اکرم لطفی زاده در حاشیه کارگاه مهارت ارتباط موثر که ویژه همسران روحانیون مستقر در اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از آنجا که تبلیغ در رأس همه امور سازمان تبلیغات قرار دارد، نقش روحانیون و مبلغان به عنوان مهمترین قشر تاثیرگذار جامعه در احیا فرهنگ اسلامی و تقویت باورهای دینی تعیین کننده است.
وی افزود: روحانیون در نظام منزلتی روستاهای کشور هم از موقعیت و منزلت خاصی برخوردارند و سبک زندگی و آرامش و امنیت خاطر خانواده های آنها، آثار مثبتی بر موفقیت روحانیون دارد که در این راستا برای فعال سازی بیشتر و حمایت از همسران آنها برنامه ها و کارگاه های آموزشی ویژه ای در نظر گرفته شده است.
مسئول طرح همیاران تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: روحانیون بدون بهره مندی از نهاد خانواده سالم، سرزنده و با نشاط امکان پیشرفت در امر تبلیغ را ندارند و توانمند سازی همسران روحانیون به عنوان رکن مهم خانواده ضرورت دو چندان دارد و در این راستا سازمان تبلیغات اسلامی با فراهم کردن زمینه های توانمند سازی و ارتقاء فکری همسران روحانیون، به تقویت این شبکه انسانی اثرگذار تحت عنوان طرح «همیاران تبلیغ» پرداخته است.
لطفی زاده یادآورشد: با توجه به اینکه در بیشتر موارد همسر یک مبلغ پا به پای او در امر تبلیغ معارف اسلامی گام برمی دارد لذا افزایش سطح آگاهی آنها در زمینه های مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی می تواند تأثیر مثبتی در زندگی خانوادگی روحانی و همچنین اهالی روستا یا محله داشته باشد.
وی بیان کرد: متاسفانه تاکنون به نقش همسران روحانیون به عنوان یک ظرفیت تبلیغی توجه نشده و از آنجا که انتظارات و حساسیت های عموم مردم هم نسبت به آنها بیشتر است و بانوان محلات و روستاها هم معمولا از آنها الگو می گیرند لذا همسر روحانی با عملکرد رفتاری خود می تواند تأثیر بسیاری در محیط پیرامون خود داشته باشد که افزایش توانمندی همسران در عرصه های مختلف مورد توجه جدی قرار گرفته است.
مسئول طرح همیاران تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی کشور اظهارداشت: در برنامه ریزی و ارائه آموزش های لازم در زمینه های مسائل دینی، فرهنگی و اجتماعی برای همسران روحانیان مستقر در گام اول، نیازهای همسران روحانیون شامل نیازهای فردی، مهارتی، شناختی، اجتماعی و خانوادگی جمع آوری شده و اداره کل آموزش سازمان به منظور توانمند سازی همسران روحانی این طرح را عملیاتی کرده است.
وی در ادامه در خصوص اهداف اجرای این طرح گفت: افزایش نقش تبلیغی روحانیون در روستاها و محلات، ارتقا کیفیت تبلیغ در شهرها و روستاها، تقویت بینش و مهارت همسران در راستای همیار تبلیغ بودن و امور دینی، فرهنگی و اجتماعی و ایجاد الگویی متناسب با سبک زندگی ایرانی اسلامی در خانواده، ایجاد فرصت های مناسب و تعامل همسران روحانیون مستقر با یکدیگر با برگزاری جلسات تبادل تجربیات و هم اندیشی، افزایش آگاهی و به کارگیری مهارتهای دینی در راستای تحکیم بنیان خانواده از مهمترین اهداف اجرای طرح است.
برنامه آموزشی درسه سطح اجرا می شود
لطفی زاده یادآورشد: برنامه های آموزشی همیاران تبلیغ توسط اداره کل آموزش معاونت امور فرهنگی و تبلیغ در سه سطح مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته تهیه و تنظیم شده که دوره مقدماتی در حال برگزاری است.
وی بیان کرد: در سطح مقدماتی، ۱۱ عنوان دوره از جمله تبیین طرح امامت و طرح تحول اجتماعی، مهارت ارتباط مؤثر، آموزش مهارت های زندگی، راهکارهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در نظر گرفته شده است.
وی اظهارداشت: در حال حاضر آموزش دوره مقدماتی برای نیمه دوم امسال در ۱۳ استان کشور در حال اجراست و تا بهمن ماه دستورالعمل اجرای طرح به ۱۸ استان دیگر نیز ابلاغ خواهد شد.
لطفی زاده گفت: در پایان دوره، به شرکت کنندگان گواهی نامه دوره آموزشی از سوی معاونت امور فرهنگی و تبلیغ سازمان اعطا می شود.
مسئول طرح همیاران تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی کشور تصریح کرد: در سراسر کشور بیش از ۴ هزار روحانی مستقر داریم که در مرحله اول حدود ۶۰۰ روحانی مستقر در ۱۳ استان کشور تحت پوشش طرح «همیاران تبلیغ» قرار گرفته اند.
طرح همیاران تبلیغ در استان قزوین برای ۸۰ تن از همسران روحانیون مستقر اجرا شده است.