"با اهالی خیابان دانشگاه" عنوان بخش ثابتی در گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری مهر است که به بیان اعتراضات، خواسته ها، مشکلات، کاستیها، نابسامانیها و به طور کلی درد دل اهالی دانشگاه می پردازد. هر چند دانشگاه بدون دانشجو و استاد معنی خود را از دست می دهد اما نمی توان به سادگی از فعالیت سایر خدمتگزاران در عرصه دانشگاه غافل ماند. تلاش باغبان دانشگاه ، رانندگان دانشگاه، مسئولان سلف سرویس دانشگاه، کتابدار کتابخانه، منشیهای مسئولان دانشگاه، کارمندان ادارات مختلف دایر در دانشگاه، مستخدمین دانشگاه و ... گذشت. تا کنون آنچه در اخبار به آنها پرداخته شده است، تنها به دانشجویان و مسئولان دانشگاهی باز می گردد و کمتر نگاه رسانه ای به سایر خدمتگزاران دانشگاه و بیان خواسته های آنها شده است. "با اهالی خیابان دانشگاه" می خواهد آنچه در دل خدمتگزاران، دانشجویان و اساتید دانشگاه به عنوان مشکل یا خواسته از مسئولان دانشگاه یا آموزش عالی مطرح می شود را بیان کند. زبان "با اهالی خیابان دانشگاه" شاید انتقاد آمیز باشد اما هدف توجه به قشری است که تلاش می کنند جامعه دانشگاهی ایران به سوی تعالی حرکت کند. امید است مسئولان دانشگاهی نیز با مطالعه این سلسله گزارشها به رفع نواقص پرداخته و در صورت صلاحدید پاسخ لازم را از طریق خبرگزاری مهر به اطلاع فعالان موجود در عرصه دانشگاهی ارائه کنند.
* یکی از کارکنان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران از پرداخت حقوق فروردین ماه کارکنان این دانشگاه در اردیبهشت ماه خبر داد. این کارمند دانشگاه ابراز کرد که تأخیر در پرداخت حقوقها باعث شده تا مبلغ کم حقوق در نظرشان کمرنگ شود. این کارمند نگرانی خود را نسبت به ادامه دار بودن این روند ابراز کرد و اظهار امیدواری کرد که حقوق اردیبهشت ماه آنها در خرداد پرداخت نشود. اخیرا وزارت اقتصاد و دارایی به طور مستقیم حقوق کارکنان دانشگاهها را پرداخت می کند که گفته می شود این موضوع باعث ایجاد تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان شده است.
* اولین جملاتی که یک دانشجوی دانشگاه تهران در توصیف نظرش نسبت به دانشگاه می گوید، این است: "وقتی در و دیوار دانشگاه را می بینم احساسی دارم، مثل نشستن و زار زار گریه کردن. احساس می کنم که عمرم در اینجا سوخت. باید سربازی را چشم انداز کنیم. هم سن و سال های من درس نخواندند اما الآن کار و زندگی دارند. یک زمانی بود که وقتی یکی می گفت دانشجو هستم، حلوا حلوایش می کردند اما الآن دانشجو بودن افتخار نیست. هزینه های زندگی دانشجویی هم کم نیست. من روزی 1500 تومان فقط کرایه ماشین می دهم. روزی 500 تومان هم بخورم، فقط 50 هزار تومان هزینه صفر یک دانشجو است، بدون کتاب و لوازم دانشجو بودن!
* خبرها از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی حاکی است برخی گروههای دانشجویی در صدد تغییر ریاست این دانشگاه هستند. این گروه معتقد است که روند کند طرح تجمیع دانشکده های دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی به مدیریت این دانشگاه بر می گردد. این دانشجویان اقدام به توزیع اعلامیه هایی بی نام و نشان کرده و آنها را بر روی تابلوی اعلانات یکی از تشکل های دانشجویی این دانشگاه نصب کرده اند.
* اینترنت در سایت کامپیوتری دانشکده مهندسی بیوسیستم دانشگاه تهران در طول هفته جاری قطع بوده است. دانشجویان این دانشکده و به خصوص دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در تماس با خبرگزاری مهر از این موضوع ابراز نارضایتی کرده اند.
* بارشهای جوی روزهای اول هفته غوغای عجیبی در دانشکده زبانهای خارجه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز به راه انداخت. دقایقی پس از شدت گرفتن باران از کتابخانه دانشکده سر و صدایی مبنی بر آبگرفتگی دیوارهای داخلی دانشکده به راه افتاد. رئیس دانشکده که خود را به محوطه کتابخانه رسانده بود در کنار معاونان و سایر مسئولان دانشکده با جمع شدن آب در کف کتابخانه، ریزش آب از محل تلاقی سقف و دیوارها و نفوذ آب به قفسه کتاب ها مواجه شد.
* دانشجویان دانشگاههای صنعتی شریف و شهید چمران اهواز در اعتراض به کیفیت نامناسب غذای سلف سرویس تجمعاتی در هفته جاری به راه انداختند.
* تعدادی از دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر در نشست های هفته گذشته خود با مسئولان وزارت علوم به وجود پلاژ بانوان در دانشگاه خلیج فارس اعتراض کردند. آنها معتقد بودند وجود پلاژ در زمین های دانشگاه علاوه بر کم کردن فضای تفریحی دانشگاه، وضعیت ظاهری خوبی نیز ندارد. استاندار بوشهر به دانشجویان قول داده است که این پلاژ را به جای دیگری انتقال دهد.