به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر زارعان پیش از ظهر شنبه در مراسم افتتاحیه جشنواره پژوهشی استان البرز و نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور در دانشگاه آزاد کرج، با اشاره به اینکه این نمایشگاه گوشهای از فعالیتهای غرورآفرین دانشجویان است که با انرژی هسته ای ارتباطی متقابل دارند، اظهار کرد: اگر فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی نباشد، قطعا دستاورد مفید و علمی نخواهیم داشت.
رویکرد سازمان انرژی اتمی تجاری سازی دستاوردها است
وی با بیان اینکه اکنون به همت دانشپژوهان شاهد تبدیل علم به فناوری هستیم، عنوان کرد: یکی از رویکردهای سازمان انرژی اتمی تجاری سازی دستاوردها است.
معاون و دستیار رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اهمیت تجاریسازی دستاوردهای انرژی هستهای، گفت: بحث مهمتر، تجاریسازی حوزه آب سنگین است؛ پتانسیل ها و توانایی های غرفه مربوطه کاملا ملموس است.
زارعان با بیان اینکه تجاریسازی علم در کشور را به خوبی میتوان لمس کرد، تاکید کرد: هدف از تجاریسازی در سازمان انرژی اتمی، رفع نیازهای داخلی کشور در ابعاد مختلف است.
وی با اشاره به اینکه چرخه سوخت بومی کشور برای رفع نیازهای داخلی و رسیدن به قله های موفقیت علم و فناوری در حال گردش است، تصریح کرد: بیستم فروردین ماه روز انرژی هستهای است که این روز را با رونمایی از دستاوردهای جدید این حوزه جشن خواهیم گرفت.
بیش از ۵۰ دستاورد جدید برای رونمایی در روز انرژی هستهای ممیزی شده استبه گفته زارعان، بیش از ۵۰ دستاورد جدید برای رونمایی در روز انرژی هسته ای ممیزی شده است که دستگاه های جدید سانتریفیوژ و آب سنگین در حوزه نیروگاهی از جمله این دستاوردها است.
وی با بیان اینکه هر یک از دستاوردهای علمی و پژوهشی میتواند تقویت کننده ارتباط دانشگاه و صنعت باشد، اضافه کرد: دانشجویان با دستاوردهای جدید از طریق پروژه های جدید می توانند نیازهای کشور را برطرف کنند.
معاون و دستیار رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ایمان و خودباوری از اهمیت بالایی برخوردار است که امروز شاهد بخشی از آن در این نمایشگاه هستیم.
زارعان با اشاره به اینکه موفقیت در حوزه انرژی هسته ای با تکیه بر خون شهدای هسته ای تکمیل می شود، تاکید کرد: هدف از برگزاری این نمایشگاه آشنا ساختن اقشار مختلف خصوصا جوانان با دستاوردهای علمی است و اینکه بدانیم کشور برای چه چیزهای مقاومت می کند.
یک میلیون نفر در کشور از رادیو داروهای صنعت هسته ای استفاده می کنند
وی گفت: همه فعالیت ها و دستاوردهای حوزه هسته ای کشور با تکیه بر تحقیقات، علم و توان داخلی کشور است.
معاون و دستیار رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱۴ دستاورد جدید هسته ای در کشور رونمایی شد، گفت: به زودی خبر های خوشی از مدار راکتور اراک خواهیم شنید که اتفاقی بزرگ است و سال آینده مدار راکتور اراک فعالیت های جدیدی در دستور کار قرار خواهد داد.
زارعان در بخش دیگری گفت: یک میلیون نفر در کشور از رادیو داروهای صنعت هسته ای استفاده می کنند و ۱۹۰ مرکز درمانی نیز از این داروها بهره برداری می کند.
وی با اشاره به اینکه صنعت هسته ای علاوه بر حوزه دارویی در حوزه های دیگری نیز فعالیت دارد، گفت: غنی سازی صنعت هسته ای و سانتریفیوژ در عرصه کشاورزی و پرتودهی از جمله این فعالیت ها است.
به گفته وی، عصبانیت دشمنان جمهوری اسلامی از کشورمان به جهت بومی بودن چرخه سوخت هسته ای است.
معاون و دستیار رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: سانتریفیوژ ها برای تولید واکسن به کار می رود و آخرین قرارداد در این حوزه با سازمان انتقال خون برای تحویل ۵۰ سانتریفیوژ برای تولید واکسن بوده است.