توحید معصومی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این جشنواره سابقه طولانی دارد و تاریخچه آن به دهه های قبل بازمیگردد که با مضامین اخلاقی و مذهبی به روی صحنه میرفت تا تفکر دینی و مسجدی را منعکس کند.
وی ادامه داد: بعد از چند سال وقفه از سه سال گذشته برگزاری آن از سر گرفته شد و این بار بهجای اینکه درصحنه اجرا شود در مسجد اجراشده و زمان نمایشها نیز کوتاه شده است.
قائممقام مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: دفتر تئاتر مردمی بچههای مسجد در مراکز حوزه هنری استانها فعال است و تولیدات خود را اجرا کرده و درنهایت برگزیدهها به جشنواره راه پیدا میکنند؛ در چهاردهمین دوره ۱۵ نمایش از ۱۳ استان به رقابت میپردازند.
وی اشاره کرد: در نمایش تئاتر مساجد نمایشها فشرده و تک جنسیتی شده است و بهجای اینکه درصحنه و یا خیابان اجرا شود در مساجد و برای نمازگزاران و میان دو نماز اجرا میشود و تا به امروز هم استقبال خوبی از آن شده است.
معصومی خاطرنشان کرد: نمیتوان این جشنواره را غیرحرفهای نامید چون در این جشنواره جوانان و نوجوانان دورهم جمع شده و نمایشنامهای را در دست گرفته و در مساجد اجرا میکنند.
وی با اشاره به اینکه سادگی و خلوص از ویژگیهای تئاتر بچههای مسجد است، بیان کرد: در این نمایشها شاخصههای صحنهای ازجمله نور، دکور و گریم حذف شده و هنرمندان آن را با حس و حال خود اجرا میکنند و در حقیقت قصهای را نمایشی میکنند.
این هنرمند افزود: در گامهای بعدی باید به کیفیت هنری این نمایشها افزوده شود و یک مربی این فعالیت را با زیباییشناسی هنر تلفیق کند تا مردم با دیدن آن لذت ببرند.
وی تشریح کرد: چشماندازی که برای این جشنواره و برگزیدگان آن متصور هستیم این است که فعالیت آنان تداوم داشته و رشد پیدا کنند تا در چند سال آینده شاهد ورود آنان به گروههای تئاتر و صحنه باشیم البته مساجد از این گروهها خالی نخواهد شد، چراکه کودکان سالهای آینده جایگزین آنان شده و این روند ادامه خواهد داشت.
معصومی یادآور شد: بسیاری از دانش آموزان در عرصه تئاتر فعالیت دارند که در فصل تابستان میتواند ادامه فعالیت خود را در کانونهای فرهنگی مساجد داشته باشند به همین منظور پیشنهاد میکنم اگر یک تفاهمنامه همکاری بین حوزه هنری، وزارت آموزشوپرورش و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد منعقد شود، شاهد خروجی بسیار خوبی در این حوزه خواهیم بود و نسل آینده با تئاتر عجین میشود.