عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بسیاری از دولتمردان به رهبر انقلاب نامه دادند که طرح بانکداری اسلامی در مجلس مسکوت بماند تا آنها لایحه به مجلس ارائه دهند اما رهبری نپذیرفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح بانکداری اسلامی،گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر اساس سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی همه بانک ها ملی شدند که در اوایل دهه ۸۰ در اقتصاد ایران با پدیده جدیدی مواجه شدیم و اجازه تاسیس بانک های خصوصی داده شد و برخی بانک های دولتی به بخش های خصوصی واگذار شدند.

وی متذکر شد: بر اساس یکی از بندهای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی پس از اینکه اجازه تاسیس بانک خصوصی هم داده شد، باید قواعد نظارتی و شرعی هم در این بانک ها اجرا شود اما متاسفانه در همه این سال ها مجلس و بانک مرکزی تعلل کرده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نقدینگی بسیار زیاد کشور گفت: رشد نقدینگی امسال بسیار زیاد بوده در حالی که رشد تولید بسیار کم بوده است و بانک ها رشد نقدینگی ایجاد کرده اند و باید بر عملکرد آنها نظارت شود.

حسین زاده بحرینی بیان کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی شان در آغاز سال جدید فرمودند که چهار سال پیش آقایی از دولت گفت به زودی لایحه بانکداری اسلامی را می آوریم اما نیاوردند و باید این موضوع در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: در این مدت بسیاری از دولتمردان مانند جهانگیری، سیف و همتی به رهبر معظم انقلاب نامه دادند که طرح بانکداری اسلامی در مجلس مسکوت بماند تا آنها لایحه به مجلس ارائه دهند اما رهبری نپذیرفتند و فرمودند در جلساتی با یکدیگر تفاهم کنید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: ما بیش از سی ساعت با رئیس کل بانک مرکزی و همکاران آنها این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم و کار به جایی رسید که همتی گفت بنده به عنوان رئیس بانک مرکزی دیگر نمی توانم با این طرح مخالفت کنم و به رئیس جمهور می گویم فرد دیگری را برای مخالفت با این طرح به مجلس برود.

حسین زاده بحرینی گفت: بر این اساس بنده تعجب می کنم چرا آقای همتی امروز می گوید طرح بانکداری اسلامی بدون برگزاری جلسات با کارشناسان بانک مرکزی تدوین شده است در حالی که اینگونه نبوده و جلسات ما با حضور آنان برگزار شده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت لایحه بانکداری اسلامی را به مجلس نمی آورد، اظهار داشت: دولت به دلیل اختلافات درونی خودش و به ویژه بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نمی تواند این لایحه را به مجلس دهد و ما باید این طرح را در مجلس مورد بررسی قرار داده و تصویب کنیم.