به گزارش خبرنگارمهر، نشست رسانهای دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت در «چهارمین سالگرد فاجعه زاریا و حبس غیرقانونی شیخ ابراهیم زکزاکی» صبح امروز در مجمع جهانی اهلبیت برگزار شد.
آیتالله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) در ابتدای این مراسم با اشاره به راهبرد مجمع در دوره جدید گفت: راهبرد مجمع جهانی اهلبیت (ع) معرفی اسلام ناب به شیوه عقلانی، همراه با معنویت، عدالت و مقاومت است.
وی افزود: برخی اسلام را از یک وجه معرفی میکنند، اما اسلام وجه رحمانی هم دارد و به این معنا نیست که در برابر جریان استکبار، اسلام موضعی نداشته باشد. هدف مهمی که مورد توجه قرار گرفت، وحدت دنیای اسلام با نگاه تقریبی است. مدرسه و مکتب اهلبیت (ع) در دنیا باید به بهترین شکل معرفی شود. نگاه مجمع، یک نگاه بینالمللی است. شناخت عرصههای مختلف بینالمللی هم از دیگر مسائلی است که مورد توجه ماست. همچنین به گرایشهای قومی هم توجه میکنیم.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) ادامه داد: ما در مورد کشورهای مختلف، رویکردهای متفاوتی داریم، اما درباره کشورهای آفریقایی مثل نیجریه، باید اسلام را دقیق معرفی کنیم. بنای ما فقط دعوت به اسلام نیست، بلکه غرض آن است که اسلام دقیق معرفی شود و هر کسی به اختیار خودش، آن را گزینش کند. متأسفانه امروز برای معرفی اسلام، قرائتهای مختلفی وجود دارد که دو قرائت اسلام لیبرال و اسلام افراطی، از جمله قرائتهایی است که با اصل اسلام منافات دارد. رویکرد مجمع این است که اسلام باید به صورت ناب و مستند معرفی شود. ما امروزه میبینیم که در دنیای اسلام اتفاقاتی رخ میدهد که ناگوار است. رعب و وحشت در همه جای دنیا محکوم است؛ چه نسبت به مسلمانان و چه غیرمسلمانان. ما هم نسبت به نگاههای خشونتآمیز، موضع مخالف داریم. به دلیل وجود نگاههای افراطی، مسلمانان بیشترین قربانی را دارند و همواره قربانی سیاستهای استکباری بودند.
آیتالله رمضانی تصریح کرد: شیخ زکزاکی هم جزو مسلمانانی است که علاقهمندان بسیاری دارد و شخصیتی است که به دنبال وحدت دنیای اسلام است. ایشان به دنبال تقریب مذاهب اسلامی و به شدت مخالف اختلاف فِرَق اسلام است. شیخ زکزاکی نگاه دیالوگی نسبت به مذاهب دارد و معتقد به دیالوگ برای تعامل است و نگاه تقابلی ندارد. او یک شخصیت صلحطلب است و همه کارهایی که انجام داده، همواره بر مبنای قانون بوده است. در تمام طول فعالیتهای خود هم ریاست مؤسسههایی را بر عهده داشت که در صدد حل مشکلات اجتماعی بوده است اما متأسفانه امروز وضعیت سلامت و بهداشت شیخ زکزاکی خوب نیست و پزشکان اوضاع ایشان را وخیم گزارش دادند که نیازمند به مداوای اورژانسی است. در چنین شرایطی ما نباید نگاه امنیتی داشته باشیم چون بحث سلامت یک انسان در میان است. ما باید زمینه معالجههای جهانی این رهبر مصلح را فراهم کنیم. شیخ زکزاکی از دو جهت آزردهخاطر و آسیبدیده است؛ هم از جهت جسمانی و هم از جهت روحی چون به فاصله دو سال، ۶ فرزند و خواهرش را از دست داده است. ما نه به عنوان نظام جمهوری اسلامی ایران بلکه به عنوان یک انسان که پایبند به اصول انسانی است، موضع خودمان را مطرح میکنیم. کشورهای اسلامی باید از طریق برنامه و کنفرانسهایی مثل کنفرانس کشورهای اسلامی، حمایتهای خود را اعلام کنند و مطالبهگر سلامت شیخ زکزاکی باشند البته در این میان باید مراقب نفوذیهایی که در این بین هستند هم باشیم. امروز نه فقط کشورهای اسلامی بلکه سازمانهای دولتی هم باید برای حفظ سلامت شیخ زکزاکی ورود کنند و بستر را برای معالجه ایشان فراهم کنند.
آیتالله رمضانی در پایان این جلسه به پرسشهای خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ داد.
وی در خصوص اقداماتی که مجمع جهانی اهلبیت (ع) برای اوضاع شیخ زکزاکی انجام داده، به خبرنگار مهر گفت: تاکنون کارهای رسانهای متعددی به ۲۵ زبان بینالمللی انجام شده است. همچنین اعضای مجمع عمومی برای اعتراض قانونی و مدنی هماهنگ شدهاند. در سال ۲۰۱۴ هم دبیر وقت مجمع، سفری را برای دلجویی خانواده شیخ به نیجریه انجام دادند. مکاتبه با علمای نیجریه، برگزاری مراسم متعدد در داخل و خارج کشور، نوشتن نامه به اتحادیه اروپا، نوشتن نامه به مجمع جهانی حقوق بشر و … از جمله فعالیتهای مجمع جهانی اهلبیت (ع) است که امیدواریم با این پیگیریها، شاهد نتایج خوبی باشیم.
آیتالله رمضانی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین اخباری که به دست ما رسیده، شیخ زکزاکی در قید حیات است، اما به گفته پزشک وی، باید درمانهای تخصصی انجام شود چون برای یکسری مشکلات جسمی که دارد، حالش وخیم است.