به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی ظهر چهارشنبه به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش ضمن بازدید از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در نشستی با اعضای این پژوهشگاه در سخنانی با اشاره به وجود آیات و روایات بسیار در باب گناه، افزود: اگر آن منظومه گناهان را مورد دقت قرار دهیم در رسیدن به بندگی بیشتر باید منظومه گناهان را مورد توجه قرار دهیم.
وی با بیان اینکه گناه پیامدهای فردی و اجتماعی بسیاری را در زندگی باقی میگذارد، افزود: آثار گناه گاهی دنیوی و اخروی است و همچنین این آثار در دنیا در فرد و خانواده ظهور پیدا میکند و موجب سلب توفیقات میشود.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه بیان کرد: انسان در صورت ترس از گناه، مراقب اعمال و رفتار خود خواهد بود زیرا معصیت موجب بسیاری از پیامدهای مخرب میشود.
وی با بیان اینکه در آستانه یکصدمین سال راه اندازی حوزه علمیه قم قرار داریم، افزود: باید این ۱۰۰ سال حوزه و قم را بازشناسی کرد.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: در قم در موضوعات مختلف دانشی مانند اصول، فلسفه، کلام و غیره تحولات بسیار بزرگی رخ داده است و حتی نسبت به دستاوردهای قم افراط و تفریط نیز میشود، در حالی که در قم هم کمبود و هم ضعف داریم که شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه قم در همه حوزههای دانشی و قلمروهای سیاسی و اجتماعی جایگاه بسیاری مهمی دارد، افزود: قم در زمینه توسعه مرزهای دانش علوم اسلامی دارای تحولات بسیاری است که گاهی در فقه سنتی این تحول رخ داده و گاهی این توسعه مرزهای دانش علوم اسلامی با هویت جدید شکل گرفته است.
امام جمعه قم ادامه داد: یکی از این حوزهها در زمینه توسعه مرزهای دانش علوم اسلامی در زمینه علوم انسانی و اجتماعی است.
وی با بیان اینکه در بحث تحول در علوم انسانی، اسلامی و اجتماعی نباید به کمیت و کیفیت نگاه کرد، افزود: باید افرادی که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مشغول فعالیت تحقیق و پژوهش هستند، زمینه ساز تحول در حوزه مرزهای دانشی، علوم انسانی و اجتماعی در کشور و جهان اسلام شوند.
آیت الله اعرافی ادامه داد: فعالان در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پرچم دار تحول قم، کلام حوزه و معارف الهی هستند که باید بیش از پیش تقویت شود.
وی بیان کرد: میتوان با هویت حوزوی در بعضی از رشتهها که حوزه نمیتواند ورود داشته باشد، با رویکرد فلسفی و حوزوی با همکاری دانشگاه در آن رشتهها ورود جدی یافت.