شاهرود - معاون آموزشی آموزش‌وپرورش شاهرود بابیان اینکه دانش آموزان در مقطع متوسطه اول به خوبی به رشته‌های انسانی هدایت نشده‌اند، گفت: پیوست اسلامی به رشته‌های علوم انسانی زده نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی عامریان صبح پنج‌شنبه در همایش استانی ارتقای سطح کیفی آموزش در رشته علوم انسانی به میزبانی پژوهش‌سرای شاهرود بابیان اینکه رهبر معظم انقلاب طی چند سال اخیر بارها بر لزوم تحول در علوم انسانی تأکید کردند، ابراز داشت: اگر بخواهیم از محتوای مطالب علوم انسانی برگرفته از ایدئولوژی مادی و غربی استفاده کنیم قطعاً تضادهایی ایجاد خواهد شد لذا برای جلوگیری از این موارد مقام معظم رهبری بر این امر تأکید داشتند.

وی بابیان اینکه لزوم تحول به معنا خواهد بود که هنوز بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب، اقتصاد، روانشناسی، حقوق و رشته‌های علوم انسانی بر مبنای متون غربی پایه‌گذاری شدند، افزود: نتوانستیم پیوست یا ترجمه خوبی به لحاظ اسلامی به علوم انسانی بزنیم که منطبق بر جامعه ما باشد.

معاون آموزشی اداره آموزش‌وپرورش شاهرود بابیان اینکه کاربرد علوم انسانی حتی در علوم غیرانسانی نیز به اثبات رسیده است، ابراز داشت: ۴۰ درصد موفقیت یک کارگاه صنعتی منوط بر مسائل فنی و حدود ۵۰ الی ۶۰ درصد به مباحث مدیریتی مرتبط با علوم انسانی برمی‌گردد.

عامریان بابیان اینکه در متوسطه اول شاید دانش آموزان به‌خوبی به رشته‌های انسانی هدایت نشده‌اند، تصریح کرد: بر این اساس طرح شهاب اجرا و تا مقاطعی نیز جلو آمد ولی به هدف موردنظر مبنی بر شناسایی استعدادهای برتر در علوم انسانی نرسید و نتوانست جهت‌دهی نخبگان را انجام دهد.

وی بابیان اینکه نخبگان می‌توانند در مسائل سیاسی، بین‌الملل، اقتصاد و سایر مباحث این‌چنینی برای کل کشور نقش‌آفرین باشند، افزود: در آموزش‌وپرورش به این سمت گام برداشتیم که مدارس نمونه به جذب دانش آموزان در علوم انسانی اقدام کردند و اصل بر این بنانهاده شد که حتی با پایین‌تر بودن نرم دانش‌آموز این رشته‌ها در مدارس دایر باشند تا دانش آموزان مستعد بتوانند وارد این عرصه شوند.

معاون آموزشی اداره آموزش‌وپرورش شاهرود بابیان اینکه آمار تغییر رشته‌ها نشان می‌دهد که دانش آموزان علاقه‌مند به ورود رشته‌های علوم انسانی هستند، ابراز داشت: اگر مسیر از همان ابتدا برای دانش‌آموز شرح داده شود قطعاً موفقیت‌های بیشتری عاید آن‌ها خواهد شد.

عامریان بابیان اینکه توانستیم به سمت کیفی شدن رشته‌های علوم انسانی گام برداریم، در ادامه اضافه کرد: درگذشته رشته‌های ریاضی و تجربی در صدر بودند اما امروز مشاهده می‌کنیم که به دلیل تقاضای خانواده‌ها و دانش آموزان آمار داوطلبان علوم انسانی کشور رو به افزایش است و می‌بایست در سیاست‌گذاری‌ها دانش آموزان را به سمت رشته‌های موردنیاز کشور سوق دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش «ارتقای سطح کیفی آموزش در رشته علوم انسانی» شامل شش کارگاه آموزشی برای دروس جغرافیا، جامعه‌شناسی، دین و زندگی، روان‌شناسی و ریاضی و آمار بود که با حضور ۲۰۰ نفر از دبیران رشتۀ علوم انسانی استان سمنان و مدیران مدارس در شاهرود برگزار شد.