به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علیاکبر مهدوی پور ظهر امروز در چهارمین پیش نشست کنگره بزرگداشت «علامه میرحامد حسین لکهنوی» که در بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: کار احیاء آثار شیعه سخت است بهخصوص آنکه بخشی از این آثار در طول تاریخ از بین رفته و بخش محدود باقیمانده دقت زیادی برای مراقبت نیاز دارد.
نماینده ولیفقیه در هندوستان افزود: در هند در یک بازه صدساله از اواخر قرن ۱۲ متکلمان بزرگی ظهور کردند که از جمله آنها میتوان به ۶۲ مجتهدی که در شهر لکهنوی دفن شدهاند، اشاره کرد.
حجتالاسلام مهدوی پور تأکید کرد: ۱۵۰ مجتهد که ۳۲ تن به درجه مرجع تقلید رسیده و علامه «میرحامد حسین لکهنوی» یکی از آنها بود که علم کلام را در هند گسترش دادند لذا ما گسترش مذهب تشیع در این کشور را مرهون مجاهدتهای آنها هستیم.
وی تصریح کرد: در آن زمان ما تلاشهایی از سوی افراد و به ظاهر عالمانی چون دهلوی داشتیم که سعی در تحریف و شبهه افکنی در مذهب شیعه داشتند و کتاب تحفه اثنی عشری از جمله آثاری بود که بدون پشتوانه علمی مشخص در جهت تخریب شیعه و توسط دهلوی نگاشته شده بود.
نماینده ولیفقیه در هندوستان تصریح کرد: در مقابل آثار ضد شیعی آن عصر، عالمان مجتهد ساکن هند به جای صدور بیانیههای بیهوده، به میدان آمده و به تألیف آثاری در نقد و مقابله با آثار ضد شیعی دست زدند که از جمله آنها میتوان به اثر گرانبهای عقبات الا نوار که تألیف علامه «میرحامد حسین لکهنوی» است، اشاره کرد.
حجتالاسلام مهدوی پور ضمن اشاره به اینکه علمای شیعه خود را برای مقابله با اختلافات و شبهات آن عصر آماده کرده بودند، ادامه داد: علامه «میرحامد حسین لکهنوی» سفرهای متعددی انجام داد تا بتواند برای پاسخگویی به شبهات مطالب مستند و محکم جمعآوری کند که عقبات الا نوار از تلاشهای او بود.
وی متذکر شد: امروزه گردآوری و تدوین آثار ارزشمند علمی و تلاشهای مجاهدانه ای که علمای بزرگ در دورههای مختلف انجام دادند، وظیفه نهادهای فرهنگی اسلامی است و در این زمینه اقدامات بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی قابل تقدیر است.
نماینده ولیفقیه در هندوستان عنوان کرد: روز عاشورا و ولادت حضرت علی (ع) در ایالات شیعهنشین هند تعطیل رسمی است و ۸۰ درصد اهل سنت این کشور هم حب اهل بیت (ع) در دل داشته و ولایت بزرگواران را قبول دارند که این در نتیجه تلاشهای مراجع بزرگ در این کشور حاصل شده است.