رئیس جمهوری فرانسه که به قاره آفریقا سفر کرده در اظهاراتی به دوران سیاه استعمارگری این کشور در قاره سیاه اعتراف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تایم، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه با اعلام اینکه ۳۳ تروریست در کشور مالی به دست نظامیان فرانسوی کشته شده‌اند اعلام کرد: استعمارگری اشتباه بزرگ فرانسه بوده است.

ماکرون در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «الحسن واتارا» نخست وزیر ساحل عاج گفت: امروز اغلب به فرانسه به عنوان کشوری که نگاه سلطه جویانه دارد و اسم استعمارگر را یدک می‌کشد نگریسته می‌شود، استعمارگری، اشتباه و خطای فرانسه بود.

درخواست از اعتصاب کنندگان فرانسوی

رئیس جمهوری فرانسه در ادامه از اعتصاب کنندگان و معترضان اصلاح نظام بازنشستگی خواست در جشن‌های سال نو میلادی آتش بس موقت اعلام کنند.

ماکرون خطاب به اعتصاب کنندگان گفت: من همه را به این روحیه مسئولیت پذیری فرا می‌خوانم؛ آتش بس به معنای پذیرش خواسته مقابل یا کنار گذاشتن خواسته خودمان نیست. خوب است بدانید که چگونه می‌توان برای احترام به زندگی خانواده‌ها به طور موقت در این روزهای پایانی سال و جشن‌های سال نو دست از اعتصاب کشید و آتش بس موقت اعلام کرد.

فرانسه از سه هفته قبل صحنه اعتصابات کارگری در اعتراض به اصلاح قانون بازنشستگی است.