منیژه آرمین به خبرنگار مهر گفت: هماکنون مشغول نوشتن رمان «کسوف» هستم که چهارمین مجلد از مجموعه رمانهای من با محوریت تاریخ معاصر ایران است. سه عنوان قبلی «شب و قلندر»، «شباویز» و «شانزده سال» نام داشتند. من برای نگارش این رمانها صد سال تاریخ معاصر ایران را در نظر گرفتم.
وی افزود: پس زمینه این آثار تاریخ معاصر ایران است. «شب و قلندر» از اوایل قاجاریه تا دوران مشروطیت، «شباویز» از مشروطیت است تا سال ۱۳۰۴ که سال روی کار آمدن رضاشاه است، پس زمینه «شانزده سال» دوران رضاشاهی است و در نهایت «کسوف» هم پسزمینهاش رخدادهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ است.
آرمین ادامه داد: همانطور که گفتم این آثار رمان هستند با پسزمینه تاریخی و تاریخ در این کتابها اهمیت بسیاری دارد چرا که تاریخ جزء مهمی از هویت انسانهاست. قصدم از نگارش این رمانها نیز شناختن و شناساندن هویت است. هویت ایرانی تابع هیچ جریان سیاسی نیست. این هویت باید مطرح شود و من خودم را مقید به این موضوع میدانم.
این نویسنده و هنرمند همچنین به ضرورت شناساندن هویت ایرانی اشاره کرد و گفت: من خیلی از کشورهای دنیا را دیدم اما همه نوشتههایم ایرانی است و روی این موضوع تعصب دارم. وظیفه ما شناساندن هویت ایرانی است. تا کسی وطن خودش را نشناخته باشد در مجامع بین الملل هم نمیتواند جایی داشته باشد.
آرمین اضافه کرد: همچنین قرار است نمایشگاهی هم از آثار حجمیام برپا شود که به مناسبت همین نمایشگاه از کتاب مجموعه آثار حجم و سفالی من نیز رونمایی خواهد شد.
این نویسنده پیشکسوت در پایان گفت: آخرین کتاب منتشر شده من «شخصیت شناسی در مثنوی و کمدی الهی» نام داشت که سال گذشته توسط انتشارا سوره مهر منتشر شد. «شخصیت شناسی در مثنوی و کمدی الهی» یک کتاب صلح است و نشان میدهد که دو شاعر با دو فرهنگ مختلف چقدر از نظر ایده پردازی و شناخت انسان به هم نزدیک بودهاند. من این کتاب را کتاب صلح میبینم.
همچنین انتشارات عهدمانا نیز امسال (۱۳۹۸) چهارمین چاپ خود از رمان «روزی که عمه خورشید مرد» منیژه آرمین را با شمارگان هزار نسخه، ۱۸۴ صفحه و بهای ۱۸ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار داد.