مشهد - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر از برخی مسئولان سؤال نشود و پیگیر کارهای آن‌ها نباشیم، آنان خواهند خوابید.

به گزارش مهر، حسن رحیم پورازغدی در دومین همایش وحدت حوزه و دانشگاه که ظهر امروز در مدرسه علمیه عباسقلی خان مشهد برگزار شده بود، اظهار کرد: حوزه و دانشگاه باید با همکاری و وحدت برای تمدن سازی اسلامی گام‌های خوبی بردارند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مدرک‌گرایی در دانشگاه و حوزه علمیه، افزود: به لحاظ درونی باید در نظر داشت که انبیا (ص) چگونه عمل کرده‌اند. امام علی (ع) در مورد پیامبر (ص) و سیره ایشان می‌فرمایند: «پیامبر (ص) توانست پیام خداوند را همان‌گونه که هست به مردم برساند.» ایشان پیام خداوند را بدون فیلتر به مردم رساند.

رحیم‌پورازغدی با بیان اینکه هرگونه تبلیغ رساندن پیام نیست، افزود: باید پیام بدون ابهام به مردم برسد. پیامبر اکرم (ص) در کارهای خود سست و بی‌نظم نبودند لذا با توجه به فرموده امام علی (ع) «پیوسته بودن پیام، تأثیر زیادی در اثرگذاری بر روی جامعه دارد».

وی در ادامه گفت: امام علی (ع) می‌فرمایند: «اگر کسی طوری حرف بزند که همه طرفدارش باشند و هیچ‌کس علیه او نباشد، این آدم یعنی هیچ‌وقت امربه‌معروف و نهی از منکر نکرده است.» لذا این رفتار درست نیست و باید با دشمنان خدا جنگید و به‌نوعی دین انقلابی داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نمی‌توان اسلام و مذهب قلابی داشت، ابراز کرد: اگر کسی در مسائل اجتماعی و موارد دینی تشکیک می‌کند باید در برابر او اظهار نظر کرد و پاسخ وی را داد.

تنها مذهبی که تمام رهبرانش شهید شده‌اند شیعه است

وی با تأکید بر اینکه سیاسی‌ترین مذهب جهان شیعه است، ابراز کرد: مسلمانان باید در مسائل سیاسی دخالت کنند و تنها مذهبی که تمام رهبرانش شهید شده‌اند شیعه است. اکنون نیز مانند زمان صدر اسلام سه نوع اسلام داریم، اسلامی که بی‌طرف است، اسلامی که به طرفداری از معاویه می‌پردازد و اسلامی که در کنار امام علی (ع) حاضر شده است، حتی در زمان حادثه کربلا اکثر شیعه‌ها باوجود اینکه تعدادشان حدود ۱۰۰ هزار نفر بود اما تنها ۷۰ نفر در کربلا حاضر شدند.

رحیم‌پورازغدی همچنین گفت: برخی از شهدای کربلا شیعه نبودند، برخی یا سنی یا مسیحی تازه مسلمان شده، بودند، حتی تخصص مذهبی نداشته و انسان‌های معمولی بودند. در دفاع مقدس نیز افرادی مانند همان افراد کربلا حضور داشتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین ابراز کرد: در حال حاضر نیز افرادی از مسئولان هستند که در بیرون جلسات حرف‌هایی می‌زنند اما در زمان تصمیم‌گیری حاضر به پاسخگویی نیستند و ساکت می‌شوند. در زمان جنگ عقیده داشتیم که طلبه باید در جلوی صف باشد و در عملیات پیش‌قدم باشد، زیرا کسی که حرف اعتقادی می‌زند باید جلوتر از همه حرکت کند و پیش‌قدم باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: شفاعت واقعی یعنی اینکه فرد با تمام قوا کار کند و در راه اسلام قدم بردارد، اگر هم اشتباهی صورت گرفت ائمه (ع) شفاعت خواهد کرد، اما نباید تنها به شفاعت امید داشت و کاری برای دین انجام نداد.

رحیم‌پورازغدی گفت: پیامبر اکرم (ص) با اسلام و تبلیغ دین اسلام توانست جامعه عرب را از حاشیه جهان به مرکز جهان تبدیل کند. در واقع پیامبر (ص) خود و زندگی خود را برای فدا کردن آماده کرده بود. نواب صفوی در زمان خود از دست طلبه‌ها کتک خورد، در حالی که این فرد پرچم اسلام را بالا برد.

وی ادامه داد: آن موقع عده‌ای می‌گفتند که لباس روحانیت نواب صفوی را در زمان تیرباران وی از تنش دربیاورند تا به لباس روحانیت جسارت نشود، عده‌ای نیز مانند امام خمینی (ره) عقیده داشتند وی را با همان لباس روحانیت تیرباران کنند تا افتخاری باشد برای روحانیون.

دانشگاه علم باید نافع بوده و به درد مردم و جامعه بخورد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کل مشروعیت حوزه مشروط بر انجام وظایف دینی است، ابراز کرد: ساعت در قرآن و روایات به معنی زمان و وقت است، طبق روایات نیز مؤمن باید زمانی را برای عبادت و ذکر خدا، زمانی را برای معاش زندگی و کسب روزی حلال، زمانی را برای تفریح، استراحت، خوشی و لذت حلال قرار دهد، لذا این سه زمان نه تنها مختص فرد بلکه برای همه جامعه لازم است. برای تمدن سازی اسلامی نیز هر سه این موارد لازم است و طبق روایات اگر کسی زندگی‌اش را طبق این زمان‌ها تقسیم‌بندی نکند عاقل نیست.

وی همچنین گفت: در تمدن اسلامی باید به فکر ابدیت نیز بود و این نکته را به مردم متذکر شد که آخرتی نیز هست. در دانشگاه نیز علم باید نافع بوده و به درد مردم و جامعه بخورد. برخی در حوزه‌های علمیه تمام توان خود را بر این می‌گذارند تا علامه شوند و بقیه نیز او را علامه صدا بزنند، در دانشگاه نیز همین‌گونه است و همه تصور می‌کنند که از سایرین باسوادتر هستند.

رحیم‌پورازغدی با تأکید بر اینکه اهل‌بیت (ع) در بین شیعیان و در حوزه علمیه مظلوم‌تر هستند، ادامه داد: در حالی که اهل‌بیت (ع) درباره مسائل مردم سخن گفته‌اند و ما به روایات آن‌ها نیاز داریم. در هیچ دینی به اندازه اسلام دعوت به عقل نشده است، حتی در مسیحیت از عقل تعبیر به فاحشه شده است. در واقع قرآن به‌نوعی از عقل مردم کمک می‌گیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در واقع عقل انسان باید فعال شود تا بتواند صدای وحی الهی و سخنان دین را درک کند، افزود: منشأ ایمان عقل و منشأ کفر جهل است. رهبری تنها و مظلوم نیست بلکه به فرموده خود ایشان، در حال انجام وظایف خود هستند. رهبری در حد توان خود از حق دفاع می‌کند اما برخی حرف‌ها را ایشان نمی‌تواند بگوید، بلکه دیگران باید این حرف‌ها را بزنند. اگر از برخی مسئولان سوال نشود و پیگیر کارهای آن‌ها نباشیم، آنان خواهند خوابید.

وی همچنین گفت: سکولاریسم در حوزه علمیه یعنی اینکه برای زندگی جامعه و مردم برنامه‌ای وجود نداشته باشد. توصیه من به شما طلبه‌های جوان این است که حتماً ورزش کنید چراکه تأثیر زیادی در زندگی دارد. سعی کنید تا جوان هستید درس بخوانید و به خودتان رحم نکنید.