به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران و سازمان نوسازی با هدف هم افزایی و تعامل بیشتر به منظور ارتقای سطح ایمنی بافت فرسوده با حضور مهندس مهدی داوری و دکتر حاجی علی اکبری روز گذشته در سازمان آتش نشانی منعقد شد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی ضمن ابراز خرسندی از همکاری با سازمان نوسازی در راستای ارتقای سطح ایمنی شهر تهران بیان کرد: در پی جلسات مشترکی که در خصوص بافت فرسوده شهر تهران بین دو سازمان و استفاده از ظرفیتهای طرفین مورد توجه و تاکید قرار گرفت و در نهایت به انعقاد تفاهم نامه ختم شد.
وی ادامه داد: براساس آمار آتش سوزیها، ساختمانهای بلندمرتبه و اماکن مهم تجاری کمتر ۱۰ درصد از کل آتش سوزیها را به خود اختصاص میدهند و سایر آتش سوزی در اماکن کم ارتفاع هستند که توجه آتش نشانی در این قرارداد بیشتر به این اماکن معطوف است.
داوری با تاکید بر تلاش آتش نشانی تهران در کاهش تعداد آتش سوزیهای شهر تهران تصریح کرد: آمار آتش سوزیهای ساختمان در هر سال ۶ تا ۱۰ درصد افزایش مییابد البته معابر و بوستانها و… را نیز باید مدنظر داشت، ولی بافتهای فرسوده و قدیمی همواره از دغدغههای اصلی سازمان آتش نشانی است.
وی افزود: نفوذپذیری در حوادث، مشکل جدی برای سازمان آتش نشانی در بافتهای فرسوده است و ما در بعضی از محلات شهر مانند ایستگاه ۴ آتش نشانی، با مشکلات دسترسی به محل آتش سوزی روبرو هستیم و به طور حتم تغییر و تحول فوری در شهر ناممکن است و ساختار معابر از سالها پیش تاکنون به همین شکل مانده و تناسبی با دنیای امروز ندارد و توجه به ایمنی و آمادگی محلات و تغییر فرهنگ ایمنی شهروندان نیاز به زمان و انرژی بیشتری دارد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به به روز رسانی تجهیزات و خدمت رسانی بهتر به شهروندان خاطرنشان کرد: با توجه به بند آخر تفاهم نامه، چنانچه سازمان نوسازی شهر تهران به مطالعات و تجربیاتی از نقاط دیگر دنیا دست یافت، حتی اگر درباره بافت فرسوده نیز نباشد اما در آن به نحوه عملیات در معابر باریک و… اشاره شده باشد در اختیار سازمان آتش نشانی قرار دهد، زیرا برخی از اماکن بافت فرسوده دارای ارزش تاریخی هستند و باید به حفظ ارزش آن توجه کرد.
وی بیان کرد: امید است با همکاری مشترک سازمان آتش نشانی و سازمان نوسازی که توجه به بافتهای فرسوده را در دستور کار خود قرار داده است، شهر تهران، محلی بهتر برای زندگی شود و اقدامات، به صورت جدی پیگیری شود.
میترا کریمی معاون توسعه محلهای سازمان نوسازی شهر تهران نیز در این باره گفت: انعقاد این تفاهم نامه از بافتهای تاریخی آغاز شده و قابل تعمیم به اماکن فرسوده دیگر است و امید است با همکاری یکدیگر راهکارهای اساسی برای افزایش ایمنی شهر بیابیم.
وی افزود: آموزش اصول اولیه ایمنی به ساکنان محلات بافت فرسوده به کاهش آسیبها و بروز آتش سوزی کمک میکند زیرا اغلب مناطقی که دچار بافت قدیمی هستند تغییر کاربری داده اند و به انبار و کارگاه تبدیل شده اند و امکان بروز حادثه در این اماکن زیاد است.
کامران عبدولی مدیر اداره بازبینی معاونت پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران نیز با اشاره به مشکلات موجود در بافتهای فرسوده تاکید کرد: هدف اصلی و وظیفه شهرداری ایمن سازی بافتهای فرسوده ناکارآمد و هم افزایی در سازمان با استفاده از ظرفیتها و انتقال دانش و اطلاعات در این باره است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت دفاتر توسعه محلهای مستقر در محلههای دارای بافتهای فرسوده و ناکارآمد با هدف شناسایی محدودههای ناایمن، مذاکره با مالکان پلاکهای پر خطر و.. و نیز جانمایی عرصهها و اماکن ناایمنی و فاقد امکانات و تجهیزات ایمنی و امدادرسانی از موضوعات مشارکتی هر دو سازمان هستند.
عبدولی با تاکید بر ارائه خدمات سازمان آتش نشانی در جهت بالابردن سطح دانش ایمنی سازمان نوسازی تصریح کرد: آموزش مبانی، قوانین، دستورالعملها و مهارتهای ایمنی به پرسنل دفاتر توسعه محلهای به منظور افزایش توانمندیهای کارشناسی و ارتقای سطح آگاهی عمومی و برگزاری دورههای مانورو همچنین مطالعه مورد تجهیزات ایمنی و اطفای حریق ویژه بافتهای فرسوده شهری بر کاهش حوادث و افزایش آگاهی آتش نشانان در هنگام بروز حادثه مؤثر خواهد بود.
حاجی علی اکبری مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز با اعلام رضایت از انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمان آتش نشانی گفت: همراهی خوب سازمان آتش نشانی در پروژههای شهرداری بی درنگ با نگاه مثبت به پروژههای سازمان نوسازی جای تقدیر دارد و با انعقاد این تفاهم نامه بر تسریع بخشی تصمیم گیری ها در انجام تعهدات خود تاکید میکنیم.
وی افزود: نوسازی با ایمنی مردم سرو کار دارد و بافت نوسازی در ایران بیشتر در حوزه کاهش زلزله بوده و موضوع آتش سوزی به صورت روزمره ممکن است رخ دهد و بالفعل است ولی زلزله بالقوه است.
حاجی علی اکبری با اشاره به اهمیت نوسازی تصریح کرد: مسئله نوسازی موضوعی بین بخشی است و هیچ دستگاهی نمیتواند به تنهایی این کار را انجام دهد و نیاز به همکاری بین دستگاهها با یکدیگر است.
وی افزود: سازمان نوسازی برای انجام سیستماتیک همکاریها، ستادبازآفرینی در ستاد تهران را راه اندازی کرد که برای بررسی موضوعات زیرساختها از آن استفاده میشود و در جلساتی که با حضور نمایندگان سازمانها برگزار میشود مشکلات مختلف در آن مطرح و راهکارها ارائه میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر نصب ۶۸ شیر هیدرانت آتش نشانی در محلههای فرسوده خاطر نشان کرد: با همکاری اداره برق، ۲۰۰ تیر برق در معابر بافت فرسوده جا به جا شده و معابر تعریض و امکان امدادرسانی و تردد خودروهای امدادی نیز بهتر شده است.
وی افزود: هم اکنون استفاده از ابزارهای سخت افزاری بسیار دشوار است و ناگزیریم برای کاهش حوادث در بافتهای فرسوده به دنبال استفاده از نوآوری، فناوری وامکانات نرم افزاری باشیم.
در پایان این نشست صمیمانه، تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان آتش نشانی و سازمان نوسازی شهر تهران به امضای مدیران عامل هر دو سازمان رسید.