شاهرود - رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه در این دانشگاه رشته‌های جدید مرتبط با صنعت نفت ایجادشده است، گفت: بستر لازم برای تداوم و تقویت همکاری با وزارت نفت فراهم است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی فاتح ظهر سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی نفت و دانشگاه به مناسبت هفته پژوهش به میزبانی سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پردیس دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه این دانشگاه به اتفاق چهار دانشگاه دیگر قرارداد کلان نفتی را با حضور وزرای نفت و علوم امضا کردند، ابراز داشت: در اجرای این قرارداد دانشگاه به گونه‌ای عمل کرد که طبق گفته مدیران نفت این واحد دانشگاهی در اجرای این پروژه خوش درخشید و ممتاز بود لذا بسته دوم که توسعه فناوری و تجاری‌سازی بود کلید خورد و باعث شد تا کار قوی‌تری را دنبال کنیم.

وی ضمن تقدیر از وزیر نفت به دلیل اعتماد به دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه این دانشگاه‌ نیز به این اعتماد پاسخ گفته و لیاقت خود را نشان داده است، افزود: در این حوزه کاری در عرصه همکاری با دانشگاه‌ها و وزارت نفت بابی باز شده است.

شاهرود قطب علمی مهندسی معدن کشور

رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه دانشگاه به ناگهان صاحب این پروژه عظیم نفتی نشد و قدم‌به‌قدم کار صورت گرفت، ابراز داشت: تصویب سرفصل کارشناسی ارشد و دکترای ژئومکانیک نفت در سال ۹۳ و همچنین موافقت وزارت علوم برای راه‌اندازی ارشد مهندسی معدن با گرایش ژئومکانیک نفت در سال ۹۸ از جمله اقدامات لازم در این حوزه محسوب می‌شود.

 فاتح بابیان اینکه رشته‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانند با صنعت نفت همکاری علمی و پژوهش داشته باشند، تصریح کرد: مهندسی معدن، مهندسی مکانیک، شیمی، رایانه، برق، علوم زمین، علوم ژئوفیزیک با گرایش‌های مختلف از جمله آن‌ها به شمار می‌روند.

وی بابیان اینکه دانشگاه صنعتی شاهرود عضو شبکه آزمایشگاهی کشور است، افزود: این دانشگاه توانست لیاقت‌های خودش را به اثبات برساند به نحوی که با مجوز وزیر علوم قطب علمی مهندسی معدن کشور در دانشگاه صنعتی شاهرود قرار دارد.

عزم دانشگاه به سوی کارآفرینی

رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه قرار گرفتن نام این دانشگاه در ردیف دانشگاه‌های مطرح کشور به خاطر آزمایشگاه‌ها و حضور اساتید برجسته است، ابراز داشت: سابقه خوب فعالیت‌های علمی و پژوهشی توانمندی‌های این دانشگاه در عرصه‌های مختلف به اثبات رساند به نحوی که با توجه به تعداد ۳۴۰ نفر اعضای هیئت علمی و دانشجویان فضایی ایجاد شد تا فعالیت‌ها گسترده شود.

فاتح در ادامه تصریح کرد: اعضای هیئت علمی دانشکده نفت زمانی متوجه شدند کنسرسیومی با حضور دانشگاه‌های کشور پیرامون اکتشاف میادین نفتی شکل‌گرفته اما شاهرود عضو آن نیست خیلی برآشفته شدند لذا با توجه به توانمندی دانشگاه چرا ما نباید عضو آن باشیم که این حق به‌جا، مطالبه‌گری و شاهرود در زمره آن قرار گرفت.

وی بابیان اینکه عزم ما در راستای کارآفرین کردن دانشگاه است، افزود: زیرساخت‌های خوبی از جمله کمیته و اداره کارآفرینی و تاسیس مرکز آموزش‌های آزاد تشکیل شد و حمایت‌های خوبی از مرکز رشد فناوری‌های نوین صورت گرفت و همچنین تاسیس مرکز تخصصی آپا، تاسیس شتاب‌دهنده و فضای کار اشتراکی از جمله بهترین بستر برای ادامه همکاری‌ها با وزارت نفت در دانشگاه صنعتی شاهرود است.