معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی از امضای قراردادهای متعدد سرمایه گذاری بخش خصوصی در بنادر کشور به ارزش ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی حسن زاده امروز در مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل با اشاره به جایگاه فعالیت های بندری در تجارت کشور گفت: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع حاکمیت امور بندری و دریایی و همچنین مرجع حاکمیت کشتیرانی بازرگانی کشور در سال جاری به تعدادی از کنوانسیونهای بین المللی ملحق شد و از این مسیر، نظارت های ادواری بر حسن اجرای فعالیت های دریایی و بندری را ارتقاء داده است.

وی به وقوع حادثه اخیر درگذشت یکی از کارکنان منطقه آزاد قشم در محوطه بندری بندر شهید رجایی اشاره و افزود: پس از این دستورالعمل ایمنی دریایی مورد توجه بیشتر سازمان ها و بنادر قرار گرفت و دستورالعمل های مرتبط به صورت جدی در حال اجرا است.

معاون امور بندری و مناطق آزاد ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: تعدادی از قراردادهای این سازمان به صورت محدود جایگزین و یا فسخ می شود. همچنین دستورالعمل صدور مجوز فعالیت در بنادر مناطق ویژه اقتصادی مورد بازنگری قرار گرفته و تاریخ اعتبار فعالیت شرکت ها از طولانی مدت به ۵ ساله محدود شده است.

عضو هیئت عامل سازمان بنادر اظهار داشت: یکی دیگر از اقداماتی که در دستور کار سازمان بنادر قرار گرفته، توسعه رویکرد لجستیکی در توزیع کالا و جابجایی آنها بین بنادر است. در همین راستا در سال جاری تعدادی از شناورها از طریق کاپوتاژ کالا، کالاهای اساسی را از بندر امام خمینی به بندر شهید بهشتی چابهار منتقل کرده اند.

حسن زاده به شناسایی اپراتورهای بندری و سرمایه گذاران در حوزه بنادر از طریق فراخوان اشاره و تصریح کرد: در یک سال گذشته طبق فراخوان های سازمان بنادر و دریانوردی، ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در قالب ۱۳۰ فقره قرارداد سرمایه گذاری در حوزه بنادر و دریانوردی داشته ایم که این مبلغ نسبت به سالهای گذشته ۵۳ درصد رشد داشته است.

وی یادآور شد: این قراردادها عمدتاً شامل فعالیت های لجستیکی، توسعه بنادر، احداث کارخانجات صنعتی، احداث ترمینال مکانیزه مواد معدنی، ساخت انبار غلات و سیستم تخلیه و بارگیری، بهره برداری از بنادر کوچک، احداث مخازن فرآورده های نفتی و خطوط انتقال آن، تولید کانتینر، خدمات فنی و قطعات مورد نیاز و ... بوده است.