به گزارش خبرنگار مهر، محمود فرشیدی امشب در مراسم تقدیر 200 نفر از فرهنگیان نمونه مناطق 19 گانه شهر تهران و نیز مراکز تربیت معلم، استثنایی و نهضت سواد آموزی شهر تهران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره 41 هزار شهید معلم و دانش آموز افزود: بخش اعظم کاستی ها و نابسامانی های موجود به لحاظ احقاق حقوق مادی و معنوی معلم به دلیل ناآگاهی موجود نسبت به قدردانی از معلم و جایگاه تعلیم و تربیت در جامعه است.
وی افزود: برای اینکه مشکلات معلم برطرف شود باید منزلت و جایگاه علم آنچنان که باید مطرح و به خوبی مورد قدردانی قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر رویکرد جامعه و مسئولان نسبت به آموزش و پرورش به عنوان مولدترین دستگاه به خوبی جا بیفتد، هیچگونه مضایقه ای نسبت به پرداخت حقوق مادی و معنوی این قشر زحمتکش صورت نمی گیرد.
وی با تاکید بر گسترش فرهنگ در خور علم و معلمی در جامعه، یادآور شد: آنچه معلمان را اغنا می کند پاسداشت شان و منزلت معلمی در جامعه است هر چند که این قشر همواره با مشکلات معیشتی فراوانی مواجه بوده اند.
فرشیدی گفت: در مقطع کنونی وظیفه خود می دانم برای حل مشکلات معلمان ریشه یابی کرده و برای سطح آگاهی جامعه از هیچ تلاشی دریغ نکنم همچنانکه رویکرد دولت نهم نیز ارتقای مقام و منزلت معلمان در میان سایر اقشار جامعه و مسئولان است.
وی با بیان اینکه تمامی مسئولان وامدار معلمان هستند، بر برگزاری برنامه های تجلیل و تقدیر از معلمان تاکید کرد و گفت: این طرح سال گذشته بنا به پیشنهاد آموزش و پرورش و تایید و از سوی رئیس جمهور به تمامی دستگاههای دولتی ابلاغ شده که خوشبختانه اجرای آن در مقایسه با سال گذشته ارتقای کمی و کیفی قابل ملاحظه ای یافته است.
فرشیدی گفت: طی نظرسنجی های به عمل آمده معلمان محبوب ترین و مورد اعتمادترین قشر در میان سایر اقشار جامعه هستند همچنان که در اوایل انقلاب نیز جایگاه والایی برای معلمان قائل بودند متاسفانه طی دوران هایی برخی جریان ها معلم را نوعی مصرف کننده معرفی کردند که دولت نهم برای از میان بردن این تفکرات و احیاء جایگاه و شان معلمان از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
وی در خصوص عملکرد آموزش و پرورش نسبت به حل مشکلات معیشتی معلمان در دولت نهم یادآور شد: خوشبختانه بودجه آموزش و پرورش در سال 85 نسبت به سال 84 با 60 درصد رشد، به 6 هزار و یکصد میلیارد تومان رسید که با متمم بودجه سال 85 این رقم به 7 هزار و 400 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی ادامه داد: علاوه بر این، با تلاش دولت نهم 10 درصد فوق العاده جذب معلمان طی سال گذشته بیش از سایر کارمندان بود که این اقدام در سال جاری نیز محقق می شود.
فرشیدی همچنین به تشکیل کمیته چهارگانه تکریم، اقتصاد، مصرف و مسکن در آموزش و پرورش و زیر نظر معاون اول رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: این کمیته ها به منظور حل مشکلات معیشتی معلمان تشکیل شده و تمامی وزرا برای پیگیری مشکلات معلمان به عضویت این کمیته در آمده اند.
وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته در زمینه مسکن فرهنگیان یادآور شد: بر اساس قانون باید 40 درصد زمین ها یا واحدهای مسکونی به معلمین واگذار شود که با اجرای این قانون از سال 68 تا 84 حدود 6 هزار و 700 واحد مسکونی و طی یک سال گذشته با 4 برابر رشد، 23 هزار واحد مسکونی یا زمین به معلمان در سراسر کشور واگذار شده است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین به مشکلات بیمه ای معلمان در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: در گذشته معلمان رضایت کاملی نسبت به ارایه خدمات بیمه از شرکت های بیمه ای تحت قرارداد با آموزش و پرورش نداشتند به همین لحاظ از مهر ماه امسال بیمه معلم راه اندازی شده و امیدواریم خدمات بهتری به لحاظ درمانی به فرهنگیان ارایه شود.
وی با اشاره به موافقت های اخیر آموزش و پرورش با وزارت بهداشت، از تبدیل 12 درمانگاه فرهنگیان به بیمارستان تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: علاوه بر این، ساختمان قدیم آموزش و پرورش در خیابان حافظ نیز تا پایان اردیبهشت ماه به درمانگاه جدیدی برای فرهنگیان تبدیل می شود.
فرشیدی همچنین به بخشنامه رئیس جمهور مبنی بر استخدام فرزندان فرهنگیان در دستگاههای دولتی تحت شرایط مساوی با سایر فرزندان کارکنان دولت اشاره کرد و افزود: این بخشنامه اخیرا به تمامی دستگاهها ابلاغ شده که امیدواریم با پیگیری های ما این بخشنامه بزودی کاربردی شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران نیز حضور داشتند که طی آن 200 نفر از معلمان و اساتید نمونه کشوری، استانی و شهر تهران از مراکز تربیت معلم، استثنایی و نهضت سوادآموزی مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.