قزوین- مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین گفت: با شناسایی ۲۲۴ نقطه حادثه خیز و تهدید در استان ضمن تامین تجهیزات لازم و تدارک آموزش و مانورهای تخصصی، برای رفع تهدید این مناطق اقدام شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش آثار بلایای طبیعی قدرت الله مهدی خانی در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی که روز پنجشنبه در سالن مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: از مجموع ۴۳ بلای طبیعی در جهان تعداد ۳۹ بلا و حادثه طبیعی در ایران رخ می‌دهد که در استان نیز ۲۵ مورد حادثه ما را تهدید می‌کند.

وی بیان کرد: زلزله، سیل، خشکسالی، سرمازدگی، آتش سوزی، یخبندان، آفات نباتی و آنفولانزای پرندگان و دام از جمله حوادثی است که همواره استان را تهدید می‌کند و برای مقابله با آنها باید برنامه داشته باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین تصریح کرد: در استان قزوین ۲۷۰۰ کیلومتر رودخانه داریم که ۱۵۷ رشته رودخانه فصلی و دائمی نیز داریم که ۴۷ رشته رودخانه از داخل شهرهای استان عبور می‌کند که می‌تواند در مواقع بارندگی یک تهدید باشد.

مهدیخانی یادآور شد: پس از بارندگی‌های امسال و مشکلاتی که ایجاد شد با همکاری شهرداری‌ها بویژه شهرداری قزوین لایروبی رودخانه‌های عبوری از داخل شهرها به موقع انجام شد و توانستیم بارندگی‌ها را مدیریت کنیم تا شهرها آسیب نبینند.

وی اظهار داشت: بیش از ۴۲۰ مورد تصرف در حریم رودخانه‌ها صورت گرفته بود که با همکاری شرکت آب منطقه‌ای برای رفع تصرف اقدام شد که ۱۷ کیلومتر آزاد سازی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اضافه کرد: با تشکیل ۱۰ جلسه کارشناسی و ۲۸ جلسه بازدید تعداد ۲۲۴ نقطه بحرانی وحادثه خیز در استان شناسایی شد که ۶۳ نقطه در شهرستان قزوین، ۳۶ نقطه در شهرستان البرز، ۳۲ نقطه در آبیک، ۲۹ مورد در شهرستان آوج، ۴۱ نقطه در بویین زهرا و ۲۳ مورد در شهرستان تاکستان بود.

وی با اشاره به وجود گسل‌های فعال و نیمه فعال در استان گفت: در استان ۳۵ گسل زلزله شناسایی شده که ۸ مورد از آن فعال است که گسل‌های شمال و جنوب شهر قزوین هم یک تهدید تلقی می‌شود.

برگزاری مانورهای ساعت صفر

مهدیخانی با اشاره به آموزش‌های تخصصی و برگزاری مانور هم گفت: با وجود بیش از ۲۵۰ هزار دانش آموز که در ۱۷۰۰ مدرسه تحصیل می‌کنند به آموزش دانش آموزان توجه جدی داشته ایم و ۱۱ هزار نفر ساعت آموزش برای یک هزار و ۶۳۰ نفر با موضوع ایمنی در برابر زلزله و حوادث طبیعی تشکیل شده است.

مدیرکل مدیریت بحران اضافه کرد: برگزاری زنگ ایمنی در مدارس، مانور ساعت صفر در ادارات و محیط‌های آموزشی و تفاهم نامه با امور بانوان برای آموزش‌های تخصصی ۱۱۰۰ نفر از دختران و زنان از اقدامات دیگر مدیریت بحران است.

وی از فرونشست زمین به عنوان یک تهدید جدی در استان خبر داد و اظهار داشت: در جنوب قزوین سالانه ۱۸ سانتیمتر فرونشست زمین داریم که با اقدامات پیشگیرانه باید از افزایش آن جلوگیری کنیم.

مهدیخانی در ادامه گفت: در سال‌های گذشته نسبت به خرید تجهیزات امدادی و مدیریت بحران اقدامات خوبی صورت گرفته و راه اندازی دو بیمارستان صحرایی با ۴۵ تخت، با تجهیزات فوق مدرن، بیمارستان سیار در دانشگاه علوم پزشکی، ۵ نانوایی سیار و یک دستگاه خون گیری سیار و تجهیز شبکه‌های لرزه نگاری از کارهای مهم انجام شده است.