به گزارش خبرنگار مهر، آیدین رحمانی صبح جمعه در جلسه شورای اسلامی استان که با حضور مرتضی الویری، رئیس شورای عالی استانها برگزار شد افزود: هم اکنون سه هزار و ۵۰۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی در استان وجود دارد که از این میزان یک سوم در مرکز استان ارومیه واقع شده است.
وی با تاکید بر بازسازی و نوسازی بافت فرسوده در استان عنوان کرد: به دلیل نبود درآمد پایدار و تراکمفروشی با منظر نامناسب در شهرها مواجه بودهایم و شرایط نامطلوبی در بعضی از شهرها وجود دارد که امیدواریم با لحاظ شرایط درآمد پایدار شاهد روزهای خوبی برای مدیریت شهری به صورت منظم و قانونمند باشیم.
رحمانی یادآور شد: آذربایجانغربی مشکلات بسیاری در حوزه سکونتگاههای غیررسمی دارد که میتوان با اختصاص اعتبار بیشتر و همچنین با توسعه مناطق روستایی، اجرای طرحهای سرمایهگذاری کمهزینه و توسعهای در شهرهای کوچک و روستاها و همچنین اشتغالآفرینی روستایی بخشی از روند فزاینده توسعه سکونتگاههای غیررسمی آن را کنترل کرد.
وی با بیان اینکه وسعت سکونتگاههای غیررسمی در شهر ارومیه با یک هزار و ۱۴۰ هکتار معادل ۱۰ درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص دادهاست و در حال حاضر ۳۱ درصد جمعیت شهر نیز در این مناطق ساکن هستند افزود: سکونتگاههای غیررسمی خارج از محدوده شهر در مرکز آذربایجانغربی شامل ۱۲۵ هکتار است که قابل توجه بوده و به لحاظ قوانین جاری کشور ارائه خدمات به ساکنان این مناطق غیرقانونی بوده و نیازمند تدبیر مسئولان ارشد استانی و ملی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی گفت: امسال برای مدیریت شهری از محل اعتبارات ملی از جمله عوارض فروش سوخت و حمل و نقل عمومی ۵۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شدهاست؛ همچنین از محل اعتبارات استانی بیش از ۸۷ میلیارد تومان اعتبار برای این منظور از محل ارزش افزوده استانی اختصاص یافتهاست.
رحمانی با بیان اینکه از زمان اصلاح قیمت بنزین در استان ۲۵ میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفهجویی شده که این رقم ۲۲ درصد کاهش نسبت به مدت زمان مشابه قبل را نشان میدهد ادامه داد: همچنین در این مدت ۱۸ درصد افزایش مصرف سی ان جی معادل ۹ میلیون لیتر بنزین نشان از کاهش مصرف سوخت و در نهایت کاهش آلودگی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه با انتخاب شوراها در واقع تصمیمهای مردم در مدیریتشهری مورد توجه میگیرد، گفت: انتخاب شوراها از بین مردم اقدام بسیار خوبی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی آن را به مردم ارمغان آورد و با احیای مدیریت در شوراهای اسلامی، مردم به صورت مستقیم تأثیر اقدامات را در شهرها و روستاهای خود مشاهده میکنند.