میثم حامدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مباحث نوظهور اقتصادی و مالی به خصوص ابزارها و روشهای موجود در تأمین مالی بنگاههای اقتصادی که غالباً بر گرفته از آموزههای غربی است، بینیاز به محک خوردن از سوی شریعت مبین اسلام نیستند و لازم است پیش از اجرایی شدن، با موازین شرعی انطباق داده شوند.
مدیر گروه بازارها و ابزارهای مالی مرکز پژوهشهای سازمان بورس و اوراق بهادار، فزود: سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ارشد بازار سرمایه که وظیفه نظارت و توسعه بازار اوراق بهادار را برعهده دارد، در راستای مطابقت فعالیتهای این بازار با شرع مقدس اسلام، علاوه بر ایجاد کمیته فقهی تلاش کرده تا ارتباط بهتری بین حوزه علمیه و صنعت مالی ایجاد کند و از این رو، از سال ۱۳۹۵ دفتری از سوی مرکز پژوهش سازمان بورس و اوراق بهادار که در شهر قم ایجاد شده توانسته کارگاههایی را در سطح دروس خارج فقه با عنوان «فقه بورس» برگزار نماید.
مدیر گروه بازارها و ابزارهای مالی مرکز پژوهش سازمان بورس ابراز داشت: درس خارج فقه بورس توسط آیت الله ابوالقاسم علیدوست، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در قالبی جدید در مدرسه آیت اله گلپایگانی قم، با موضوع شخصیت حقوقی شرکت و بررسی ماهیت سهام برگزار میشود و انتظار داریم از این طریق بتوانیم افقهای جدیدی را در مباحث فقهی – اقتصادی شاهد باشیم.
حامدی افزود: تنیده شدن مباحث فقهی- اقتصادی در میان صاحبنظران حوزوی موجب میشود بازار سرمایه و در راس آن سازمان بورس و اوراق بهادار دسترسی بهتری به تحلیلهای فقهی داشته باشد.
وی تصریح کرد: بازار سرمایه نقش مهمی در شکوفایی اقتصادی و کمک به تامین مالی بنگاههای اقتصادی داشته و این موضوع مورد توجه مقامات ارشد کشور نیز قرار گرفته است؛ به نحوی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر جمعی از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، مردم را به سرمایهگذاری در بورس توصیه کرده و فرمودند «در مورد عموم مردم توصیۀ من به مردم مکرراً گفته شده، آن کسانی که میتوانند در سرمایهگذاریهای مولد از جمله تعاونیها و یک جاهایی مثل بورس حتماً شرکت کنند.». بنابراین سرمایهگذاری در بورس مورد تاکید عالیترین مقام نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.