریت های لازم را در حوزه قانون گذاری دارند نسبت به تدوین برنامه ها اقدام کنند و آن را در معرض قضاوت مردم قرار دهند و نسبت به جلب رضایت مردم اقدام کنند.
وی تاکید کرد افراد باید آستانه تحمل را افزایش دهند و آنهایی که اعتماد را جلب کردند پاسخگو و باشند و سایر نیز قواعد انتخابات را بپذیرند و با نقد و اصلاح برنامه ها در دوره های بعدی زمینه کسب قدرت را کسب کنند.
وی به اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره و اضافه کرد: شهید مدرس یکی از نمایندگان پرافتخار در تاریخ ایران است و امیدواریم مسئولان با لحاظ کردن شرایط کافی و لازم و برگزاری انتخابات سالم، امن، رقابتی وبی طرفانه فرصتی فراهم کنند تا حقوق انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان تضمین شود.
حسن نژاد یادآور شد: انتخابات سالم و امن مستلزم توجه به اصل قانون مداری و قانون گرایی است و مجریان تلاش می کنند انتخابات سالم همراه با امنیت و مبتنی بر قانون را برگزار کنند.
ثبت نام ۳۰۶ داوطلب در انتخابات دوره قبلی مجلس
وی درباره وضعیت انتخابات دوره قبل در استان گفت: در دوره گذشته، ۳۰۶ داوطلب ثبت نام کردند که ۲۸۱ نفر مرد و ۲۵ نفر زن بوده اند و از نظر تحصیلات ۱۳ نفر در مقطع کارشناسی، ۲۱۷ نفر مقطع کارشناسی ارشد، ۷۴ نفر در مقطع دکتر و دو نفر دارای تحصیلات حوزی بودند.
رئیس ستاد انتخابات مازندران ادامه داد: سن داوطلبان دوره قبل انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره سنی بین ۳۰ تا ۳۴ سال ۴۸ نفر، ۳۵ تا ۳۹ سال ۴۲ نفر، ۴۰ تا ۴۴ سال ۶۵ نفر، ۴۵ تا ۴۰ سال ۵۸ نفر بوده است و در بین سنین ۵۰ تا ۵۴ سال ۴۵ نفر، ۵۵ تا ۵۹ سال ۳۵ نفر، ۶۰ تا ۶۴ سال ۹ نفر و ۶۵ تا ۶۹ سال دو نفر، ۷۰تا ۷۵ سال نیز دو نفر داوطلب شدند.
حسن نژاد ادامه داد: برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هیئت های اجرایی صلاحیت ۳۶ نفر را احراز نکردند و این تعداد با بررسی های هیئت نظارت به ۹۰ نفر رسید و در مرحله پایانی شورای نگهبان نیز صلاحیت ۱۲۰ نفر از ۳۰۶ داوطلب دوره قبل را تایید نکرد.
رئیس ستاد انتخابات مازندران شمار داوطلبان انصرافی در دوره قبل را ۴۲ نفر اعلام کرد و گفت: مجموعه تعیین صلاحیت ها ۱۴۳ نفر بود که برای کسب ۱۲ کرسی به رقابت پرداختند و بیشترین داوطلب را در حوزه انتخابیه بابل با ۵۴ نفر و کمترین را با ۲۲ نفر در نور و محمودآباد داشتیم.
معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران درباره شمار واجدان شرایط دوره قبل گفت: دو میلیون و ۲۳۵ هزار نفر برای انتخابات دوره قبلی مجلس واجد شرایط رای دادن بودند که یک میلیون و ۶۲۳ هزار نفر در انتخابات دوره قبل شرکت کردند که میزان مشارکت ۷۲ درصد بوده است.
وی شمار شعب اخذ رای در دوره گذشته را سه هزار و ۴۸ شعبه اعلام کرد و گفت: متوسط مشارکت در کشور در طول ۱۰ دوره انتخابات مجلس ۶۱ درصد است و کمترین میزان مشارکت نیز ۵۱ درصد بوده است.
حسن نژاد شمار حوزه های انتخابیه اصلی در استان را ۹ حوزه اعلام کرد.