به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات گوتنبرگ کتاب «تفکرات یک مهاجر» نوشته حسن گل محمدی را با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۷۶ صفحه و بهای ۳۰ هزار تومان منتشر کرد.
نویسنده در این کتاب ۱۴۸ نکته مفصل و کوتاه را به همراه ابیات و سخنانی از بزرگان فرهنگ و اندیشه ایران و جهان نقل کرده است تا مهاجران ایرانی با مطالعه آنها بتوانند غم غربت را کم کرده و ضمن پاسداشت هویت خود به زندگی در جامعه مقصد بپردازند. نویسنده تلاش کرده تا در این نکات به ایرانیانی که به هر دلیل مهاجرت را انتخاب کردهاند گوشزد کند که مهمترین نکته حفظ هویت است به همراه زندگی مسالمت آمیز با دیگران.
گل محمدی در بسیاری از نکات خود به بررسی دلایل شکستهای احتمالی ایرانیان مهاجر در کار و زندگی میپردازد و سعی میکند تا با بیان راهکارهایی روانشناختی از دل اندیشههای ایرانی، به کمک فکری آنها برود. حال یا ممکن است این راهکارها را از دل اشعار صائب استخراج کند یا از دل اندیشههای نیچه؛ و یا اینکه با نقل یک اندیشه یا بیت خود مخاطبان را دعوت به تفکر و اندیشه کند.
گل محمدی در بخشی از پیشگفتار خود در این کتاب نوشته است: «انسان در تنهایی و غربت به چه چیزهایی فکر میکند؟ مهاجرت چه تاثیری بر تفکر و اندیشههای او دارد؟ انسان مهاجر همیشه با خاطرات گذشته دل خوش است و مرغ جانش در سرزمین ناشناس به سوی ناکجا آباد در پرواز. در غربت انسانها به دنبال بهانههایی هستند تا با آنها شادی را در درون خود و خانوادههایشان زنده نگه دارند. اگر این شادیهای ولو اندک نباشند، درون آدم مهاجر را غم و اندوه ناشناختهای فرا میگیرد...
ما آموزههای زیبایی در فرهنگ و اندیشه ایرانی داریم که اگر به آنها توجه و تامل داشته باشیم میتوانیم با بهره گیری از این افکار و آثار بسیاری از فشارهای سنگین و مسائل مهاجرت را از روی شانههایمان برداریم و در هر کجا که هستیم زندگی آرامش بخشی داشته باشیم.»