به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در نشست هماندیشی با تولیدکنندگان کاتالیستهای صنعت پتروشیمی هدف از این نشست را گسترش ارتباط میان شرکتهای پتروشیمی و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان و تولیدکننده کاتالیست برای استقلال بیشتر صنعت پتروشیمی عنوان کرد و افزود: بر اساس آمار جهانی، رشد مصرف فرآوردههای نفتی در دنیا تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱.۳ درصد به ازای هر سال است، در حالی که این رقم در صنعت پتروشیمی ۳.۵ درصد خواهد بود؛ از این رو، توسعه سه برابری این صنعت را در مقایسه با صنایع نفت و پالایشگاهی در سالهای آینده شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تولید ۹۰ نوع محصول پلیمری، شیمیایی و هیدروکربوری در صنایع پتروشیمی ایران افزود: هماکنون ۲۰ نوع پلیمر تولید و با ۳۲۰ گرید در بورس عرضه میشود که شرکتهای مختلف در بخش پاییندستی صنعت پتروشیمی، از انواع این محصولات استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه ارزش فروش انواع کاتالیستهای مصرفی در دنیا هماکنون سالانه ۳۳.۵ میلیارد دلار است، گفت: از این میزان ۵۴ درصد به حوزه پتروشیمی و پالایش به ارزش ۱۸ میلیارد دلار تعلق دارد. سهم ایران از این رقم سالانه ۴۰۰ میلیون دلار مجموع کاتالیستهای صنایع پتروشیمی و پالایشی است که از سهم ۲.۲ درصدی از این بازار حکایت میکند.
به گفته معاون وزیر نفت، با تولید و بومیسازی کاتالیستها در کشور میتوان از واردات جلوگیری کرد و به درآمد کشور و همچنین تابآوری این صنعت افزود.
محمدی با بیان اینکه افزون بر ۱۸ شرکت در حوزه کاتالیست در کشور فعالیت میکنند، ادامه داد: از ۴۰ گروه کاتالیستی در صنعت پتروشیمی، ۱۶ گروه در کشور تجاریسازی و بومیسازی شده است و ۹ گروه کاتالیست تا پایان سال ۱۴۰۰ با مشارکت تولیدکنندگان ایرانی به بهرهبرداری میرسد. هرچند با توجه به رشد فناوری در دنیا باید روی تولید و تجاریسازی ۱۵ نوع گروه کاتالیست باقیمانده بهطور ویژه تمرکز شود.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۵۴ مجتمع تولیدی با ظرفیت سالانه ۶۶ میلیون تن در کشور وجود دارد، افزود: با بهرهبرداری از ۲۷ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰، تعداد مجتمعها به ۸۳ و ظرفیت به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر توسعه متوازن و کیفی در صنعت پتروشیمی، گفت: بر اساس اهداف برنامهریزی شده ظرفیت این صنعت تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۱۳۳ میلیون تن میرسد.
این مقام مسوول با تأکید بر اینکه باید به سوی ساخت مجتمعهای پتروشیمی با سرمایهگذاریهای قابل قبول و تنوع محصول بالا با هدف پوشش بازار داخل و پس از آن صادرات حرکت کرد، ادامه داد: مدیران شرکتهای پتروشیمی باید ریسک استفاده از توان داخلی را بپذیرند و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تا حد امکان از شما تولیدکنندگان حمایت و شما را در این مسیر همراهی میکند.