به گزارش خبرنگار مهر، وحید تمنا صبح پنجشنبه در همایش استانی ارتقای سطح کیفی آموزش در رشته علوم انسانی به میزبانی پژوهشسرای شاهرود بابیان اینکه فضای کشور برای رشد رشته علوم انسانی کاملاً مهیا است، ابراز داشت: اقدامات خوبی پیرامون علوم انسانی در حال اجرا است که این مهم میطلبد تا بخش خصوصی و دولتی نیز به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی بابیان اینکه نیازمند مهندسی هستیم که زیربنای علوم انسانی را کاملاً درک کند، افزود: تحقق این آرمان نیازمند همت همگانی است و لذا نمیتوانیم سر کلاس انتظار داشت که دانشآموز دروس انسانی را جدی قلمداد کند مگر اینکه جا انداخته باشیم که این دروس حفظی است اما متأسفانه این اشتباه همیشگی خانوادهها سبب شد که علوم انسانی به یکرشته حافظهای مبدل شود.
این استاد دانشگاه در حوزه علوم انسانی بابیان اینکه دروس علوم انسانی بههیچوجه حافظهای نیستند، ابراز داشت: کدام فیلسوف یا جامعهشناسی را سراغ دارید که با حافظه توانسته باشد به موفقیت دست پیدا کند؟ علوم انسانی با متن و کلمه سروکار دارند که روش آن نیز متنخوانی خواهد بود که متأسفانه کمتر بر روی آن کارشده است.
تمنا بابیان اینکه متوسط تیراژ کتاب حدود ۲۲۰ جلد است، افزود: تعداد کلماتی که افراد با محاسبه زیرنویس تلویزیون میخوانند کمتر از یک دقیقه گزارش شده که نشان میدهد وضعیت مطالعه از قبل در حال بدتر شدن است لذا باید به دنبال روشهایی برای خوانش کتاب بود.
وی ضمن بیان اینکه یک هزار نمایشگاه در یک هزار مدرسه کشور راهاندازی میشود که از این تعداد تاکنون ۵۰۰ نمایشگاه برگزارشده است، ابراز داشت: بهجای اینکه دانش آموزان به سمت کتابفروشی سوق دهیم این قدم را برداشتهایم که در مدرسه کتاب جلوی چشم آنها باشد که با پنج ناشر برای ۵۰۰ مدرسه بعدی کار دنبال خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، همایش «ارتقای سطح کیفی آموزش در رشته علوم انسانی» شامل شش کارگاه آموزشی برای دروس جغرافیا، جامعهشناسی، دین و زندگی، روانشناسی و ریاضی و آمار بود که با حضور ۲۰۰ نفر از دبیران رشتۀ علوم انسانی استان سمنان و مدیران مدارس در شاهرود برگزار شد.