به گزارش خبرنگار مهر، خلیل رنجبر پیش از ظهر سه شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولین که در سالن همایش معلم اردوگاه شهید سلیمان خاطر سنندج با حضور جمعی از مسئولان و خانواده دانش آموزان با نیازهای ویژه برگزار شد، اظهار داشت: ۱۲ آذرماه فرصت مناسبی است تا به وظیفه خود در قبال معلولین عمل وبا نگاهی واقع بینانه توانمندی ها و ظرفیت های آنان را به جامعه نشان دهیم.
وی افزود: ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیر،عادلانه وپایدار به عنوان شعار امسال روز جهانی معلولین اعلام شده واز نهم تا پانزدهم آذرماه برنامه های به مناسبت گرامیداشت هفته معلولین در مدارس با نیازهای ویژه استان برگزار می شود.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با اشاره به آمار ۱۳۶۶ نفری دانش آموزان که در سال تحصیلی جاری در مدارس با نیازهای ویژه استان ثبت نام کرده اند، ادامه داد: در بین هفت گروه دانش آموزی که از آموزش وپرورش با نیازهای ویژه استان خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی وتوانبخشی دریافت می کنند دانش آموز ان با نیاز ویژه ذهنی به تعداد ۹۹۱ نفر بیشترین آمار را دارند.
رنجبر یادآور شد: در راستای تحقق عدالت آموزشی و تسهیل دسترسی دانش آموزان به آموزش فراگیر بستر مناسب برای حضوروحمایت از ۱۵۰ دانش آموز دارای آسیب بینایی و ۲۷۸ نفر دانش آموز دارای آسیب شنوایی خفیف تا عمیق، ۱۸۰۰ دانش آموز دارای مشکلات ویژه یادگیری وبیش از چهار هزار دانش آموز دیر آموز در مدارس عادی فراهم شده است.
وی بیان کرد: ارتقای سطح توانمندی افراد دارای معلولیت، شناسایی افراد با مهارت بالا، افزایش مشارکت اجتماعی، بالابردن عزت و اعتماد به نفس، آگاه سازی جامعه در خصوص توانمندی افراد دارای معلولیت و تأکید بر حقوق مشخص اجتماعی افرادبا نیازویژه از جمله اهداف برگزاری مراسم روز جهانی معلولین است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با تأکید بررویکرد آموزش تلفیقی و فراگیر، تلاش درراستای کاهش مشکلات ایاب و ذهاب معلولین و ارتقای آگاهی والدین در خصوص روشهای تربیت دانشآموزان با نیازهای ویژه به عنوان برنامههای اساسی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: نگرش منفی به معلولین باعث ایجاد ناکامی، سرخوردگی، عدم اعتماد به نفس و در نهایت افزایش وابستگی و نیاز آنان به دیگران می شود.
گفتنی است از دیگر بخشهای این مراسم، اجرای سرود، نمایش، شعرخوانی و نیز برگزاری نمایشگاه دست سازه های دانش آموزان با نیازهای ویژه بود.