تبریز- نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت : صدور بیانیه گام دوم انقلاب، بازگشت به مکتب انقلاب است که به نوعی تضمین کننده مسائل جاری کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی افزود : اسلام یک مکتب است که در آن تمامی مولفه‌ها در ارتباط با یکدیگر تعریف شده‌اند از این رو مکتب ، یک انسجام درونی دارد و هم‌چنین ناظر بر اهداف بیرونی است .

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی آل هاشم افزود : این مکتب، نقاطی را متناسب با شرایط پیش رو و محیطی شناسایی ، هدف گیری و عملیاتی می‌کند.

وی ادامه داد : نظام اسلامی در مکتب امام خمینی، نظام عدل، ایمان،  آزادگی و مردم گرایی است. استقلال ملی و رد نظام سلطه بین المللی در مکتب امام رضوان الله تعالی علیه دارای ریشه‌هایی است.

امام جمعه محبوب کلانشهر تبریز  بیان کرد : ملت انقلاب اسلامی را انتخاب می‌کند و از آنجایی که معتقد به اسلام و پای بند به منطق و دین است به طور طبیعی همه قدرت‌های سلطه‌گر سیاسی و اقتصادی و فرهنگی را نفی و از همه زورگویان و متجاوزان از خود دفاع می‌کند.

وی افزود : از آنجایی که معتقد به برادری تمام مسلمانان و شرف همه انسانهاست در هر نقطه جهان که ملتی ببیند تحت ظلم و ستم توسط استکبار قرار گرفته است با آنان احساس همدردی می‌کند و اگر بر آزادی طلبی همت گمارند دست کمک به سوی آنان می‌دهد.

حجت الاسلام تمام سید محمد علی آل هاشم ادامه داد : امام رضوان الله با ارائه مکتب سیاسی اسلام، خط بطلان بر همه تلاش‌های فرهنگی و سیاسی دشمنان اسلام در طول یک و نیم قرن گذشته کشیدند که سعی شده بود اسلام را به طور کلی از عرصه زندگی جامعه بیرن کنند و با طرح نظریه جدایی دین از سیاست، دین داری را فقط به پرداخت عبادات شخصی قلمداد کنند و با حذف اسلام از صحنه‌های سیاست جهان، کشورهای اسلامی را عرصه غارت‌ بنمایند.

وی افزود : این بنای عظیمی که امام خمینی رحمه‌الله علیه بنا کرد متکی بر دو پایه مردم سالاری و انتظام به شریعت اسلامی است.

وی بیان کرد : روح و حقیقت نظام اسلامی همین دو مورد است، شریعت اسلامی اگر در جامعه به طور کامل اجرا شود آزادی‌های عمومی و مدنی و فردی را تأمین می‌کند هم آزادی ملت که اسم آن استقلال است را تأمین می‌کند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی افزود :  استقبال  یعنی آزادی در ابعاد یک ملت که وابسته به کسی یا چیزی نباشد ، یک ملت آزاد یعنی ملتی که به هر صورت تحت نفوذ و سیطره مخالفین خود با بیگانگان قرار ندارد که هم عدالت و معنویت را در جامعه تضمین می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه چهار عنصر اصلی انقلاب را می‌توان استقلال، آزادی، عدالت و معنویت برشمرد افزود : اگر شربعت اسلامی بر جامعه حاکم شد این پدیده‌های اسلامی در نظم جامعه اسلامی خود را نشان خواهد داد.

وی ادامه داد : امام خمینی رحمه الله شریعت اسلامی را که روح جمهوری اسلامی است مورد تکیه قرار داده و مردم سالاری دینی را به عنوان یک اصل، مورد تکیه قرار داده است .

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی آل هاشم افزود :
انقلاب به وقوع پیوست و شعار ضرورت مهندسی دین در حیات فردی و اجتماعی بشر را سرلوحه خود قرار داد و الگوی خود را بعثت پیامبر اکرم در صدر اسلام و رسالت خود را نیز رسالت انبیاء معرفی کرد.

وی در ادامه بیان کرد : همان گونه که اسلام یک مکتب و طرحی برای زندگی و اساسا یک انقلاب است بالطبع انقلابی که متکی به آن باید خاصیت آن نیز اسلام است.

وی ادامه داد : مقام معظم رهبری می‌فرمایند عین همین بعثت در جامعه ما به وجود آمده است و تفاوت آن این است که بعثت آن روز به معنای بیدار شدن یک انسان و پیغمبر شدن او بود و در بعثت امروز، دیگر رسالت در آن نیست بلکه بعثتی در راستای بعثت پیامبر است.

وی افزود : پیامبران سه وظیفه اصلی از جمله تعلیم معارف، تعلیم جهان بینی، مقررات و احکام اسلامی ، تربیت و تزکیه مردم و رشد دادن و شکوفا ساختن استعدادهای آنان در اداره خویش و دیگری مدیریت بالفعل جامعه و تشکیل و اداره نظام حکومتی است . 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی بیان کرد : در مکتب مقام معظم رهبری صورت بندی اسلام متناسب با شرایط روز است و برای حیات دوباره اسلام، امام راحل همان راهی را پیمود که رسول اکرم (ص) پیمودند.

وی با اشاره بر این مطلب که 
فلسفه انقلاب، حرکت نبوت‌ها در تاریخ برای حمایت از مستضعفان و مظلومان بوده است ادامه داد : وجود شباهت فراوان میان انقلاب اسلامی و صدر اسلام، در مبارزه، جنگ، شهدا و جانبازان یادآور می‌شوند که حاکی از الگو پذیری انقلاب از صدر اسلام و انقلاب پیامبر اکرم می‌باشند. 

وی ادامه داد : تعبیر مقام معظم رهبری این است که مکتب را برای امام به کار می‌بردند و همگان را به آن کتب سوق می‌دادند.

وی افزود : باید مکتب امام با شرایط متناسب امروز بازبینی شود. مکتب امام خامنه‌ای باز تفسیر مکتب امام راحل و مکتب امام راحل، همان مکتب انقلاب اسلامی است و مکتب انقلاب اسلامی همان مکتب اسلام در عصر کنون است.

وی بیان کرد : ما امروزه با یک مکتب که همان مکتب امام خامنه‌ای همان پرچم هدایتی است که با آن می‌توان راه را پیدا کرد .

حجت‌الاسلام  والمسلمین سید محمد علی آل هاشم ادامه داد : 
مکتب امام راحل مرجع مکتب امام حاضر است هم چنین این محوریت به معنای کنار گذاشتن اندیشه های دیگر نیست و نیز در فضای فکری انقلاب اسلامی همه اندیشمندان و صاحب نظران بر غنای انقلاب اسلامی می‌افزایند.

وی با اشاره بر اینکه همه باید در طول اندیشه ولایت ملاحضه شوند افزود : صدور بیانیه گام دوم انقلاب آغاز بازگشت به مکتب انقلاب است این برگشت به مکتب انقلاب اسلامی، تضمین کننده  مسائل جاری کشور و ارتقای تعالی فرهنگی کشور است .