به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه و امام جمعه قم از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بازدید کرد. در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین حکیمیان رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن خوشآمدگوئی به آیت الله اعرافی و همراهان ایشان گزارشی از فعالیت های انجام شده در پژوهشگاه ارائه کرد.
در ادامه آیت الله اعرافی اظهار کرد: قم در آستانه بازتأسیس و احیاء قرار دارد و در همین رابطه در آستانه یکصدمین سال راه اندازی حوزه علمیه قم قرار داریم و باید این ۱۰۰ سال حوزه و قم را بازشناسی کرد. اگر چه از زمان اشعریون به قم تحول پیدا کرد و پایگاه معارف الهی شد و هیچ وقت از این معارف قطع نشده است و خانواده آنها برای نشر معارف اثرگذار بودند.
آیت الله اعرافی افزود: اما این یکصد سال اخیر، دوره خاصی از حضور علمایی مانند مرحوم آیات عظام حائری، بروجردی و گلپایگانی و امام راحل است که منشأ خیرات و برکات زیادی شدند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: در قم در موضوعات مختلف دانشی مانند اصول، فلسفه، کلام و ... تحولات بزرگی رقم خورده است و حتی نسبت به دستاوردهای قم افراط و تفریط می شود؛ گاهی بعضیها نسجیده می گویند هیچی و بعضی ها می گویند همه چیز داریم. هیچ کدام درست نیست، هم کمبود و ضعف داریم و مشخص است.
آیت الله اعرافی افزود: در همه حوزه های دانشی و قلمرو اجتماعی، سیاسی و... قم جایگاه مهمی دارد. اما یکی از مهمترین این تحولات در قم، حوزه توسعه مرزهای دانشی علوم اسلامی بوده است. این توسعه گاهی در درون همان فقه سنتی رقم می خورد. گاهی توسعه مرزهای دانش علوم اسلامی با هویت جدید شکل می گیرد که فراتر از دانش های سنتی است گرچه ریشه دارد و باید ریشه داشته باشد و یکی از این حوزه ها، علوم انسانی و اجتماعی است و این مجموعه از مجموعه های پیش گام در توسعه مرزهای علوم اسلامی به سمت قلمروهای علوم انسانی و اجتماعی می باشد.
وی اضافه کرد: در بحث تحول در علوم انسانی و اسلامی و اجتماعی نباید به کمیت و کیفیت نگاه کرد، بلکه لازم است مجموعه افرادی که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مشغول فعالیت تحقیق و پژوهش هستند، زمینه ساز تحول در حوزه مرزهای دانشی و علوم انسانی و اجتماعی در کشور و جهان اسلامی شوند. بنابراین همه فعالین در این پژوهشگاه باید بدانند و احساس مسئولیت کنند که پرچم دار محور بزرگ تحول قم و کلام حوزه و معارف الهی می باشند، این چیز کمی نیست. باید بیش از گذشته تقویت شود.
امام جمعه قم ادامه داد: در عین حال که حوزه تحول در عرصه علوم اسلامی را از وظایف خود می داند، این پژوهشگاه باید پرچم دار در عرصه مرزهای دانشی و تحول در عرصه علوم اسلامی باشد. این مسئولیت باید در همه افرادی که در این پژوهشگاه مشغول فعالیت هستند، باشد.
مدیر حوزه های علمیه افزود: در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آثار فاخر زیادی تولید شده است امیدوارم این دستاورد های علمی نمود بیشتری در عرصه های بین الملل داشته باشد.
در پایان از کارمندان بازنشسته پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تجلیل به عمل آمد.
یادآور می شود، آیت الله اعرافی از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را برعهده داشت.