به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کشور آفریقایی گامبیا نوامبر گذشته دادخواستی علیه میانمار به دیوان بین المللی دادگستری در شهر لاهه هلند تسلیم و در آن کشور آسیایی میانمار را به نسل کشی اقلیت مسلمان روهینگیایی متهم کرد.
در همین راستا، هفته آینده دادگاهی برای رسیدگی به این اتهام ها در لاهه برگزار می شود و وکلای این پرونده از قضات دادگاه درخواست می کنند که برای حراست از مسلمانان روهینگیایی در برابر خشونت بیشتر، دستور اقدام فوری را صادر کنند.
ظرف سه روز جلسه دادرسی این پرونده که از روز دهم دسامبر آغاز می شود، از هیأت ۱۶ نفری قضات سازمان ملل در دیوان بین المللی دادگستری درخواست می شود تا برای حراست از مسلمانان روهینگیا پیش از رسیدگی کامل به پرونده، «تدابیر موقتی» اتخاذ شود.
گفتنی است که از آغاز سرکوب نظامی در میانمار در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۳۰ هزار تن از مسلمانان روهینگیا از میانمار به کشور همسایه، بنگلادش گریخته اند و بازرسان سازمان ملل در ماه آگوست دریافتند که این سرکوب نظامی با «قصد و نیت نسل کشی» انجام شده است.
این در حالی است که میانمار به شدت این اتهام نسل کشی را رد می کند.
دفتر «آنگ سان سو چی» برنده جایزه صلح نوبل و رهبر مدنی میانمار اعلام کرد که وی شخصاً مسئولیت دفاع از کشور را در این دادگاه برعهده می گیرد.
پیش بینی می شود که تیم حقوقی میانمار با بحث در مورد عدم وقوع نسل کشی در این کشور، به فقدان صلاحیت قضایی دیوان بین المللی دادگستری در این خصوص و مناقشه میان میانمار و گامبیا به عنوان دلیلی برای رد این پرونده در دیوان بین المللی دادگستری استناد کند.