بیرجند- رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه باید رویه صادرات و واردات از افغانستان متعادل شود، گفت: این کشور رغبتی برای بازگشایی بازارچه های مرزی استان ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد عرفانی بعد از ظهر چهارشنبه در کمیسیون صادرات، واردات، حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی بیرجند اظهار داشت: در حال حاضر میزان صادرات به کشور افغانستان و واردات از افغانستان تفاوت زیادی دارد که همین امر سبب انتقاد تجار افغان قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه باید بین صادرات و واردات از افغانستان تعادل ایجاد شود، بیان کرد: اگر هر روز شاهد بسته شدن مرز از سوی کشور افغانستان هستیم چون دولت افغانستان در آن سوی مرز هیچ گمرکی نداشته و از طرفی با وضعیت تراز تجار منفی رغبتی برای باز کردن بازارچه‌های استان ندارد.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر ۹۴ درصد مراودات تجاری استان با کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق است.

سعید بهشتی با بیان اینکه باید در سیاست‌های صادراتی به کشور افغانستان یک رویه مشخص داشته باشیم، عنوان داشت: در صورت تحقق این امر کشور افغانستان نیز نمی‌تواند به یکباره جلوی واردات برخی کالا را بگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعرفه ترجیحی در تجارت با کشور افغانستان نداریم و یا خیلی کم است، بیان کرد: باید این تعرفه‌های ترجیحی را با کشور افغانستان داشته باشیم تا بتوانیم بسیاری از محصولات مورد نیاز استان را از طریق این کشور تأمین کنیم.

خراسان جنوبی سهم خود از بازار افغانستان را بگیرد

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی به عنوان یک استان مرزی می‌خواهد مراودات تجاری با کشور افغانستان افزایش یابد، افزود: در این راستا نیاز است که کنسولگری افغانستان در بیرجند و کنسولگری ایران در استان فراه را داشته باشیم.

بهشتی با بیان اینکه خراسان جنوبی در تجارت با کشور افغانستان در کنار دو استان قوی خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است، بیان داشت: با وجود همه پتانسیل‌هایی که در این استان وجود دارد اما هنوز هم در بخش زیرساختی مشکل داریم و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا خراسان جنوبی سهم خود از بازار افغانستان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کشور افغانستان برای خراسان جنوبی یک موضوع حیاتی است بنابراین باید این استان به عنوان استان معین برای افغانستان باشد و در تصمیمات حداقل از این استان نیز مشورت گرفته شود.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه بخش تعهدات ارزی به جای اینکه به سود تولید کننده باشد هزینه‌ای را بر آن‌ها متحمل کرده است، افزود: باید در این گونه تصمیمات کشورهای ریالی به صورت خاص دیده شود.