به گزارش خبرنگار مهر، در سومین جمعه زمستانی پس از پشت سر گذاشتن هفتهای پر از اتفاق و درد، گالریهای پایتخت برنامههای خود را از سر خواهند گرفت. برنامه افتتاحیه اکثر گالریها همان برنامه هفته گذشته آنهاست که به دلیل شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی تعطیل شد. در ادامه، برنامه افتتاحیه برخی نمایشگاههای هنری که جمعه ۲۰ دی ماه گشایش مییابند، بر میشمریم.
گالری شیرین
نمایشگاه انفرادی نقاشی کوروش انگالی با عنوان «در ستایش بالزاک» جمعه ۲۰ دی در گالری شیرین به نشانی خیابان کریمخانزند، خیابان سنایی، کوچهی سیزدهم، پلاک ۵ گشایش مییابد.
همزمان با افتتاحیه این نمایشگاه، از ترجمه فارسی کتاب «شاهکار ناشناخته» اثر بالزاک با عنوان «در ستایش بالزاک» رونمایی خواهد شد.
در گالری شیرین ۲ نیز نمایشگاه انفرادی حجم رکسانا فاضلی با عنوان «مسمور» آغاز به کار میکند.
گالری هما
«هفت پرده سرگردانی» عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشیهای نجوا عرفانی است که از جمعه ۲۰ دی در گالری هما به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک گشایش مییابد.
گالری سیحون
نمایشگاه انفرادی نقاشیهای محمدجعفر پاکروان با عنوان «هیچکاک، پیکاسو و بقیه ماجرا» از جمعه این هفته در گالری سیحون واقع در خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره ۱۱ افتتاح میشود.
در استیتمنت نمایشگاه به قلم سعید نودهی آمده است: «بازیگوشی، طنز، مبالغه، تخریب، کودکانگی، پویایی و واژههایی از این دست، در برخورد اول مخاطب با آثار پاکروان رخ مینماید. چیزی که گویی خود هنرمند هم در خلق آثارش مادام با آنها روبرو بوده است. همیشه اندیشههای پاکروان را با خلق آثاری دیدهایم که نتیجه برخورد هنرمند با ناخودآگاه خود است
ناخودآگاهی که با شیطنت دستان او به تصویری ختم میشود که همزمان لایههای رفتاری اجتماع را نیز در خود جای داده است یا شاید ورود به «خلسه ای لحظه ای» برای رسیدن به نمادها و نشانههای تصویری شخصی. در مجموعه پیش رو، اندیشه نقاش قدمی فراتر نهاده و خود را در مواجهه با شخصیتهایی قرار میدهد که جایگاهشان کمی ویژهتر، حساستر و تاثیرگذارتر است؛ چهرههایی که در برگههای تاریخ نگاری شخصی همه ما، حضوری -کاریزماتیک- دارند.
در این برخورد رو در رو، پاکروان به کنکاشی موشکافانهتر نسبت به آثار قبلی خود پرداخته است، برخوردی که از یکسو خصوصیات سوژهها را در خود دارد و از سوی دیگر برداشت هنرمند از آنها را به تصویر میکشد، دوسویی که یا در تجانس با هم مینشینند و یا در تقابل باهم قرار میگیرند و نتیجهای که حاصل میشود فضایی از ادغام تصاویر واقع گرایانه در کنار تفکراتی است که جنبه تصویری خیالی و سورئال دارند.
او در این فرایند محتوایی را ارائه میدهد که به شکلی از واقع گرایی مفهومی ختم میشود، راهکاری که در مجموعه قبلی آثار او نیز، با کاراکترهایی خصوصیتر دیده شده بود. در این مجموعه از آثار او، محتوا رکن اصلی در پردازش ساختار اثر را به عهده دارد. در اینجا کیفیتهای بصری در خدمت محتوا قرار میگیرند و در نتیجه فرم و رنگهایش به نوعی از بیانگرایی میاندیشند، چیزی که در تاریخ هنر در آثار بزرگانی چون: گوگن، ماتیس، شاگال و...... نیز دیدهایم. تصویری شخصی در نتیجه برداشتی شخصی، برای رسیدن به مفهومی شخصی.»
گالری اعتماد
نمایشگاه انفرادی طراحی محسن احمدوند با عنوان «شیر و پسته» از جمعه ۲۰ دی ماه در گالری اعتماد ۱ افتتاح می شود.
