سرپرست ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران از پایش آلایندگی اولین سری از خودروهای سرویس کارکنان نظامی و انتظامی در پایتخت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین مقدم با تاکید براینکه عدم امکان پذیرش خودروهای نظامی و انتظامی در سامانه معاینه فنی سیمفای وزارت کشور و انجام معاینه فنی این خودروها همچنان مانند گذشته است، گفت: زیرساخت اجرای معاینه فنی خودروهای نظامی و انتظامی باید توسط وزارت کشور و پلیس راهور تهران بزرگ فراهم شود.

وی در مورد تست آلایندگی خودروهایی که به عنوان سرویس‌ کارکنان نیروهای نظامی و انتظامی فعالیت می کنند، توضیح داد: اتفاقی که در دو روز گذشته رخ داد برحسب دستور فرمانده ستاد مشترک کل نیروهای مسلح و به پیشنهاد شهرداری تهران بوده است. طبق این پیشنهاد و دستور قرار شد ستاد معاینه فنی با حضور در محل فعالیت سرویس کارکنان (اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌ها) نسبت به پایش و کنترل وضعیت آلایندگی خودروها اقدام کند. یعنی معاینه فنی خودروهای نظامی و انتظامی همچنان انجام نمی‌شود، اما با تعامل ایجاد شده میان شهرداری تهران و ستاد مشترک کل نیروهای مسلح، بعد از پایش سرویس‌ها، گزارش وضعیت آلایندگی این خودروها به یگان مربوطه بابت تصمیم گیری برای نوسازی، اصلاح یا توقف اعلام می‌شود.

سرپرست ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران با اعلام اینکه روز شنبه، تست آلایندگی اولین گروه با ۷۰ دستگاه خودرو از نیروی زمینی ارتش آغاز شد، بیان کرد: امیدواریم که در یک بازه زمانی ۲۰ روزه، کلیه ناوگان سرویس‌ کارکنان نیروهای مسلح، نظامی و انتظامی را از لحاظ آلایندگی مورد پایش قرار دهیم.

به گفته مقدم؛ تعداد بسیاری از خودروهای نظامی در سطح شهر تهران فرسوده هستند. براین اساس، ستاد مشترک کل نیروهای مسلح در راستای کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها به خصوص پایتخت، دستور داده است درصورت مشاهده خودروهای دودزایی که مشکل غیرقابل حل دارند، این خودروها متوقف شوند.

وی گفت: همچنین، به موازات اقدام مربوط به پایش سرویس‌ کارکنان نظامی، مکاتبه‌ای با سایر دستگاه‌های بزرگ که بیشترین سرویس کارکنان را دارند مانند سایپا، ایران خودرو، شهرداری تهران و ... انجام شده تا همین پایش برای آن‌ها هم صورت گیرد. اکثریت این خودروها دارای معاینه فنی هستند اما اگر خودرویی از لحاظ تست آلایندگی با مشکل مواجه شود، گزارش رفع معایب به دستگاه مربوطه اعلام خواهد شد.

سرپرست ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران در پاسخ به این سوال که اگر دستگاهی برای رفع مشکل اقدامی انجام ندهد چه خواهد شد، بیان کرد: خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی این دستگاه‌ها (به جز دستگاه‌های نظامی و انتظامی) در صورت مشاهده اکیپ‌های واحد سیار توسط پلیس راهور تهران بزرگ فک پلاک می‌شوند. درصورتی‌ هم که خودرو دودزا و دارای معاینه فنی باشد، برگه معاینه فنی خودرو ابطال خواهد شد.  

وی در پایان تاکید کرد: کنترل و نظارت خودرو سرویس‌ها در شهر تهران که اکثراً دیزلی هستند، می‌تواند در کاهش آلودگی هوا تأثیر بسزایی داشته باشد.