سرهنگ محمدرضا محمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر با استناد به اطلاعات پزشکی قانونی، آمار جان باختگان حوادث رانندگی در هشت ماهه اخیر را با کاهش ۷ درصدی اعلام کرد و اظهار داشت: بیشترین علت تصادفات در حوزههای شهری عدم توجه به جلو با ۳۶ درصد و پس از آن عدم کنترل وسیله نقلیه با ۱۶ درصد بوده و رتبه سوم به عدم رعایت حق تقدم با ۱۵ درصد است.
وی اشارهای به بیشترین ساعات تصادفات فوتی در حوزههای شهری داشت و افزود: ۱۳ درصد تصادفات بین ساعات ۲۰ تا ۲۲ اتفاق افتاده است و ۱۱ درصد تصادفات بین ساعات ۱۸ تا ۲۰ و ۱۰ درصد تصادفات بین ساعات ۲۲ تا صفر بامداد بوده است که نشان میدهد ۳۴ درصد تصادفات منجر به فوت در بازه زمانی ۱۸ تا صفر بامداد رخ داده است.
رئیس پلیس راهور استان اصفهان با بیان اینکه راکبان موتورسیکلت با ۴۶ درصد بیشترین سهم تصادفات فوتی را در هشت ماهه سال جاری به خود اختصاص دادند، تصریح کرد: عابران پیاده با ۳۴ درصد در جایگاه دوم تصادفات منجر به فوت قرار گرفتهاند.
وی افزود: ۸۰ درصد جانباختگان حوادث رانندگی در هشت ماهه نخست سال ۹۸ در حوزههای شهری در استان اصفهان شامل راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده میشود.
سرهنگ محمدی با اشاره به اینکه روزهای جمعه با ۱۷ درصد و شنبه با ۱۶ درصد بیشترین ایام حادثه خیز هفته در هشت ماه نخست امسال بوده است، تصریح کرد: خودروهای سواری پراید و پژو با ۱۰ درصد بیشترین سهم را در تصادفات منجر به فوت داشتهاند که ارتباط مستقیم با فراوانی این خودروها در سطح جادهها دارد.
وی با بیان اینکه نبستن کمربند ایمنی از علل تصادف محسوب نمیشود، ابراز داشت: با توجه به آنکه تخلفات در ارتباط مستقیم با تصادفات است، در بررسی کشوری مشخص شد که طرح همیاران پلیس ۱۸ درصد در کاهش تخلفات مؤثر بوده است.
رئیس پلیس راهور استان اصفهان با اعلام اینکه تصادفات در سوابق خودرو و فرد ثبت میشود، گفت: در طرح جدید، قصد داریم با نظارت بر سوابق افراد متخلف در تصادفات، آموزشگاههای تعلیم رانندگی که فرد از آنجا گواهی نامه دریافت کرده است را رصد کنیم و چنانچه دریافت کنندگان گواهی نامه از آموزشگاههایی که سهم عمدهای در ایجاد تصادفات داشتند چشمگیر بود، آن آموزشگاه از نظر کیفی مورد ارزیابی قرار میگیرد و اقدام نهایی برای آن منظور میشود.