حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی کشور در سفر به قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تغییر روشهای تبلیغی و استفاده محوری از امامان جماعت در مساجد اظهارداشت: سازمان تبلیغات اسلامی در بخش های تبلیغ هنری، تبلیغ نوین، فعالیتهای حوزه تربیت و تبلیغ اصیل یا چهره به چهره فعالیتهایی را ساماندهی کرده است اما در شرایط کنونی بهجای تصدیگری به دنبال تحقق نگاه تسهیلگر و اثربخش هستیم و مدل سازماندهی محلی را در حوزه تبلیغ دنبال میکنیم.
میرمحمدیان اظهار داشت: اهمیت گروه های تبلیغی بر همه آشکار است اما باید در این عرصه کارهای جدیدی را انجام دهیم و از روشهای نوین و تاثیرگذار تر استفاده کنیم ک. ه در این راستا درصددیم با تدوین نقشه جامع تبلیغی کشور و استفاده از ایده های دیگران ظرفیت های نظام و انقلاب را در محور واحدی جمع آوری کنیم.
روش محله ای در تبلیغ عملیاتی می شود
معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی کشور یادآورشد: در این شرایط به نگاه محله ای نیازمندیم تا بتوانیم با روشهای مدرن تری به سمت اهداف تعیین شده حرکت کنیم.
وی یادآورشد: برای رسیدن به نقشه جامع تبلیغی باید پیش فرض های تبلیغی در زمینه های مبلغ، محتوا و شیوه بیان را به درستی تعریف کنیم و به جای تصدی گری به دنبال تحقق نگاه تسهیل گر و اثربخشی باشیم و مدل سازمان دهی محلی را در حوزه تبلیغ پیاده کنیم.
میر محمدیان اظهارداشت: در نگاه تصدی گرانه شاهد یک نوع موازی کاری و رکود در اجرای کارها هستیم اما در نگاه تسهیلگر به دنبال حل مسائل می رویم لذا دیگر فرقی نمیکند چه کسی کار را انجام میدهد و دنبال نتیجه هستیم.
وی افزود: با توجه به محدودیت های اعتباری خوشبختانه هم افزایی نهادی های تبلیغی در کشور نسبت به گذشته بیشتر شده و سریعتر به هدف می رسیم.
معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی کشور تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد از کارهای تبلیغی سازمان به صورت چهره به چهره انجام می شود به همین دلیل در این بخش ارتباط بیشتری با استانها و شهرستانها خواهیم داشت تا تاثیرگذاری بیشتر شود.
میرمحمدیان اضافه کرد: به دنبال ارزیابی اثرگذاری حضور مبلّغان در مناطق و تحقق مدل سازمان دهی محلی در حوزه تبلیغ هستیم که در این مدل، مسجد، محور محله و روحانی، امام محله است و همه کارهای مورد نیاز محله در حوزه فرهنگی و دینی، امربه معروف و نهی از منکر، فعالیتهای اجتماعی و حتی اقتصادی و هرگونه فعالیت توسط امامان جماعت مساجد صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: با تحقق این مدل به دلیل تثبیت نیروی انسانی و هزینهها، خودکفایی و استقلال در کارها هستیم.
معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان افزود: بیش از چهار هزار روحانی مستقر در مناطق مختلف کشور فعالیت دارند، اگر آموزشهای مورد نیاز، پشتیبانی سختافزاری، نرمافزاری و حاکمیتی در اختیار روحانیون مستقر قرار گیرد، نتایج بهتری خواهد داشت.
طرح امام محله اجرا می شود
وی بیان کرد: در حوزه فرهنگی تمرکز ما امسال در چند بخش است که یکی از انها «امام محله» است یعنی در شهرها و روستاها و همه محله ها تلاش می کنیم روحانی محور فعالیت محله خود باشد.
میرمحمدیان تصریح کرد: در اجرای این طرح روحانی در همه فعالیتها و نه فقط نماز جماعت بلکه در حوزه های اجتماعی اقتصادی خیریه و مباحث خانواده و امور آموزشی فعالیت دارد و امامت جماعت نیز با ایشان است. با این کار در روستاها و مناطق آسیب پذیر و محلات تلاش می کنیم روحانی محور فعالیت های فرهنگی در همه حوزه ها باشد.
وی گفت: در سراسر کشور بیش از ۱۰۰۰ محله شهری و ۲۰۰۰ محله روستایی داریم که مناطق آسیب پذیر شناسایی شده هم حدود ۲۱۱ محله است.
راه اندازی مرکز خدمات تبلیغی در کشور
معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی کشور در ادامه اظهارداشت: چون روش های کنونی تبلیغ جوابگو نیست، دنبال این هستیم که یک مرکز خدمات تبلیغی راه اندازی کنیم تا پشتیبان طلبه ها باشد و مبلغان دینی بتوانند توان خود را ارتقا بخشند و از روشهای نوین و جدید به عنوان ابزار نوین استفاده کرده و پیام را منتقل کنند.
میرمحمدیان در خصوص تعداد روحانیون مستقر هم گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار روحانی مبلغ و چهار هزار روحانی مستقر در محلات داریم.