به گزارش خبرنگار مهر، تولید جدید حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در حوزه موسیقی با عنوان مفهوم بند در موسیقی کردهای موکریان شامگاه چهارشنبه رونمایی شد.
این کتاب که به قلم کژوان ضیاء الدینی عضو هیات علمی دانشگاه کردستان نوشته شده است، موسیقی غنی کردی در بخش های از مناطق کردنشین استانهای کردستان و آذربایجان غربی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
در جریان برگزاری این مراسم علاوه بر سخنرانی رئیس حوزه هنری و رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان، پنل تخصصی بررسی این اثر با حضور سه تن از کارشناسان عرصه موسیقی کرد برگزار شد.
امین مرادی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان با اشاره به فعالیت های متنوع حوزه، اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که بتوانیم در راستای اعتلای فرهنگ و هنر استان کردستان گام برداریم و به همین دلیل تلاش می شود تا از تمامی ظرفیت ها و استعدادهای در اختیار به بهترین شکل ممکن بهره برداری شود.
وی با اشاره به تولید محور بودن فعالیت های حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، گفت: تولید کتاب و همچنین آلبوم موسیقی از جمله فعالیت ها و برنامه های حوزه هنری است و تلاش می شود که این تولید محوری در راستای حمایت از موسیقی فاخر و اصیل ایرانی و کردی باشد.
محمد میرزایی عضو هیات علمی دانشگاه کردستان در این پنل تخصصی با اشاره به اهمیت حفظ هویت فرهنگی، اظهار داشت: امروز در داستان و مسئله جهانی شدن نیاز است که هویت فرهنگی به عنوان یک اصل مهم مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی ادامه داد: وقتی که داستان جهانی شدن روی می دهد، مهمترین آسیب متوجه فرهنگ می شود به گونه ای که ظرفیت های فرهنگی یا همان هویت فرهنگی آسیب می بیند و این اثر تلاشی در راستای حفظ هویت و فرهنگ بخشی از مناطق کردنشین است.
این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان افزود: مکتوب کردن ظرفیت های فرهنگی و هنری به ویژه در عرصه موسیقی یکی از نیازهای لازم و ضروری در عصر حاضر است و به همین دلیل این کتاب و آثاری از این دست باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند.
اشکان نظری مدرس موسیقی نیز در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی ما در عرصه موسیقی نبود منابع مکتوب است، به گونه ای که امروز در خوشبینانه ترین حالت نمی توان بیش از ۲۰ عنوان کتاب چه به زبان کردی و چه به زبان فارسی در حوزه موسیقی کردی یافت.
وی با اشاره به اینکه نبود پژوهش های جامع و همچنین آثار مکتوب یکی از ضعف های جدی موسیقی کردی است، افزود: علیرغم اینکه در بخش غنا و گستردگی جغرافیایی موسیقی کردی دارای ظرفیت های بیشماری است ولی متاسفانه نبود منابع مکتوب این حوزه را با چالش های جدی مواجه کرده است.
این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به اهمیت این اثر، عنوان کرد: مفهوم بند در موسیقی کردهای موکریان به راستی بک پژوهش قابل اتکا و مهم در راستای توجه بیشتر به موسیقی کردی است و به همین دلیل این اقدام باید همواره ارج نهاده شده و زمینه برای تقویت فعالیت های از این دست در استان کردستان فراهم شود.
حمید حاصلی عضو هیات علمی دانشگاه کردستان نیز در این پنل تخصصی به اهمیت کتاب اشاره کرد و افزود: این کتاب دارای ویژگی های خاصی است و به همین دلیل بدون شک مورد توجه مخاطب به ویژه فعالان عرصه موسیقی کردی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: تجزیه و تحلیل بند در موسیقی کردهای موکریان و نت نویسی آنها از جمله ویژگی های مهم این اثر مکتوب است که این اقدام تاکنون در حوزه موسیقی کردی سابقه نداشته است.
کژوان ضیاء الدینی مولف این کتاب نیز در سخنانی ضمن تقدیر از حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در راستای حمایت از چاپ و انتشار این کتاب، اظهار داشت: خوشبختانه این اثر پژوهشی در راستای حمایت های ویژه حوزه هنری امروز وارد بازار نشر می شود.
وی با اشاره به اینکه مفهوم بند در موسیقی کردهای موکریان یک کتاب پژوهشی و آموزشی است، افزود: تمام تلاش من این بود که با چاپ و عرضه این اثر بتوانم به بخشی از موسیقی کردی توجهی ویژه داشته باشم و امیدواریم که این تلاش نتیجه مثبتی به دنبال داشته باشد.
در بخش دیگری از این مراسم گروه موسیقی همنوازان دانشگاه کردستان به اجرای موسیقی پرداختند و در پایان نیز از مولف کتاب و همچنین اعضای پنل تخصصی از سوی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان تقدیر و تجلیل به عمل آمد.