به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا شرفی امروز در نشستی خبری با بیان اینکه مصوبه اخیر هیئت دولت درباره تعرفه برق ارز رمزها، هیچ اشارهای به تعیین تکلیف فعالان سابق این صنعت نشده است، گفت: در شرایط کنونی که کشور با شرایط تحریمی و سختی دست و پنجه نرم میکند، این صنعتگران با سرمایهای بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان بلاتکلیف هستند و در بسیاری از موارد، با برخوردهای امنیتی روبرو میشوند.
وی افزود: آنچه میتوان از این مصوبه اخیر نتیجه گرفت، این است که وزارت نیرو تنظیمکننده و مشوق هیئت وزیران در این مصوبه بوده و نقش مهمی را در نتیجه نهایی آن ایفا کرده است البته وزارت نیرو مستندات غیرکارشناسی را سرلوحه خود قرار داده که همین امر موجب شده تا این مصوبه سد راه صنعت و تولید کشور شود.
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران، رشد مصرف برق صنعتی در هر کشوری میتواند یکی از نشانههای رشد اقتصادی آن کشور باشد. این در حالی است که تعیین تعرفه خاص برای یک صنعت مانند استخراج ارز رمزها بر مبنای استدلالهای غیرعلمی مانند سودده بودن یا میزان درآمد آن، بدون توجه به ریسک موجود در این صنعت میتواند آسیب زیادی به این صنعت وارد کند درحالیکه دولت میتواند با استفاده از ابزار مالیاتی، بر این صنعت نظارت و نفوذ داشته باشد.
شرفی با بیان اینکه امکان فعالیت عموم بخش خصوصی در این صنعت سلب شده است، اظهار داشت: به نظر میرسد، تعرفه های جدید ارز رمزها، نتیجهای جز آسیب به این صنعت نداشته باشد.
وی ادامه داد: ناپایداری شبکه و کمبود منابع تولید برق به عنوان دلیل وزارت نیرو که یکی از مؤلفههای تهیه این مصوبه است، قابل پذیرش نیست چرا که حدود ۱۳هزار مگاوات ظرفیت تولیدی برق در کشور عموماً به صورت دستوری و خارج از روند تعمیرات نیروگاهی، مورد بهرهبرداری قرار نمیگیرد تا حاشیه امنی را برای ایام پیک مصرف سال که حداکثر ۳۰۰ ساعت است، ایجاد کند. از سوی دیگر، از ظرفیت محبوس تعدادی از نیروگاهها بهرهگیری نمیشود که همگی نشاندهنده سوءمدیریت منابع صنعت برق کشور است.
رئیس هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران افزود: پیشنهاد سادهای که این انجمن برای دولت مطرح کرده، تأمین برق با تعرفه صنعتی مانند همه صنایع و دریافت مالیات بر درآمد توسط دولت یا اعطای مشوق برای تولید برق استخراج با تعرفههای گاز موجود (ظرفیت گاز و تولید آن در کشور به نحوی است که میتواند عامل توسعه زیرساختهای برق کشور باشد)، است.
شرفی گفت: در دورانی که قانونی برای استفاده برق در حوزه ارز رمزها وجود نداشت، مصرف برق ماینرها در ماه حدود ۵۰۰ مگاوات بود که رقمی حدود ۶۶۶هزار دلار را به خود اختصاص میداد و با در نظر گرفتن تعرفه کمی گرانتر از تعرفه صنعتی، در ماه میتوانست ۲۰ میلیون دلار برای دولت درآمد داشته باشد. این در حالی است که وزارت نیرو برای ساخت نیروگاه از روسیه وام میگیرد درحالیکه صنعتگران این حوزه میتوانند سرمایهگذاری مطلوبی در زمینه نیروگاهی داشته باشند. باید بپذیریم که شرایط ایران، شرایط خاصی است و نمیتوانیم نرخ برق آن را برای صنعت ارزرمز ۸ سنت در نظر بگیریم. کشوری که ۱۱-۱۰ روز اینترنت آن قطع میشود را نمیتوان با چین، روسیه یا گرجستان مقایسه کرد.