به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق معتمدیان عصر دوشنبه در دیدار با فعالان بخش گردشگری خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر یکی از پیشرانهای توسعه استان بخش گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بوده که در یک سال گذشته برنامههای خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی با بیان اینکه جهت گیری و برنامههای این بخش بر اساس سیاستهای کلان کشور است، بیان کرد: تلاش بر این است که بخشی نگری، جزیره نگری و صنفی گری در این زمینه نباشد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با توجه به سالها خشکسالی در استان در حال حاضر یکی از ظرفیتهای مهم استان کویر و بیابانها است، بیان داشت: لذا تلاش میکنیم با برنامه این ظرفیتها را شناسایی و عزم ملی در این زمینه ایجاد کنیم.
معتمدیان با تأکید بر اینکه نیازمند معرفی درست ظرفیتها و پتانسیلهای استان در بخش گردشگری هستیم، افزود: در حال حاضر بسیاری از مردم خود استان نسبت به جاذبههای گردشگری شهرستانها مطلع نیستند که شناساندن این ظرفیتها یکی از ماطبات جدی در بخش گردشگری است.
وی از ثبت ۶۰ اثر طبیعی استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و گفت: خراسان جنوبی در این زمینه یکی از استانهای اول کشور است که هنوز به خوبی معرفی نشده است.
الحاق بسته فرهنگی به سند توسعه گردشگری استان
استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: باید در قالب سند توسعه برنامهای در بخش گردشگری تدوین شود تا تکلیف کار مدیران و فعالان فعلی و آینده این بخش مشخص و در بازنگری سند توسعه شهرستانها باید توجه ویژه ای به این بخش انجام شود.
معتمدیان با اشاره به اینکه گردشگری یک صنعت جوان و نوپا در استان بود که دغدغهها و موانع فرهنگی در مسیر آن وجود دارد، بیان داشت: باید با نظارتی غیر امنیتی و از سوی دستگاههای متولی بتوانیم این نگرانیها و دغدغهها را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا در شورای فرهنگ عمومی مصوب شد که بسته ای تحت عنوان بسته فرهنگی به سند توسعه گردشگری الحاق شود که بایدها و نبایدها و دغدغههای فرهنگی در آن دیده شود.
اخذ موافقات اولیه پرواز مشهد و عتبات عالیات
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه با وجود همه ظرفیتهای بالقوه استان در بخش گردشگری در خصوص زیرساختها مشکل داریم، عنوان داشت: در این راستا در نگاه بلند مدت برنامههایی در بخش راه و راه آهن در دستور کار قرار گرفته است.
معتمدیان با بیان اینکه در برنامه کوتاه مدت نیز بحث افزایش پروازها دنبال میشود که بیشترین تأثیر را در مدت کم بر بخش گردشگری خواهد گذاشت، افزود: در حال حاضر جمعیت کم استان و مسافران سبب بی رغبتی شرکتهای هواپیمایی برای حضور در استان شده و به دنبال ایجاد رقابت بین این شرکتها هستیم.
وی اضافه کرد: با پیگیریهای انجام شده مطالعات افزایش پرواز مشهد و عتبات عالیات انجام و موافقات اولیه آن گرفته شده و همچنین به دنبال راه اندازی پرواز بین بیرجند-چابهار هستیم که در این راستا دو مسیر پیشنهاد شده است.
استاندار خراسان جنوبی، روابط بین استانی با شش استان همجوار را یکی دیگر از اولویتهای توسعهای استان برشمرد و گفت: در این راستا تاکنون به دو استان سفرهایی انجام و چهار استان دیگر در برنامه است.
انعقاد تفاهم نامههای مشترک با ۶ استان همسایه
معتمدیان با بیان اینکه در این سفرها بحث امضا تفاهم نامههای مشترک با استانهای دیگر دنبال میشود، عنوان داشت: جلسه نهایی این سفرها با حضور شش استان در خراسان جنوبی برگزار و توافقهای نهایی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین با پیگیریهای انجام شده مقرر شد برای نخستین بار روزی به نام خراسان جنوبی داشته باشیم که در این روز نمایشگاهی از جاذبهها و توانمندیهای استان در تهران برگزار میشود.
استاندار خراسان جنوبی همچنین به سفر وزیر میراث فرهنگی به استان طی هفته آینده اشاره کرد و گفت: در این سفر با تصویب وزیر محترم زمینه ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان فراهم میشود که باید در این سفر ایشان این رقم نهایی شود.
معتمدیان با بیان اینکه امسال تسهیلات خوبی به بخش گردشگری اختصاص یافته که باید طرحهای اولویت دار در این زمینه داشته باشیم، افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات این است که تسهیلات داریم اما طرح و برنامه نیست که باید ببینیم کوتاهی از طرف دستگاهها و یا فعالان است.
اختصاص تسهیلات به ۵۰ طرح بومگردی در استان
وی همچنین از اختصاص تسهیلات به ۵۰ طرح بومگردی در استان خبر داد و گفت: طبق این توافق به هر واحد بومگردی تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود که فعالان بخش گردشگری میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به شرایط سخت اقتصادی در کشور هر سال بودجه دولت انقباضی تر و محدودتر میشود بنابراین بخش گردشگری نباید به دولت اتکا داشته باشد.
وی همچنین در خصوص برگزاری تور خبری برای معرفی جاذبههای گردشگری استان و نخستین تور برون استانی خبرنگاران استان به چابهار قول مساعد داد.