همچنین، نمایشگاه انفرادی نقاشیهای هومن درخشنده با عنوان «گفتمان» در همین روز در گالری اعتماد ۲ آغاز به کار میکند. در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «گفتمان رابطه میان انسان و محیط یک رابطه دو طرفه است که دارای گفتمان و تضاد است، یعنی انسان و محیط بر هم تأثیر میگذارند. در چنین تأثیر متقابلی، فرد محیط را دگرگون میکند و هم زمان، رفتار و تجارب وی به وسیله محیط دگرگون میشود. برای هر انسانی منظر شهری جنبه عینی و ذهنی دارد به طوری که این محیط را در کاوشهای شناختی و احساسی خود درک میکند، این دریافت که بر رفتار انسانها تأثیر میگذارد میتواند در نهایت منجر به احساس رضایت و یا عدم رضایت از محیط گردد و یا در کل هدف از حضور انسان در محیط شهری را تغییر دهد. آنها میتوانند افراد را جذب و یا دفع کنند و یا حتی آنها را ترغیب به عملی مناسب و یا نامناسب کنند.»
گالری اعتماد در میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ واقع است.
گالری شکوه
نمایشگاه آثار احمد میرزا (میرزازاده) هنرمند عرصه نقاشی خط از ۲۰ تا ۲۵ دی ماه در گالری شکوه به نشانی فرمانیه، بلوار شهید اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک ۱۹ برگزار میشود. احمد میرزا در این نمایشگاه که با نشست نقد و بررسی آثارش همراه خواهد بود، ضمن نمایش جدیدترین کارهایش، برای اولین بار از ایده «خط فرش» رونمایی خواهد کرد.
گالری اُ
نمایشگاه گروهی نقاشی، حجم، چیدمان با عنوان «گفتگوی تصویری» به کیوریتوری فریدون آو از جمعه ۲۰ دی ماه در گالری اُ به نشانی خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه اول گشایش مییابد.
در این نمایشگاه، آثاری از نجمه پاشایی، سهند حسامیان، علی رضوی، اشکان صانعی، هما عبداللهی، سروناز فارسیان و مهسا کریمیزاده به نمایش در میآید.
گالری بوم
نمایشگاه آثار نقاشی خط و نستعلیقهای سیدمحمد احصایی عصر جمعه ۲۰ دی ماه در گالری بوم آغاز به کار میکند. از سیدمحمد احصایی قریب به پنجاه اثر در گالری بوم به نمایش در میآید که بخشی از دستاوردهای هنری سترگ او را انعکاس میدهد.
این نمایشگاه، دوازدهمین نمایشگاه گالری بوم است و به روال همیشگی گالری، تمامی آثار به نمایش درآمده در زمره گنجینه این گالری و با هدف حمایت از هنر ایران ارائه میشود و جنبه فروش ندارد. البته چهار اثر از نمایشگاه سیدمحمد احصایی به گنجینه شخصی هنرمند تعلق دارد. نمایشگاه عصر جمعه ۲۰ دی ماه افتتاح میشود و تا ۱۶ اسفند ماه (غیر از شنبهها و یکشنبهها) در گالری بوم در خیابان ولیعصر، بالاتر از نیایش، ارمغان غربی، پلاک ۱۱ دایر است.
گالری محسن
نمایشگاه گروهی «مروری بر ده سال نمایشهای گالری محسن از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸» از جمعه ۲۰ دی ماه در گالری محسن به نشانی ظفر، خیابان ناجی، خیابان فرزان، کوچه نوربخش، بلوار مینای شرقی، پلاک ۴۲ آغاز به کار میکند.
گالری ایوان
نمایشگاه انفرادی نقاشی الدوز رباطیان با عنوان «ناگهانی» از جمعه همین هفته در گالری ایوان واقع در الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بنبست حمید، شماره ۱ به مدت ۲ هفته برقرار است.
گالری کاما
نمایشگاه آثار نقاشی فهیمه بقایی با عنوان «نیمه گمشده» از روز جمعه ۲۰ دی ماه در گالری کاما واقع در خیابان پاسدران، گلستان دهم، پلاک ۴۴ طبقه دوم برپا میشود.
خانه هنرمندان ایران
نمایشگاه گزیدهای از آثار محمدابراهیم جعفری با عنوان «سفر با ماه» به انتخاب مریم محمدی و سارا جعفری از ۲۰ دی تا ۱ بهمن ۱۳۹۸ در گالری ممیز و زمستان خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
همچنین پنجشنبه ۲۶ دی ماه ساعت ۱۸:۳۰ کتاب گزیده آثار این هنرمند که به صورت دوزبانه توسط نشر نظر منتشر شده است در خانه هنرمندان ایران رونمایی میشود.
گالری یاسمین
نمایشگاه انفرادی نقاشی زهره ملایی نظام آبادی با عنوان «منطقه ویژه» که شامل ١٣ اثر از نقاشیهای رنگ و روغن این هنرمند است، از روز جمعه ٢٠ دی ماه در گالری یاسمین برگزار میشود.
در متن استیتمنت این هنرمند آمده است: «کارهای من با هدف به تصویر کشیدن بخش کوچکی از گستره وسیع صنعت در منطقه ویژه از قافله تکنولوژی و حمایت از محیط زیست جامانده است تا بلکه بتوانم دفاعی از محیط زیستی انجام دهم که در بین هزاران تن آهن و فلز و اسیر شده است.»