به گزارش خبرنگار مهر، علی درویشی ظهر سهشنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان بوشهر اظهار داشت: پروژههای اقتصاد مقاومتی استان بوشهر با سرمایهگذاری ۸ هزار میلیارد تومان در حال اجرا است.
وی بابیان اینکه ۱۲ دستگاه اجرایی استان بوشهر ۲۳ پروژه اقتصاد مقاومتی استان را راهبری میکنند گفت: مهمترین پروژهها در بخشهای آب آشامیدنی است که در این راستا ۲ پروژه آبشیرینکن توسط شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی اجرایی شده که با تولید ۴۲ هزار مترمکعب آب در روز با سرمایهگذاری ۲۶۸ میلیارد تومان مشکلات آب در شهرها و روستاها برطرف میشود.
درویشی از اجرای ۲ پروژه توسط شرکت آب منطقهای استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: آبیاری و زهکشی سد رئیسعلی دلواری و خط انتقال و بهینهسازی ایستگاه پمپاژ در سطح ۳۴ هزار ۵۰۰ هکتار اراضی باغی و زارعی دشتستان با سرمایهگذاری هزار و ۶۱۲ میلیارد تومان اجرایی شده که زمینه اشتغال بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ نفر را فراهم میکند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر از اجرای ۳۰۰ هکتار کشت گلخانهای در استان خبر داد و افزود: این طرح که با اعتبار ۳۴۲ میلیارد تومان با اشتغال ۷۰۲ نفر اجرا تاکنون ۷۵ هکتار آن افتتاحشده است.
درویشی با اشاره به اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: کلینیک تخصصی و فوق تخصصی در بوشهر با اعتبار ۴۲ میلیارد تومان اجرایی شده که تا پایان امسال افتتاح میشود.
وی با اشاره به نقشآفرینی استان در اقتصاد ملی اظهار داشت: استان بوشهر با داشتن ظرفیتهای مختلف در ابعاد صنعتی، اقتصادی، تولیدی و صادراتی نقش مهم و تعیینکنندهای در اقتصاد ملی دارد.
نرخ رشد جمعیت استان بوشهر ۲.۴۱ درصد است
درویشی بابیان اینکه ۵.۴ درصد سهم استان بوشهر در تولید ناخالص ملی و جی. دی. پی کشور گفت: نرخ رشد جمعیت استان بوشهر ۲.۴۱ درصد است که ۲ برابر نرخ رشد جمعیت کشور است و ضریب جوانی جمعیتی استان بوشهر نیز بیشتر کشور معادل ۲۶.۲ درصد ثبتشده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر نرخ بیکاری استان بوشهر را مورداشاره قرارداد و بیان کرد: بر اساس آخرین آمار نرخ بیکاری استان بوشهر امسال ۱۰.۴ درصد ثبتشده که این رقم در سال گذشته ۱۱.۱ درصد اعلامشده بود.
درویشی نرخ مشارکت اقتصادی در استان را ۳۶.۶ درصد دانست و افزود: سهم اشتغال بخش کشاورزی ۱۱ درصد، صنعت ۲۴.۲۶ درصد و خدمات بالاترین سهم معادل ۶۵ درصد است.
وی نقشآفرینی حوزه کشاورزی استان بوشهر را در سطح کشور مورداشاره قرارداد و خاطرنشان کرد: ۱.۹ درصد کل سهم تولید محصولات کشاورزی، صنعت ۱۰ درصد سهم ارزش افزوده کشور و سهم خدمات متناسب با جمعیت و مساحت ۱.۳۵ درصد مربوط به استان بوشهر است.
وی استفاده از دریا و توسعه دریا محور را یکی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی استان بوشهر دانست و افزود: در این راستا شش پروژه با همکاری شیلات استان بوشهر با سرمایهگذاری ۲,۰۹۰ میلیارد تومان در سواحل استان بوشهر اجرایی شده که ضمن ایجاد اشتغال افزایش تولید میگوی پرورشی را در پی دارد.
افزایش تولید میگوی استان به ۵۰ هزار تن
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر بابیان اینکه اکنون ۲۳ هزار تن میگوی پرورشی در استان بوشهر تولید میشود گفت: با تکمیل پروژههای در دست اجرا تولید میگوی پرورشی تا سه سال آینده به ۵۰ هزار تن در استان افزایش مییابد.
درویشی از اجرای پروژه پرورش ماهی در قفس خاطرنشان کرد: یکی از این پروژهها با ظرفیت ۲۰ هزار تن ماهی اجرایی شده که نقش مهمی در ایجاد اشتغال، تولید ماهی و صادرات آن دارد.
وی از اجرای طرحهای آبخیزداری خبر داد و بیان کرد: با اعتبار ۲۵.۲ میلیارد طرحهای آبخیزداری اجرایی شده که امسال مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر، اجرای واحد یوتیلیتی پتروشیمی کاوه با اعتبار ۲,۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۴۰۰ نفر را از دیگر پروژهها دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری سه پروژه با اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان اجرایی شده است و همچنین احداث هتل، مسکن مددجویان و احداث چهار مجتمع خدمات رفاهی از دیگر پروژهها است.