به گزارش خبرنگار مهر، علی فتحی صبح پنج شنبه در صحن شورای شهر همدان گفت: ساماندهی سگهای بلاصاحب یکی از مطالبات شهروندی است که باید نسبت به تعیینتکلیف این مهم هر چه سریعتر اقدام شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان گفت: در این راستا مقدمات عقیمسازی و در اختیار قرار دادن فضای مناسب برای این اقدام باید انجام شود.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه آموختن دوست داشتن و احترام به طبیعت در مکتب دوستداران طبیعت، افتخار ماست؛ اعلام کرد: منتخبان مردم در پارلمان شهری به عنوان تصمیمگیران شهر حتماً دغدغه محیط زیست شهر را دارند.
ابراهیم مولوی افزود: گاهی شهرداری همدان را از درآمدهای میلیاردی محروم میکنیم تا در این بین، اجازه ندهیم آسیب زیستمحیطی به بدنه شهر وارد شود.
وی با اشاره به درخواستهای فراوان برای سرمایهگذاری در بلوار ارم، اظهار کرد: بسیاری از سرمایهگذاران و ارگانهای اداری بر این نظرند تا در این مکان تفریحی در دسترس شهروندان، سرمایهگذاری کنند که شورای شهر بهمنظور حفاظت و حراست از این منطقه، همواره مخالف اجرای هرگونه طرح توسعهای، بوده است.
مولوی با اشاره به پروژه آرامسازی بلوار ارم، گفت: به طور قطع با اتمام این پروژه شهری، شاهد رویکرد متفاوت و مناسب مدیریتشهری خواهیم بود و این مکان تفریحی به پایگاه گردشگری خوبی تبدیل میشود.
ذات پروژههای عمرانی، گاهی مخرب است
وی با اشاره به برخی طرحهای توسعهای از جمله جاده برگشت گنجنامه، جاده سلامت و سرمایهگذاری در پیست اسکی، عنوان کرد: مباحث شهری و عملیات عمرانی، چند وجهی است و با برخی مباحث زیستمحیطی تناقض دارد؛ البته در خیلی از موارد حتی برای قطع یک درخت هم بحثها میشود اما ذات پروژههای عمرانی، گاهی مخرب است.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان ادامه داد: اگر بتوانیم بخش عمده معادن اطراف کوهستان الوند را از این منطقه گردشگری، دور کنیم، همت بسیار بزرگی در راستای حفظ و صیانت از کوهستان، محسوب میشود.
مولوی با تأکید بر اینکه دغدغههای فعالان محیط زیست بسیار قابل ارزش است؛ گفت: انتظار میرود نمایندگان دوستدار طبیعت با حضور در کمیسیونهای تخصصی شورا همراه با ارائه انتقادات، پیشنهادات و راهکارهای موجود، مدیریتشهری را یاری دهند که به طور قطع مورد استقبال ما نیز قرار خواهد گرفت.
وی همچنین با اشاره به عدم استفاده از نمک در عملیات برفروبی زمستانی در شهرداری همدان به عنوان عامل مخرب محیط زیست، از شهروندان درخواست کرد: در زمان نزول بارش رحمت الهی (برف) برای نگهداری شهر و کمک به مدیریتشهری، حداقل مقابل درهای منزل مسکونی خود را پاکسازی کنند.
تأکید بر رعایت مسائل فنی و اقتصادی در اجرای وظایف شهری
مدیر منطقه ۲ شهرداری همدان نیز در این جلسه گفت: این منطقه در راستای سیاستگذاری شورای شهر با محوریت افزایش سطح رضایتمندی شهروندان و تبیین نقش شهرداریها در مدیریت و خدمات شهری و همچنین درآمدزایی بیش از پیش از ابتدای سال ۹۸ تاکنون اقداماتی در تحقق سیاستهای مذکور با راهبری و مساعدت شورای شهر داشته است.
حامد جلیلوند افزود: یکی از راههای افزایش سطح رضایتمندی شهروندان منطقه ۲، ارتقای گسترده فعالیتهای عمرانی شامل آسفالت معابر، پیاده روسازی و مناسبسازی، پروژههای حل بحران از جمله هدایت آبهای سطحی در نقاط کلیدی، احداث و ترمیم پارکها و احداث مخازن ذخیره بوده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان هم در این جلسه گفت: همدان در سراسر کشور به عنوان مهد کوهنوردی مطرح بوده و در این بین کوهنوردان، سنگنوردان و دیوارهنوردان شاخصی را تربیت کرده است؛ افرادی که در سیاستگذاری فدراسیون کوهنوردی نیز مؤثر واقع شدهاند.
رضوان سلماسی افزود: کوهنوردان بیش از توجه به رشته ورزشی خود، به دلیل ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با طبیعت، عِرق خاصی به محیط زیست کوهستان دارند؛ بهطوری که نسبت به هرگونه ورود بدون برنامه و آسیب رساندن به طبیعت آن حساس هستند.
ضرورت حفظ و صیانت از رشته کوه الوند
وی با تأکید بر ضرورت حفظ و صیانت از رشته کوه الوند به عنوان میراث طبیعی همدان، اظهار کرد: «همدان» به عنوان شهری که در در دامنه کوهستان قرار گرفته، پروژههای زیادی داشته که به طور مستقیم با کوهستان ارتباط داشته است و به آن آسیب زدهاند؛ از اینرو دغدغه حفظ و صیانت از محیط زیست کوهستان به عنوان میراث آیندگان، مطرح است.
سلماسی با اشاره به جلسه پنجشنبه هفته گذشته با عنوان «گرامیداشت روز جهانی کوهستان» با حضور کوهنوردان و فعالان زیستمحیطی، گفت: در این نشست برخی از دوستداران طبیعت از دغدغههای خود نسبت به آسیبها و تخریب طبیعت کوهستان الوند گفتند و درخواست دارند تا متولیان امر و مدیران ارشد شهری بهویژه نمایندگان مردم در پارلمان شهری در جریان امور قرار گیرند.